Skocz do zawartości
cripple

Ktora plyte polecacie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Ktora plyte polecacie ASUS A7V600 VIA KT600 SocketA U/133 RAID SerialATA DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 GbLAN ATX, czy Soltek SL-75FRN2-RL nForce2 Ultra400 SocketA RAID U/133 DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 LAN ATX a moze ABIT NF7-S nForce2-SPP SocketA U/133 SerialATA DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 2xFireWire 1394 LAN ATX ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz krecic to nie polecam Asusa poniewaz ma malo napiecia max 1.700 a z overvolt to 1.850 max jak nie 1.800 - nie pamietam. Jesli chodzi o inne kwestie to jest super - nie sugeruj sie gigabit'em bo to bajer ktorego malo gdzie wykorzystasz. Jesli chodzi o Epoxy to bawilem sie tylko tymi na nforce i jest chodzi o overclocking to jestem zadowolony - krecisz az proc nie wystrzeli :P

Ale tu sie pojawia problem z nforce (dzwiek) wiec jak nie masz dzwiekowki osobnej i chcesz smigac na tej na mobo to nie bierz. Ja mialem ten problem oddalem do gwarancji i naprawili tak ze plyta chodzila tylko na nominalnych - koles mial ten sam problem ale nie odwazyl sie oddac do serwisu :) Moze Epox na kt600 albo Asus ale jakis inny bo wiem ze maja wyzsze napiecia. A Solteka nie mialem nie mam i miec nie bede - mam nieuargumentowana awersje do tych plyt - sorry soltek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.....i tak mnie zlinczujaale odpowiem.Mam tego solteka od wtorku.Więcej z nią problemów niz szczęścia.IHMO nie polecam.Teraz cosbiore na kt600 i właśnie sie zastanawiam nad tym asusem lub abitem.

Zgdzam się z Tobą. Ja to płytkę mam od 2 tygodni i są z nią same problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.....i tak mnie zlinczujaale odpowiem.Mam tego solteka od wtorku.Więcej z nią problemów niz szczęścia.IHMO nie polecam.Teraz cosbiore na kt600 i właśnie sie zastanawiam nad tym asusem lub abitem.

Witam w klubie :) juzpoleciał mail do proline wieć jutro wysyłam i kupie jeszcze niewiem czy abita czy asusa.Jednak VIA to VIA.Z żadnamobo na VIA nie miałęm problemu i myślę że niebede miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawosci to jakie problemy macie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawosci to jakie problemy macie??

Mój problem wygląda mianowicie: Mam problem z moim soltekiem. A mianowicie podczas wchodzenia do wina potrafi mi się zresetować komp. Podczas restartu, gdy wchodzi do wina slychać dzwiek, a razcej pyknięcie. Może ktoś wie jak z tym sobie poradzić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie antomiast jest niestabilna.Gram sobie w nfs'a 2 godziny wszystko ok.Wyłaćzyłem gre i przegladam forum i zwis.Czasem niechce wstać.Żąglowałem juzbiosami.nic nie daje.Małe mozliwosći kręcenia.MAx 223 mhz synchro.Nigdy nie mogłem właczyc asynchro bo komp nie wstawał.Pierwszy raz jak jawłożyłem do kompa niechciała wstać.Rstartowałem bios i kupa.Wyjałem ja z budy i odpaliłem na zewnatrz to wstała.Zwiekszenie napiecia na mostku nic nie daje prucz zwiechy kompa.Totalny shit.Jutro wysyłem do proline bo niechce tego syfu.Jak dlamnie NF2 smierdzi.Przez pare dni jak sprzedałem sowjego gigabyte miałęm ecs'a k7s6a i niebyło z nim żadnych problemów.Był stabilniejszy niz ten soltek.NIEPOLECAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak wady nF2 zaczynają już wychodzić. nie ma to jak sprawdzone VIA albo niedoceniany SIS :D

mój typ to ABIT KV7, ewentualnie z niższej półki to ASRock na SIS 748 ale tam napięcie kicha.

całkowicie popieram.NIgdy nie miałęm problemu z płytami opartymi na tym chipsecie.Zawsze byłem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...