Michał1 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 czy można włączyć komputer bez zadnego radiatora ani wiatraka na procesorze, dokładnie chodzi mi o athlon 1,7 Gh :?: (czy sie spali) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 zjara sie natychmiast Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Oczywiscie, ze mozna. Ale tylko raz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 a jak długo, kilka sekund? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Na pewno nie zdazysz wylaczyc ;) Osobiscie nie polecam - troche droga zabawa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ne zdązysz wylaczyc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Przytknij kciuk do proca, wlacz Power. Po 5 sekundach nie bedzie ci sie chcialo juz trzymac... CO ZA GŁUPI POST... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 skad ludzie biora pomysly na takie zabawy przy athlonku 1,7xp :))) rozumie gdyby to byl jakis celek 300mhz , ale takim athlonkiem to chyba kazdemu byloby szkoda , ale kazdy ma swoje odchyly:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 zrob przejsciowke z aparatu fotograficznego do wejscia na mobo , ze to niby zamiast flesha bedzie plyte odpalac i za kazdym razem jak bedziesz chcial zdjecie zrobic wkladaj nowego antka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AJDAHO Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 na obecnym konfigu sprawdz to sie odrazu przekonasz co to bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Tak, mozesz spokojnie wlaczyc :) A jakiej tresci znaki dymne bedziesz puszczal? :D Chyba masz nadmiar kasy, to baw sie w takie rzeczy. Bez wiatraczka mozesz puszczac Pentiuma, nie Athlona! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Po co się tak męczyć? jeszcze przy okazji płytę spalisz ... Walnij po prostu młotkiem, efekt taki sam jak włączenie bez radiatora (no prawie - nie będzie dymu i błysku). Jak lubisz efekty "światło&dźwięk" to kup małą petardę - efekt podobny, a dużo taniej wychodzi zakup. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 spoko, tylko pytam, nie zamierzam sie w takie cos bawic, szczegolnie ze nie mam takiego proca. Poprostu kiedys puszczalem z kolegą komputer bez wiatraczka na czymś ze 200 Mhz i działało.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ja mam bez radiatora. Bez wiatraka przy iddle może chodzić non stop (przy full load tak z 1,5 godziny - a bez kręcenia może wytrzymałby nawet non stop). Tylko, że ja nie mam Athlona 1,7 GHz, a 1700+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ja mam bez radiatora. Bez wiatraka przy iddle może chodzić non stop (przy full load tak z 1,5 godziny - a bez kręcenia może wytrzymałby nawet non stop). Tylko, że ja nie mam Athlona 1,7 GHz, a 1700+. Poproszę fotkę, tak żeby było widać procek i ekran monitora. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Wawelski zrob tak jak mowi sp1mta, bo i ja wiary nie daje (albo to jest dzolk...) Moj kumpel ma 1700+ i musial wstawic do budy wentyle, bo mu standardowy 80x80 przy 3k rpm nie wyrabial (cos ala FRII) jak cieplo bylo (w zimie chodzil bez przeciagu w budzie ;) ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 on nie ma radiatora na procku...sam widziałem.... :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Ludzie a ja kiedyś zapomnaiłem założyć na bartka radiatora bo chciałem spr czy wentyl chodzi,włanczam pyk zgasł,dotykam jądro zimne,wlanczam nic dopiero jak założyłem radiator włonczyłem i chodzi:))),i jakoś się mu nic nie stało!!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Link do fotek w sigu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Link do fotek w sigu :)Poczytaj sobie definicję terminu "radiator" --- AT http://wiem.onet.pl/wiem/fts.html?q=radiator&x=0&y=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 @sp1mta Proszę bardzo: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=52356 Jak najbardziej na procku nie mam radiatora :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 spoko, tylko pytam, nie zamierzam sie w takie cos bawic, szczegolnie ze nie mam takiego proca. To po co ten temat :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Za pozwoleniem - moje Pentium 2 się obraża, jak zabieram mu radiator i dmuchawkę, emanuje skwarem i wygraża mi cache'em. Z radiatorem i dmuchawką niewiele lepiej. Inna sprawa, że niektórzy tutaj mają na pamięciach grafiki większe blaszki niż ja na procku :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 czy można włączyć komputer bez zadnego radiatora ani wiatraka na procesorze, dokładnie chodzi mi o athlon 1,7 Gh :?: (czy sie spali) Ja raz odpalilem swojego sprzeta (Barton 2500) bez coolera na nim podczas testow plyty i takich tam. Wcisnalem power i sprzet sie wlaczyl na jakies 2 sekundy (bylo slycha tylko takie CYK jakby chcial wiatrak ruszyc) - prawdopodobnie zadzialal czujnik temperatury na plycie i wylaczyl kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean Luc Picard Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 Mój Athlon 1700+ pracował z samym radiatorem ale na obniżonym taktowaniu do 500MHz i napięciu 1,4V. Temp. z tego co pamiętam miał nie więcej jak 40 stopni C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 raczej mozna tak zrobic, potrzebny jest duzy miedziany cooler, sk-6 cos w tym stylu i oczywiscie zmniejszyc napiecie do 1,4-1,5v... zalaczyc jakis soft cooler i mysle ze przegladanie stron powinno byc ok, o grach zapomnij PS. u mnie duron 850 z napieciem 1.60 i dragon orbem (wylaczonym wiatrakiem) dzialal i temperatury znosne ~40 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondas Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 1.6v 500mhz i puszczony bez wiatraka aby sprawdzic jego głośność I jakos nic mu sie nie stało ale wiecej niz 10 s nie sprawdzałem ps To dopiero by było extremalne wygrzewanie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 eee, moj athlonik 1700+ dut3c na defaultowym taktowaniu i v-core zanizonym ok 0.05V (codegen) golil ok 5 min w windzie bez chodzacego wentyla :) potem MBM zaczal jeczyc ze tam 80st blablaaablaaa; potem sie zczailem ze coolerka nie podpielem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 spoko, tylko pytam, nie zamierzam sie w takie cos bawic, szczegolnie ze nie mam takiego proca. To po co ten temat :?: :?: :?: żeby sie dowiedzieć jak to jest na szybszych procesorach :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 Po tym jak odpadł cooler na TB 1 GHz i się zjarał dosłownie po 2-3 sekundach nikomu nie polecę tego typu experymentów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...