Szymek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Uff Zmodowałem VCore i VDDR zgodnie z http://www.3dmaxx.net/articles/9800vmod/ Mam obecnie 1.7V core i 2.8V pamięci ale wystarczy pokręcić potencjometry i pójdzie wyżej... Czekam na bloczek na rdzeń aż przyjdzie to dopiero będe zwiększał napięcie... To samo tyczy się pamięci bo strasznie się grzeją na AC... Teraz pytanie czy jest ktoś może z was kto zmodował 9800 ? Wiem że jest topic o 9500/9700 ale 9800 może inaczej zachowywać się i mieć inne napięcia graniczne itp. Według mnie bezpiecznie jest dojść do około 2V na rdzeniu i do 3.3V na pamięciach Ktoś już próbował czy będe pierwszy który to przetestuje na własnej skórze ? Będę zdawał tu relację z postępów tak więc post nie jest całkowicie bez sensu ale może służyć jako źródło informacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 No tremat w sam raz dla mnie- niedługo przyjdzie do mnie karta.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 1.8-1.9 to max na rdzeniu bez chodzenia przynajmniej 90W peltierem pamieci 3.3V moze byc spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 1.8-1.9 to max na rdzeniu bez chodzenia przynajmniej 90W peltierem pamieci 3.3V moze byc spokojnie Ale WC też załatwi problem chłodzenia przynajmniej GPU... Myślę że jutro pojadę 0.2V do góry z core jak założę blok. Teraz max mam 405MHz bez artefaktów na 1.7V (standard core) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Juz napominalem ze od jakiegos miesiaca mam miejsce na Vmoda. Mam doklejone druciki (nie lutowane-celem bezpieczenstwa). Jesli zaloze 2,4koma to mam 1,84V i do tego 480MHz. Na WC spokojnie mozna dojsc do 1,9V. Na pamieci nie robie bo zbyt niebezpieczne. Potrafia i przy 3,05V pasc. W tej chwili nie mam moda aktywnego. 40-50MHz w normalnym uzytkowaniu roznicy mi nie robi, a jak mi sie zechce to wsadzam sobie i mam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Juz napominalem ze od jakiegos miesiaca mam miejsce na Vmoda. Mam doklejone druciki (nie lutowane-celem bezpieczenstwa). Jesli zaloze 2,4koma to mam 1,84V i do tego 480MHz. Na WC spokojnie mozna dojsc do 1,9V. Na pamieci nie robie bo zbyt niebezpieczne. Potrafia i przy 3,05V pasc. W tej chwili nie mam moda aktywnego. 40-50MHz w normalnym uzytkowaniu roznicy mi nie robi, a jak mi sie zechce to wsadzam sobie i mam :P A jaki wynik w 3DMarkach ?? bez modów jak się kręcą wasze 9800PRO ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Juz napominalem ze od jakiegos miesiaca mam miejsce na Vmoda. Mam doklejone druciki (nie lutowane-celem bezpieczenstwa). Jesli zaloze 2,4koma to mam 1,84V i do tego 480MHz. Na WC spokojnie mozna dojsc do 1,9V. Na pamieci nie robie bo zbyt niebezpieczne. Potrafia i przy 3,05V pasc. W tej chwili nie mam moda aktywnego. 40-50MHz w normalnym uzytkowaniu roznicy mi nie robi, a jak mi sie zechce to wsadzam sobie i mam :P A jaki wynik w 3DMarkach ?? bez modów jak się kręcą wasze 9800PRO ?? Bez moda na AC mam 406/360 bez żadnych artefaktów. Czekam teraz na bloki wodne żeby bezboleśnie iśc wyżej z napięciem na karcie i częstotliwościami. Wyniki 3D podeślę jak zmienię sobie pamięć na lepszą i wróce do 3.6GHz. Będę walczył o pierwsze miejsce u bekruta na liście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 A jaki wynik w 3DMarkach ?? bez modów jak się kręcą wasze 9800PRO ?? Nie gram w 3DMarka. Testem wydajnosci dla mnie jest IL2 FB i dla tej gry robilem moda (przy max detalach potrafi CZASAMI sie krzaczyc). bez moda: 440/365, a max co ciagnie bez przoblemow to 450/380. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 popieram lancera - nie gram w 3dmarka - bez moda na AC 430/370 na WC 460/370 (i na tych ustawieniach na smartshaderze nie ma kropek - z kropkami na nodze nosorozca moge dzialac na 480/370 a trojkaty pokazuja sie w okolicach 500 - moje WC zreszta jest aktualnie bez chlodnicy... wiec temperatury mam kosmiczne (proc 57, woda 50) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mam! 1,92V i 500MHz na VPU wolne od kropek na smartshaderze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mam! 1,92V i 500MHz na VPU wolne od kropek na smartshaderze :)Impressive... Pewnie niezly piekarniczek teraz z karty zrobiles :?: Jak ze stabilnoscia takiego potwora :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Zaden piekarnik. Rdzen jest zimny (WC). A jedyne co sie grzeje to pamieci i blok zasilajacy. Stabilnosc no problem. Glowny przyczyna problemow przy o/c R3500 jest bledna praca shaderow ktore przy wysokim o/c daja przeklamania graficzne (przewaznie szachownica potem drobne bledy przy renderingu). Karta nawet na tej szachownicy jest stabilna i moze sobie godzine ganiac. Oczywiscie nie nadaje sie to wowczas do normalnego uzytku bo niewiele widac. Glowna troska jest wiec dazenie do zlikwidowania bledow na shaderach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Uff założyłem wodę na rdzeń zwiększyłem napięcie i mam 460MHz bez artefaktów (max przed modem i bez WC - 400) ~1.95V Pamięci podniosłem dosłownie o pół wolta i mam przyrost z 360 (max przed modem) do 378. Na pamięciach na razie brak WC bo to bedzie trudny projekt. Na p4 3ghz i ddr 333 mam 19000 w 2001. Jezeli sprzęt wytrzyma do soboty to wtedy przetestuje go w końcu na pełnej prędkości z DDR 480, FSB 300 i prockiem na 3.6GHz. Może coś osiągne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Pamięci podniosłem dosłownie o pół wolta 8O chyba 0,05V a nie 0,5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Pamięci podniosłem dosłownie o pół wolta 8O chyba 0,05V a nie 0,5V Fakt, dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...