kikus Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Witam! Mam kilka pytań ! 1. Jakiej firmy obudowy opłaca się kupować? 2. Czy zasiłka 400W która jest w obudowie firmowo Codegen jest dobra? 3. W jaki sposób podkręcić Ram i co to da? :wink: 4. Ile kosztuje dobry zestaw chłodzenia na grafe (może jakieś linki do kupienia) Z gory THX za odp. na te pytania !! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 wszystkie te odpowiedzi znajdziesz juz na tweaku a nie jestes newbie wiec dziwie sie takim tematem ... 1. firmowa buda - zalezy od kasy - w chieftecach jest cziszej, grubsze scianki , mniej sie grzeja - ale do kazdego innego badziewia tez wejdzie sam zasilacz od chiefteca masz kase - bierz firmowa 2. codegen to codegen - 400W to on ma tylko na naklejce ... 3. to pytanie to zart ? da wieksza wydajnosc co jest chyba oczywiste a krecisz timingami - zreszta z tym pytaniem na "podkrecanie" - ostatnio duzo o tym 4. dobry zestaw to pojecie wzgledne - mozesz sam pociac stary radiator albo kupic nowki a i w wentylach mozna wybierac - polecam pogooglowac i wyszukac sklepy internetowe i samemu poczytac oferty ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 No to lecimy ;) ad.1 Jesli odpowiada Ci design to polecam Chiefteci. B. dobrze wykonane, ciche, swietnie rozplanowane, z masa udogodnien (np. koszyki na HDD) ad.2 Jest kiepska. Porownaj ile amperkow na poszczegolnych liniach ma ten codegen, a ile "normalny" firmowy zasilacz (czyli od Chieftec'a w gore->Antec, Enermax) ad.3 Podkrecisz z poziomu BIOSu (np. krotsze czasy dostepu) a da to ogolne zwiekszenie wydajnosci systemu. ad.4 np sklepik 4max'a ale bez przesady- google twoim przyjacielem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 qrcze... dzieki ale mam max 200 zł i musze za to mieć w miare dobrą obudowe i zasiłke bardzo dobrą (firmową) Jak to zrobić ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Zainwestować mądrze na giłedzie i jak będziesz miał 2x więcej wrócić do tematu. Chyba, że uda Ci się znaleźć coś na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 200zeta 8O jak to zrobic ? Zbierz wiecej kasy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Za 200pln to MOZE na allegro trafisz na niezle PSU ale nawet jesli staniesz na glowie to na dobra obudowe juz nie starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Nie wiem czy to przez jesień, ale coraz częściej na forum rodzą się bzdurne topicki. Wiecie pytania jak pytania - dobre, ale kurcze pieczone odpowiedzi na nie można łatwo znaeźć na forum, a najbardziej mnie dziwi zakładanie takich topiców przez osoby już od dłuższego czas siedzące na forum. Ludzie co jest z wami? :?: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 ok... niewiem co mi sie wali ale jak wpisuje OBUDOWA w szukaj to mi znajduje 1000000000 tematow z tym słowem !! :evil: :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 ok... niewiem co mi sie wali ale jak wpisuje OBUDOWA w szukaj to mi znajduje 1000000000 tematow z tym słowem !! :evil: :evil: :evil: :evil: To sobie najpierw poszukaj w sieci, a potem poszukaj informacji o konkretnych firmach na Tweaku. Twoje pytania obrazują tylko Twoje lenistwo i brak chęci samodzielnego zapoznawania się z zagadnieniami poruszanymi na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...