paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 http://service.futuremark.com/compare?2k1=7181942 a ja męczę się niemiłosiernie żeby dojechać ponad 18000 a koleszka kupił sobie XT i wykręcił go na 30.000 punktów, jednocześnie jestem ciekawy ile miał w 3D Marku 2003, Lopatologicznie myśląc to pewnie jakieś 8000-9000 punktów. Nam nadal pozostaje tylko pomażyć o takiej maszynce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 pentium 4,4ghz i 278 FSB 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Na Platformie AMD to o 30.000 można chyba zapomnieć.......Chyba że dałoby rade wykrecić jakiegoś Bartona, T-Breda albo coś z nowszych modeli na 3,0-3,5 GHz. Ale to ciężka sprawa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 wsadziliby AMD Athlon FX to dopiero byłby wynik :D kolo ma 8000-9000 2 3DM'03 a ja 8500 w 2001 :D ale jużniedługo się porawię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 P.S...niecałe 30 tys ! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Jakbym miał Radeona XT, oraz proca z dobrej serii i do tego dwie Prometie albo VapoChill, to może i by dało rade wykrecić na 3dMarka na 30.000. Jedną Prometie dałbym na GPU,Drugą na CPU Wtedy możnabyłoby pojechać trochę więcej i może wynik byłby w granicach 30.000. Ale to możliwe chyba tylko na XT z 9800 tyle się nie wyciągnie. Ciekawe jak się sprawa ma z tymi 9800 które można zmodować na 9800XT. Czy taka karta dorównuje wydajnością XT. Pomimo tego że jestem z klanu AMD, to jakbym miał obstawiać w ciemno platformę , to bardziej bym się skłaniał ku Pentium 4 ExtremeEdition, a to jedynie z tego powodu że bardzo dobrze się kręcą i mają 2Mb cachu na pokładzie....tylko dlatego bo w innym wypdku jestem zdania ze AMD Rulezzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Taki P4 fajna sprawa :D, ciekawe jakie ma chlodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Taki P4 fajna sprawa :D, ciekawe jakie ma chlodzenie bardzo fajna tylko że kosztuje od pyty. 4.000PLN do tego doliczyć dobrą płytę 1000PLN i masz równą sumke. a gdzie XT, jeszcze trzeba doliczyć 2500PLN i już mamy 7500PLN. a gdzie reszta.....pamięci (oczywiszcie licze jakieś muszkiny level 2, HyperX, TwinMos), HDD najlepeij serialATA i napedy i dobre chlodzenie. Myśle że w 12.000PLN byśmy się zamkneli......kupując AMDeka wyszłoby okołó 8.000-9.000PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 i za to kocham tę firmę :D a ostatnio nawet lepszy sprzęt za niższą cenę :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a tak pozatym mam jeszcze jedno pytanie? Czy słyszeliście o kims z Polski komu udało się dobić w 3dMarku 2001 do 20.000. bo o 30.000 to nawet nie ma co myśleć jak na polskie realie, więc przyjmijmy że te 20.000 to już i tak jest FULL WYPAS. Wiec jest tutaj ktoś taki........może jakieś linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 chłodzenie to FC :) i to raczej 2 FC, jeden na procka drugi na Radka, płyta jak każdy widzi to ABIT IC7-Max3 :) Do 20k bym dobił ale potrzebowałbym proca na FSB800 i radka 97Pro :|, a w polsce to chyba MKa11, Lancer, Berkut i chyba Lucass z siriusa dobili do 20k :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Taki P4 fajna sprawa :D, ciekawe jakie ma chlodzenie bardzo fajna tylko że kosztuje od pyty. 4.000PLN do tego doliczyć dobrą płytę 1000PLN i masz równą sumke. a gdzie XT, jeszcze trzeba doliczyć 2500PLN i już mamy 7500PLN. a gdzie reszta.....pamięci (oczywiszcie licze jakieś muszkiny level 2, HyperX, TwinMos), HDD najlepeij serialATA i napedy i dobre chlodzenie. Myśle że w 12.000PLN byśmy się zamkneli......kupując AMDeka wyszłoby okołó 8.000-9.000PL no ale wtedy 30k bys nie wycisnal :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 no ale wtedy 30k bys nie wycisnal :lol: :lol: :lol: Masz racje z tymi 30.000 było by cieżko, sądze że do 20.000 tesz byłoby ciężko.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 no ale wtedy 30k bys nie wycisnal :lol: :lol: :lol: Masz racje z tymi 30.000 było by cieżko, sądze że do 20.000 tesz byłoby ciężko.... cos sie dorum jebie - bo caly czas cytuje kogos innego juz tak 2 topiku!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 a tak pozatym mam jeszcze jedno pytanie? Czy słyszeliście o kims z Polski komu udało się dobić w 3dMarku 2001 do 20.000 Duncan z tego forum ma niecale 20 (19 z groszami), ale ma niekrecona grafe-radka 9700pro. Mysle ze jak zacznie sie bawic w krecenie grafy to spokojnie te 23-24tys. mu pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Brzoza - wątpie żeby bez kręcenia grafy miał 19000 (ale mogę się mylić), poza tym w 2001 liczy się głównie szybkość na magistrali RAM<>Chipset a tu P4 wygrywa z AXP (nie mówię o A64). Jak myślisz dalczego nie podali wyniku z 2003 :?:- bo widocznie nie był rewelacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Hmm, niezle wyniczki czastkowe. Nature 185 fps :D (o jakies 120 wiecej niz mam ja :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 Brzoza - wątpie żeby bez kręcenia grafy miał 19000 (ale mogę się mylić) http://service.futuremark.com/compare?2k1=7166875 Sorry moja pomylka - to Radek 9800pro a nie 9700Pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Wy tu kurna nie dolujcie, ja marze o 10 000 :cry:. Stanol k... jego w d... zap... mac na 9933 i uparl sie ze nie pojdzie... i nie poszedl, mimo CPU @2.2 GHz, RAM @CL2.5 i GFX @315/315 :? Stubborn lil' bastard :!: :x Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Wy tu kurna nie dolujcie, ja marze o 10 000 :cry:. Stanol k... jego w d... zap... mac na 9933 i uparl sie ze nie pojdzie... i nie poszedl, mimo CPU @2.2 GHz, RAM @CL2.5 i GFX @315/315 :? Stubborn lil' bastard :!: :x Pozdr... UUu a to dlaczego ? Ten Asus to na KT400 ? ... bo ja mam: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6142040 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2003 Jeśli kogoś to pocieszy, to ja przyznam, że mi nawet 3DMark2001 nie chce się uruchomić. Podejrzewam, że gdyby jednak ruszył, to miałbym wynik podobny do IQ, czyli trzy (słownie 3) :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szatan Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Na Platformie AMD to o 30.000 można chyba zapomnieć.......Chyba że dałoby rade wykrecić jakiegoś Bartona, T-Breda albo coś z nowszych modeli na 3,0-3,5 GHz. Ale to ciężka sprawa....E tam na AMD wyciesneli tylko 78pkt mniej, nie wiem jak dla was, ale dla mnie w sumie żadna różnica. Na razie ani na intelu ani na AMD nikt nie osiągnął 30k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 UUu a to dlaczego ? Ten Asus to na KT400 ? ... bo ja mam: http://service.futuremark.com/compare?2k1=6142040No uparl sie i koniec, nie przemowisz mu do rozsadku... Jak wymienie dysk (o ile...) to sprobuje jeszcze raz... Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 a właśnie z ciekawosci zapytam PIV lepiej sie kręcom niż atlony ? ogulnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 he i juz nie dziala ten link, moze byl jakis lewy ? hm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja mam coś około 17k ale myśle że z lepszym chłodzeniem grały i lepiej wykręconym prockiem może do 19k bym dobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Jeśli kogoś to pocieszy, to ja przyznam, że mi nawet 3DMark2001 nie chce się uruchomić. Podejrzewam, że gdyby jednak ruszył, to miałbym wynik podobny do IQ, czyli trzy (słownie 3) :>ale smieszne 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Ja mam taki off topic: Co to jest ta prometeia?(wnioskuję ze coś do chłodzenia) Ile to kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 ale smieszne 8O Hmm, Genghiskhan? To ten, co miał na Oślą już nie wchodzić? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...