Skocz do zawartości
kikus

4 pytania do Was...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam kilka pytań !

1. Jakiej firmy obudowy opłaca się kupować?

2. Czy zasiłka 400W która jest w obudowie firmowo Codegen jest dobra?

3. W jaki sposób podkręcić Ram i co to da? :wink:

4. Ile kosztuje dobry zestaw chłodzenia na grafe (może jakieś linki do kupienia)

Z gory THX za odp. na te pytania !! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie te odpowiedzi znajdziesz juz na tweaku a nie jestes newbie wiec dziwie sie takim tematem ...

1. firmowa buda - zalezy od kasy - w chieftecach jest cziszej, grubsze scianki , mniej sie grzeja - ale do kazdego innego badziewia tez wejdzie sam zasilacz od chiefteca

masz kase - bierz firmowa

2. codegen to codegen - 400W to on ma tylko na naklejce ...

3. to pytanie to zart ? da wieksza wydajnosc co jest chyba oczywiste a krecisz timingami - zreszta z tym pytaniem na "podkrecanie" - ostatnio duzo o tym

4. dobry zestaw to pojecie wzgledne - mozesz sam pociac stary radiator albo kupic nowki a i w wentylach mozna wybierac - polecam pogooglowac i wyszukac sklepy internetowe i samemu poczytac oferty ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lecimy ;)

ad.1

Jesli odpowiada Ci design to polecam Chiefteci. B. dobrze wykonane, ciche, swietnie rozplanowane, z masa udogodnien (np. koszyki na HDD)

ad.2

Jest kiepska. Porownaj ile amperkow na poszczegolnych liniach ma ten codegen, a ile "normalny" firmowy zasilacz (czyli od Chieftec'a w gore->Antec, Enermax)

ad.3

Podkrecisz z poziomu BIOSu (np. krotsze czasy dostepu) a da to ogolne zwiekszenie wydajnosci systemu.

ad.4

np sklepik 4max'a ale bez przesady- google twoim przyjacielem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to przez jesień, ale coraz częściej na forum rodzą się bzdurne topicki. Wiecie pytania jak pytania - dobre, ale kurcze pieczone odpowiedzi na nie można łatwo znaeźć na forum, a najbardziej mnie dziwi zakładanie takich topiców przez osoby już od dłuższego czas siedzące na forum. Ludzie co jest z wami? :?: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok...

niewiem co mi sie wali ale jak wpisuje OBUDOWA w szukaj to mi znajduje 1000000000 tematow z tym słowem !!  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

To sobie najpierw poszukaj w sieci, a potem poszukaj informacji o konkretnych firmach na Tweaku. Twoje pytania obrazują tylko Twoje lenistwo i brak chęci samodzielnego zapoznawania się z zagadnieniami poruszanymi na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...