Skocz do zawartości
Dreggo

Od jakiego PC zaczynaliście ?

Od jakiego PC zaczynaliscie ?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Od jakiego PC zaczynaliscie ?

• XT
      2
    • AT - 286
      7
    • 386 SX/DX
      7
    • 486 SX/DX
      6
    • 486 DX2/DX4/DX5
      3

Rekomendowane odpowiedzi

WP mialem ale jakos nie byl przydatny...Ach Win ale to juz mialem na 286 20MHZ i 1MB ;>! Pare ksiazek i helpow mialo ciekawy jezyk ze wspomne tylko o miedzymordziu (co prawda raz tylko spotkalem ten termin ale jednak [pomijam jakis tam slownik nawiedzonego]). Marco bawiles sie kiedys DesQView (chyba tak to sie nazywalo).

Mi sie win zdarzyl dopiero przy 486 - w 286 ciagle mi sie ostala "grafika" CGA ;) Ale zato mialem ktoregos tam GEMa

DesQView absolutnie nie kojarz - co to bylo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TroszQ późno ale ja też podam swojego ex confa ;)

To chyba 95 rok był 486 DX2 66Mhz 1mb grafy... niepamietam jakiej, muzyka Shuttle Sound System 16bit ;) Monitor color 14" Hiundai no i joystick hyhy do teraz go mam w szafce a moja pierwsza giera to był Dark Forces i Ecstatica hyhy oryginal of coZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o pierwszego PC-ta to w '97 byl P166 (bez mmx :D ) 32mb w Dimmie :-) plyta na TX intela cdr 8x szajsung 850mb Caviar (pozostalosc po amidze 1200) Virge 2Mb z mozliwoscia rozbudowy do 4 8) i SB 32AWE + standardowy chinski monitor 14''.Natomiast jesli chodzi o pierwszego kompa to Commodore +4 cale wieki temu ;-) ,potem byl Timex ,Commodore 116 ,Atari 800XL ktorym sie wymienilem z kumplem na Commodore 64 (on chcial grac w boulderdasha a ja w cos tam na C64 :D ) potem Amiga 500 z niesmiertelnym 0,5 slow Ramu ,Amiga 1200 plus dodatki (blizzard 1230/50Mhz 8mb Fastu ,twardziel ,2x CD mitsumi :-]) Pamietam ze raz renderowalem na tym prawie tydzien jedna klatke w Imagine 2.0 :P ale Full raytracing a nie jakies marne wymysly 3dstudia :P .Tak przy okazji ,ostatnio kupilem Amige CD32 z twardzielem i rozszerzeniem pamieci za stowke i szukam gierki xtreme racing ,kuma ktos ? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oooo fakt tez kiedys mialem c64 ale taki standar bez stacji dyskietek... tylko kasety i 3 kardrige.... Black Box, Green Box a trzeci to mi dali jak sie kupowalem na tym 3 byly trzy gry i nie bylo jako takiego os'a z driverami do stacji... kaset... Te gry to szachy, ghost i costam football ;)) To byly (w)czasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam moim pierwszym kompem był słynny commodore c64(mydelniczka),potem amiga 500,amdk5-166,duron800 a teraz posiadam celerona1.2 leciutko podkreconego na 1.4(da sie wiecej ale jest u mnie w domu za ciepło28 stopni mieszkam na podaszu) :D :D :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy pc-et? u mnie to był 386SX ,2mb ramu,80hdd itd,itp

pamiętam pierwszą grę,która zmusiła mnie do zmiany kompa

a był nią..........doom1 :D :D (wymagał 386dx i 4mb ramu :D :D :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi