Skocz do zawartości
Muttz

plyta po wsadzeniu gf4 4600 ti nie wstaje

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec, mam plytke abit bx133-raid, dostalem z usa gainwarda gf4 ultra /750, czyli ti 4600, wsadzilem w tego abita, poszlo wszystko ladnie pieknie, 3dmark03, 3dmark01, aquamark, testy w inne gierki, smigalo pare godz, nic nie krecilem, resetowalem, wylaczalem kompa, az do pewnego razu. komputer mi sie juz nie chcial podniesc, mobo jest sprawne na 100 %, grafika byla sprawdzana na innych komputerch juz, objawy sa rozne, czasami sygnalizyje post ze nie ma grafy, a czasami nic sie nie dzieje, wiatrak na karcie sie kreci, radiator sie nagrzewa tak jakby pracowala, co to moze byc???, czy panowie z servisu gainwarda w polsce iuznaja gwarancje z USA? jesli nei to co robic??? :( :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzalem przy podpietej tylko plycie i tej grafice, wszystko inne wylaczone, napiecia byly w normie, zasilacz 300W

dziwne to ze wczesniej chodzilo przez kilka godz.

interesuje mnei to czy w servisie uznaja mi gwarancje z USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli gainward to chyba powinni, ale co do zasilacza:

to jezeli to byl codgen 300wat input, megabajt lub inny stwor przegrzanego umysłu to mozliwe ze zdechl sobie bo ten gf dosyc pradozerny jest...jak ja na condongenie 300wat i sprzecie z podpisu mialem przy idle 2,92v na 3,3v ! :lol: a o innych nie wspomne :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt, to jest codegen300 ;) no ale napiecia jak mowie sa w normie, zreszta 3,3 jest stabilizowane przez plyte glowna, nawet przy mocnym obciazeniue nie spada mi wiecej niz o 0,05 v

co do innych to tylko 12V szaleje i ma 11,85. zreszta to nie gra roli,bo byla sprawdzana na 3 innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz, panowie z mmv, czyli jakiegos tam przedstawiciela gainwarda odparli mi ze tylko servisuja karty zakupione w nich(1 odpowiedz), zakupionych w polsce(2 odpowiedz), wiec .. pozostaje dzialanie na wlasna reke.

dowiedzialems sie tez, ze wine moga ponosic zimne luty na pamieciach BGA, podobno te uszkodzenia to 90% wszystkich walnietych kart, wie ktos jak sie to lutuje?lub zna dobrego elektronika w swietokorzyskim ??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzmy ze sprawdzalem na enlightcie, wlaczona sama grafika, bez dyskow i innych kart, niestety nic, nic nic, tylko widac delikatny spadek napiecia, znak ze karta pobiera energie, moze jednak to te pamieci, ale jak sobie z nimi poradzic ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jednak pojawilo sie jakies swiatelko w tunelu, bylo by fajnie gdyby taki serwis znajdowal sie jednak nieco blizej swietokorzyskiego, a nie na drugim koncu polski :(, dzieki S. Youth

Pogadaj z Berkutem. On w dziale POPDKRĘCANIE założył taki przyklejony temat jak "Extreme BGA Resoldering" może coś poradzi , pomoże. Powodzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę,że winę ponosi płyta. Kiedyś miałem prawie identyczny przypadek z kombinacją AsusP2B-F na BX i Gainward GF4Ti4200. Karta wstała, pochodziła dwa dni, po czym już komp nie wstał. Karta odeszła. Mam wrażenie, że coś jest nie tak z napięciem podawanym do AGP na płytach z BX. Jeszce jedno: Na jakiej FSB fika ci system? NA 133 może? Jeśli tak to pamiętaj,że przy BX i FSB 133 AGP wynosi 83 Mhz. Mozliwe, że karta tego nie wytrzymała, choć Gainward to markowy produkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec moze i masz racje hanu, fsb mam 140 wiec...agp ma 93, zas napiecie to 3.5 taki standard wlasnie w tym abicie (ciekawe), no ale coz, mialem kilka kart i nie bylo najmniejszych problemow, tylko mnie interesuje co moglo pasc?chyba nie gpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...