Skocz do zawartości
lukasrz

GeForce 4TI4200 Rulezz -test graf do 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja...dRec=6&strona=9

Polecam tą recke naprawde niezła , duuzo testów !! jak ją czytałęm to mnie brechta brała widząc jak w większosci testów geforce4ti miażdzy takich rywali jak Radeon 9600Pro i FX5600 , no poza oczywście testami dx9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ŁukaszFX

Nie nabijaj się z fanów GF4. Popatrz na wyniki GF4 w 3dm2003 choćby w linku podanym w pierwszym poście.

To jest niemiarodajny test i tylko dlatego GF4 takie baty w nim dostaje ;)

BTW ja mam przy AXP@195x12,5 przy R9500 z 64MB @pro@340,50/303 4012 3dm2003. Więc Twój wynik wygląda całkiem OK - ale jeszcze co nieco zależy od taktowania karty i proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.infopc.pl/index.php?id=recenzja...=6&strona=9  

Polecam tą recke naprawde niezła , duuzo testów !!  jak ją czytałęm to mnie brechta brała widząc jak w większosci testów geforce4ti miażdzy takich rywali jak Radeon 9600Pro i FX5600 , no poza oczywście testami dx9

Lukasrz, przcież wiesz ile pkt. miałem na swoim ex-9600, nawet pamięć nie była synchro, i cl 3 :D Może to moja płyta dawała takiego kopa, albo dysk :lol:

Ale LOLowaty test :D -szczególnie w 2001SE

"Wręcz ogromnego przyspieszenia uzyskał WinFast" heheh cóż za trafne sformuowanie wręcz ogromnie się śmiałem i tylko 5600 i Ti4200 dają się o/c .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tą recke naprawde niezła , duuzo testów !!  jak ją czytałęm to mnie brechta brała widząc jak w większosci testów geforce4ti miażdzy takich rywali jak Radeon 9600Pro i FX5600 , no poza oczywście testami dx9

Lukasrz, przcież wiesz ile pkt. miałem na swoim ex-9600, nawet pamięć nie była synchro, i cl 3 :D Może to moja płyta dawała takiego kopa, albo dysk :lol:

Ale LOLowaty test :D -szczególnie w 2001SE

"Wręcz ogromnego przyspieszenia uzyskał WinFast" heheh cóż za trafne sformuowanie wręcz ogromnie się śmiałem i tylko 5600 i Ti4200 dają się o/c .

lukasrz musi sie jakos dowartosciowac i za kazdym razem pokazywac ten sam test :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz musi sie jakos dowartosciowac i za kazdym razem pokazywac ten sam test  :)

Bolek czego ty chcesz?? dałem ten test żebyście wyrazili swoją opinie o nim a nie walili takie teksty, test jest dobry, osiągi są zaniżone na każdej karcie graficznej, czy gef4 czy radeon 9600 osiągi w kilku testach są zaniżone ale wynika to z zastosowanych sterowników do kart czy do płyty głównej i procesora 2000+ któy nie każdej karcei umożliwia uzyskanie pełnych osiągów i akurat na takiej konfiguracji ogólnie spisuje sie lepiej gef4ti. fakt jest faktem geforce4ti jest dobrą kartą pomimo zaawansowanego wieku i kurna niepisz mi że sie dowartościowuje bo chyba tobie brakuje jakiegoś dowartościowania, niemam ochoty tu sie rozwodzic na temat bo było to 100 razy omawiane, jak nieznasz rzeczywistych wartości sprzętu(pełnych) to sie kurna nie wypowiadaj albo pisz coś sensownego.

Osiagi kart w duzym stopni uwarunkowae są tym na jakiej mobo pracuja i zo najwazniejsze typ zainstalowanego procka i odpowiednia konfiguracjia ramu - frstjob coś o tym wie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.nvision.pl/articles.html?0040-32 tutaj tez jest przykład ze TI4 trzyma sie jeszcze mocno na nogach. Dla przykładu dodam ze moj koles ma FX 5600 Ultra i przegrywa w 90% w testach z urzyciem gier a w 3dmarkach to 1:1 2001-TI4 a 2003 to FX ale gdyby Gf4 miał obsługe DX9 to cos mi sie wydaje ze dopiero FX 5800-5900 i Radeony 9700 mogły by sie z nim poscigac w wydajnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz musi sie jakos dowartosciowac i za kazdym razem pokazywac ten sam test  :)

Bolek czego ty chcesz?? dałem ten test żebyście wyrazili swoją opinie o nim a nie walili takie teksty, test jest dobry, osiągi są zaniżone na każdej karcie graficznej, czy gef4 czy radeon 9600 osiągi w kilku testach są zaniżone ale wynika to z zastosowanych sterowników do kart czy do płyty głównej i procesora 2000+ któy nie każdej karcei umożliwia uzyskanie pełnych osiągów i akurat na takiej konfiguracji ogólnie spisuje sie lepiej gef4ti. fakt jest faktem geforce4ti jest dobrą kartą pomimo zaawansowanego wieku i kurna niepisz mi że sie dowartościowuje bo chyba tobie brakuje jakiegoś dowartościowania, niemam ochoty tu sie rozwodzic na temat bo było to 100 razy omawiane, jak nieznasz rzeczywistych wartości sprzętu(pełnych) to sie kurna nie wypowiadaj albo pisz coś sensownego.

Osiagi kart w duzym stopni uwarunkowae są tym na jakiej mobo pracuja i zo najwazniejsze typ zainstalowanego procka i odpowiednia konfiguracjia ramu - frstjob coś o tym wie :!:

A wiem wiem :!: Pozdrowienia lukasrz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wale testy jakie by nie byly mam to co mam i we wszystkie giery moge grac przy ustawieniach na maxa bez pokazu slajdow , a przy znacznej wiekszosci to z AAx2 + anizo x2 + wyostrzanie textur +najlepsza jakosc obrazu , to po co sie napalac na nowe fanty ?zmiana grafy mi teraz nie potrzebna ,bardziej mnie korci zeby lyknoc 512 ramu dodatkowo ,albo drugi hdd do raida

ps. mam takie pytanko bo lubie Colina 2 ale jak tam dam szescian w ustawieniach jakosci szczegolow auta to zaczyna lekko przycinac -35/40 fps tez tak macie ?wydaje mi sie ze na gf3 mi lepiej ta gra chodzila ,dawno w nia nie gfralem i tu taki motyw !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy jestes slepy ale gdzie tak jest napisane ze gf4ti bije radeona 9600pro???? ja tam widze dla radeony biendych firm i jescze okrojone wersje lite czy ez taktowane 400/400 czyli innymi slowy radeony 9600, poszukaj sobie testy pelnych 9600pro ktore w direkcie 8 dorownuja gf4ti a w 9 hmmm pogrom???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie kłucimy sie poraz kolejny o banalną sprawe ,poczekajmy zeby wkoncu wyszły te gry kture wpełni wykorzystuja DX90 i wtedy w grach porownamy co lepsze bo w dzisiejszych gierkach z TI4200 ma szanse tylko Radeon 9500pro i XT ale cena zabija . Poczekajmy do przyszłego roku i sprawa sama sie rozwiąze . Bo karzdy kto broni Radeona 9600pro jak narazie ma tylko 3dmara2003 i Aquamarka3 ale my przeciez nie gramy w benchmarki tylko w gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...