wilczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 no niestety zniszczyly sie moje niezniszczalne ;) sluchaweczki i dochodze do wniosku ze skoro praktycznie caly czas jak tylko siedze przed kompem to slucham muzyki to przydalo by sie kupic cos lepszego niz wczesniejsze pchelki za 35 zł 8) i tu nasowa sie maly problem :? przeczytalem na forum jush z 20 roznych postow o sluchawkach ale mam terac wiekszy metlik w glowie niz wczesniej. Dysponuje gdzies kwota max 200 zł czytajac wczesniejsze posty znalazlem cos takiego :arrow: http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=590 i http://www.baltrade.pl/bn/?o=shpp&i=591 zastanawiam sie czy warto doplacac 80 zł do tych drozszych :/ czy bedzie jakas wieksza roznica w jakosci dzwiekow ?? pierwsze podobno super graja, ma ktos moze jakies doswiadczenia z nimi ?? czy sa wygodne itp.. bardzo chetnie uslyszal bym jakies inne propozycje, cena nie moze jednek przekroczyc 200 zł :/ aha zalezalo by mi jesczez na jednej rzeczy w tych sluchawkach, chodzi o to ze czesto slucham glosno muzyki w nocy a niedaleka spa moi starsi i chcialbym by dosc dobrze tlumily to co sie slucha i dobrze izolowaly od otoczenia zeby nie przeszkadzac im w nocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 hmmm... Jacek zakładał kiedyś taki sam temat... poszukaj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 czytalem go ale prawde mowiac to nie znalazlem tam zadnych konkretow :/ a chcialbym sie dowiedziec co sadzicie na temat tych philipsow, czy oplaca sie je kupic, doplacic do tych za 200 czy zainteresowac sie jakims innym modelem czy firma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Dołączam sie do pytania, mam ten sam problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Niedawno z kolegą chodziliśmy po MediaMarkt z zamiarem kupna właśnie słuchawek. Siedzieliśmy tam chyba godzine przesłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ąc wszystko co było i wybraliśmy coś takiego: http://www.grand.lublin.pl/Technics/techni...pf500/index.htm Słuchawki kosztowały 199zl, i grają naprawde dobrze. Jeśli nie potrzebujesz rozsadzić sobie bębenków to będziesz bardzo zadowolony. Głeboki dosyć miękki bas, dobra stereofonia, wysokie tony nie "kłujące po uszach", polecam z czystym sumieniem. Poza tym ten model bardzo dobrze leży na uszach, nie odstają i szczelnie dolegają do głowy a przy tym nie odczuwałem w domu zmęczenia. Miałem je zaledwie dwa dni ale to wystarczyło do dokładnego przetestowania. W tej cenie nie znalazłem nic innego grającego lepiej - przynajmniej dla mnie. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ja też się namęczyłem, nawybierałem, nasłuchałem i w cenie 190zł wybrałem AKG K66. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 i jeszcze jest taki bardzo udany bayerdynamic dt231 ok 200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 hmmm a co sadzicie o tych Philips'ach ?? i kolejne pytanko :) czym roznia sie sluchawki otwarte czy jakos tak od tych zamknietych ?? czy te Philips'y i reszta co podawaliscie sa ciche na zewnatrz sluchajac glosno muzyk,i czy mozna sluchac jej w drugim pokoju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 ja też się namęczyłem, nawybierałem, nasłuchałem i w cenie 190zł wybrałem AKG K66.mam, uzywam i jestem zadowolony :) ale za 160 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 phranzee i jak zadowolony jestes z tych sluchaweczek, bo wlasnie tez troche mnie zainteresowaly :) znacie moze jakies fajne stronki z opisami słuchawek ?? bo bylem na www.hifi.pl ale cos malo tam tego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Z porównania jakość/cena najlepiej wg. mnie wypadają technics'y RP-F800. Bardzo ładne pasmo przenoszenia, dynamika. Poza tym dobra jakość wykonania (jeszcze nie udało mi się ubić wtyczki co przy discmanach i innych typach grajków zajmowało mi średnio kilka miesięcy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eseses Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 wilczek pojdz do galeri do MM tam maja spory wybor - przesluchaj i kup :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD.Wątpię aby mieli coś rozsądnego poniżej 400-500PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD. To nie ta klasa, za 400zl mozna kupic HD580, nie do przebicia. Wszystko przy nich wysiada, no chyba ze HD600 które zostały zastąpione przez HD650 za jedyne 1600zl. :) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD.Wątpię aby mieli coś rozsądnego poniżej 400-500PLN. ja nie wątpie - poniżej 400 nic misie nie podobało - powyżej tak i to strasznie np model HD580 na Sennheiserze świat się nie kończy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jak słuchawki to tylko Sennheiser. Seria HD.Wątpię aby mieli coś rozsądnego poniżej 400-500PLN. ja nie wątpie - poniżej 400 nic misie nie podobało - powyżej tak i to strasznie np model HD580 na Sennheiserze świat się nie kończy Były na Onecie-Aukcje HD580 za 400zl i HD600 za 600zl. Nie wiem czy nowe ale warto sprawdzic. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Cobex - gdzie można kupić HD580 za 400zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Cobex - gdzie można kupić HD580 za 400zł ? Widzialem na Aukcjach w Onecie, sam chciałem kupic ale kasy mi nie starczyło. Zobacz na Allegro, tez widziałem w zeszłym tygodniu HD580 za 470zl. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Mam te Philipsy i powiem, że grają świetnie (HK655Vxi + Yamaha CDX-496 + DNM Reson, wzmacniacza słuchawkowego niestety nie mam). Były ostatnio w 2 polskich gazetkach w testach i ocena była jednoznaczna. Do 250zł koszą konkurencję. Piszą, że lepsze niż HD500 Sennheisera. W ogóle w prasie, także zagranicznej, same zachwyty. Więc nie wydaje mi się, żeby Philips do każdej redakcii wysyłał razem z tymi słuchaweczkami koperty z wiadomą zawartością. Najlepiej poczytać sobie największe fora o słuchawkach www.head-fi.org i www.headwize.com - komentarze bardzo pozytywne, nawet entuzjastyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 oki a takie glupie pytanki, takie sluchawki mozna podlaczyc bezposrednio pod karte muzyczna (SB 128) i sluchac, czy przydal by sie jakis wzmacniacz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jeżeli nie będziesz jakoś specjalnie głośno słuchał, to podłączaj śmiało. Ja mam SB128 i od lat podłączam do niego słuchawki, tak jak i podłączam je do AC'97 onboard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 można bezpośrednio podłączyć do karty. moja karta dźwiękowa posiada takie coś: amplifier TAKAMISAWA NA5W-K. mogę słuchać tak głośno jak tylko chcę i jeszcze dużo głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 hmmm a SB128 ?? cos podobnego moze posiada ?? bo jak podlacze pod nia takie malutkie olumienki to graja bardzo cicho pomimo iz wszystko jedzie na maxa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Obudze troche topic... www.konsbud-audio.com.pl - dystrybutor Sennheisera. 250 zl za HD497, 299 HD500. Obydwa zestawy godne uwagi. HD580 niestety juz kolo 500 zl :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 hd580 raczej koł 750zł ( w promocji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 ehhh wlasnie stracilem dzisiaj 100 zł rozwalajac wczoraj przerzutke w rowerku ;( wiec zostalo mi jush tylko 100 zł na sluchawki :( bylem dzisiaj w galeri i w moje raczki wpadly Sennheisery HD 202 spodobaly mi sie glownie przez bardzo fajne wyciszenie tego co dzieje sie na zewnatrz a takie mi sa potrzebne :) no i cena mnie mile zaskoczyla bo bymy po 89.99 :) a na stronce dystrybutora za 112 chyba czy jakos tak :) drugie sluchaweczki ktore wpadly mi w oko to Panasonic RP-DJ100, maja wieksze pasmo przenoszenia i sprzedawca bardzo zachwalal, niestety nie sa tak dobrze wyciszone jak sennheisery :( aha kosztuja 99 zł jakie jest wasze zdanie na temat tych dwoch propozycji ?? sennheisery wydawaly mi sie jakby bogatsze w basy, lepiej lezace na samych uszach ale za to troche ten palak mnie denerwowal, panasonici sa mniejsze ale troche lepszy palak jest :/ bardziej sklanial bym sie ku sennheiserom no ale chetnie uslysze wasze zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Szczerze mówiąc - poczekałbym i dozbierał hajsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 problem w tym ze wiecej narazie nie nazbieram bo pietrza sie inne wydatki wiec 100 zł to max jaki moge przez jakies kilka miesiecy na sluchawki wydac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekG Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Orientuje sie ktos z Was gdzie w Krakowie mozna kupic sluchawki AKG K-66 lub znalezc jakis sklep z audio, w ktorym mozna poogladac i sprawdzic sluchawki? W MediaMarktcie juz bylem i tam tych AKG nie widzialem, a cen tez nie mieli za dobrych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...