MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Czy jest jakas granica(oprocz mnoznika i fsb) do ktorej moge undercockowac sobie proca? Czy to wplynie jakos na jego zywotnosc? Czy trzeba obnizac napiecie?(jak tak to o ile), O ile obnizy sie jego temp? A jak ustawie fsb np na 70MHz to pamiatki rusza? :? Prosze o opinie. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakko18 Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 No pewnie że ruszy. napięcie można obniżyć sam zobaczysz na ile ci będzie szło i ile tem. spadnie. a tak poza ty m to po co ci to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Tak dla beki. Bo zaplacilem za 1.4GHz, a bede mial np.766MHz. Teraz mam 1266(9.5x133) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 mi sie udalo A1000 na 650 albo 600 przerobic nizej nie chcial wstac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 mi sie udalo A1000 na 650 albo 600 przerobic nizej nie chcial wstacCo to znaczy nie chcial wstac ? To jest tak jakbys powiedzial ciezarowcowi, ktory wyciska 300 kilogramow zeby podniosl 100 kilo a on powie, ze nie da rady :P Ile mu dales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 mi sie udalo A1000 na 650 albo 600 przerobic nizej nie chcial wstacCo to znaczy nie chcial wstac ? Ile mu dales ? no dalem mu 100x5,5 i nie wstal obnizenie ani podniesienie napiecia nic nie dalo nie zglaszal sie bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ja mam prawdopodobnie(nie jestem pewny) odblokowany mnoznik(fabrycznie) i jak ustawie 7x100 to nie rusza. A tak apropos, Czy to prawda z tym mnoznikiem?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ja mam prawdopodobnie(nie jestem pewny) odblokowany mnoznik(fabrycznie) i jak ustawie 7x100 to nie rusza. A tak apropos, Czy to prawda z tym mnoznikiem??????Jednego nie potrafie zrozumiec (???) Ile juz masz tego TB, ze nie wiesz czy ma odbl. mnoznik ? Sprawdzenie trwa 10,1234 sek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 a ja mam chu**** plyte i nie moge underclockowac :(((((( min. mnoznik 8, grrrrrrrrrrrrrrr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 KEARES: Tak sobie mysle ze forum jest po to, by sobie pomagac, a wiekszosc twoich postow(nie wszystkie, bo niktore sa dobre i fachowe) sa nie na temat. Wiec pomoz mi jak wiesz o co chodzi lub przestan sobie nabijac na ultra uczestnika. Nie lubie czegos takiego. (co zlego to nie ja)(w koncu to jest forum) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Kaeres: Fajne to z tym configiem :D Z kad wziales KAERES? U mojego ojca w Lotto jedna z posad to KRS(KaeReS) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Czy jest jakas granica(oprocz mnoznika i fsb) do ktorej moge undercockowac sobie proca? Czy to wplynie jakos na jego zywotnosc? Czy trzeba obnizac napiecie?(jak tak to o ile), O ile obnizy sie jego temp? A jak ustawie fsb np na 70MHz to pamiatki rusza? :? Prosze o opinie. THX Chcesz to sprzedam ci 486 w cenie PIV 2G, brdzie ci spoko śmigał na 66Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Do maxima: IBM DTLA 30GBAle ci wspolczuje, tez mialem takiego. 1.5 roku i do smieci. Ale mi wymienili na 40Gb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Ja mialem kiedys duraka 800 mhz na ECS K7S5A. zaladowalem smieszny bios (modyfikowany przec cheepoman-a ). tam byla opcja fsb 66 mhz - tak domyslnie 100 mhz- mnoznik na 5,5 i mialem.........366 mhz. Co ciekawe winda xp ladowala sie tak samo szybko. oczywiscie napiecie na 1.47 (mniej sie nie dalo) i mialem po 30 stopni- jak na starym dobrym celeronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 ja swojego cela 1000 bez problemu puściłem na 500, chodził bez wentylatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Kaeres: Fajne to z tym configiem :D Z kad wziales KAERES? U mojego ojca w Lotto jedna z posad to KRS(KaeReS) Z konfigiem to juz kilka osob mialo takie cos :) Jaka to jest posada KRS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Antek XP 1800+@1150 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 mi sie udalo A1000 na 650 albo 600 przerobic nizej nie chcial wstacCo to znaczy nie chcial wstac ? Ile mu dales ? no dalem mu 100x5,5 i nie wstal obnizenie ani podniesienie napiecia nic nie dalo nie zglaszal sie bios mnie sie cos wydaje ze przy fsb 133 mnoznik 5 u mnie przeskakuje na mnoznik 13 bo procek przy tym ustawieniu nie chce wstac. jak mam fsb 100 to wstaje normalnie na 500MHz. u was moze byc podobnie, byc moze sie myle i nie smiejcie sie ze mnie bo to tylko moje glupie domysly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Kaeres: Fajne to z tym configiem :D Z kad wziales KAERES? U mojego ojca w Lotto jedna z posad to KRS(KaeReS) Z konfigiem to juz kilka osob mialo takie cos :) Jaka to jest posada KRS ? Facet, ktory konserwuje Lottomaty i rozwozi materialy po kolekturach. Moj ojciec tez nim kiedys byl(a no trzeba wspiac sie po szczeblach kariery :D ) i przynosil do domu sprezone powietrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Najnizej co moge puscic procka ze wzgledu na plyte to 12x50. Wiec mniej niz 600Mhz sie nie da na ST6 i C1.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Cel 800@1176 Min 480MHz przy 1,3V (temp 25C - dziś przy 1176@1,775V 42C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Do maxima: IBM DTLA 30GBAle ci wspolczuje, tez mialem takiego. 1.5 roku i do smieci. Ale mi wymienili na 40Gb :) Look on the bright site ... ja mam tez 30 Gb DTLA i jak 1 miesiac przed uplywem gwarancji do nich pójde i powiem ze mi padl, to mi od reki na 60 Gb Vancouvera wymienia :))))) PS. teraz chodzi ok ... szybko bez badów choc raz system mysialem reinstalowac bo mi pliki systemowe poginely ( ale moze to byl wirus :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Do maxima: IBM DTLA 30GBAle ci wspolczuje, tez mialem takiego. 1.5 roku i do smieci. Ale mi wymienili na 40Gb :) Look on the bright site ... ja mam tez 30 Gb DTLA i jak 1 miesiac przed uplywem gwarancji do nich pójde i powiem ze mi padl, to mi od reki na 60 Gb Vancouvera wymienia :))))) PS. teraz chodzi ok ... szybko bez badów choc raz system mysialem reinstalowac bo mi pliki systemowe poginely ( ale moze to byl wirus :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Nie najlepszy ten dysk jest, nie długo chyba skorzystam z gwarancji:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...