jasiek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Przyszedl do mnie rachunek za neo+ na kwote 700zl 8O jestem w sieci lokalnej na 4 osoby czy to mozliwe ze ktos zlapal jakiegos dialera ? czy poprostu tp sie pomylila czy da sie sprawdzic kto nabil taki rachunek co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 A moze dlatego ze rozdzielasz nielegalie net? ;) kichowato i wspołczuje... Jak serwer masz dobry to pewnie dojdziesz kto co i jak.. Zapłac tak czy siak a dochodzic bedziesz w miedzy czasie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 przez neostrade dialerami nie mozna sie laczyc, wiec to odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 ja bym najpierw zadzwonil do tpsy dlaczego taki rachunek - w razie jakby powiedzieli ze to przez dileenie moznaby pokombinowac z rozlozeniem siecie u siebie w domq i stwierdzic ze to w obrebie okalu - to akurat wolno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 przez neostrade dialerami nie mozna sie laczyc, wiec to odpadatez mi sie tak wydawalo w takim razie taki rachunek nie moze byc niczyja wina wszyscy beda bulic ja tez :( net mam legalnie bo zmienialem z sdi na neo+ a w taki przypadku mozna dzielic polaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 net mam legalnie bo zmienialem z sdi na neo+ a w taki przypadku mozna dzielic polaczenie:?: z kad masz takie info. Wogule niemozna dzielic Neo+ :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 niemasz wyszczegolnione na rachunku wszystkich kosztow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Mnie rachunki od tepsy ostatnio dobijają!!! miesiąc po złożeniu neo przyszedł mi rachunek za sdi 140 (ten miesiąc za 1zł), dzisiaj natomiast przyszła mi fakturka również od tapsy z kwotą 200zł za modem do neo, nic by w tym nie było dziwnego, gdyby nie to, że nie brałem od nich żadnego modemu 8O (jadę na routerze!). Najgorsze jest to że od razu ściągają kasę z konta :evil: , mają pozwolenie na rachunki tel. a nie na jakieś fakturki :evil: Po wykonaniu jednego telefonu, babka powiedziała, że jest to rachunek za podłączenie neo 8O, dziwne bo na fakturze jest czarno na białym "modem neo"... brak słów... w plecy jestem już 350zł... reklamacja była złożona już miesiac temu na ten rachunek z sdi, do dzisiaj cicho :evil: Dziwne że nie zauważyli zę mam neo, ale to że modem wziąłem to już potrafili znaleźć, chociaż go tak naprawdę nie wzięłem :twisted: idzie się pochlastać :roll: takiego bałaganu to jeszcze nie widziałem... Może jakieś porady co robić... skargi.. telefony ??? co robić ??? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 TP SA zastrzega sobie w regulaminie ze w przypadku wspoldzielenia lacza (czytaj dalej w cytatach): Neo+ nie mozna dzielic. W ramach korzystania z Usługi Klient zobowiązany jest: nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza Lokalem bez zgody TP, W przypadku, o którym mowa w § 6 pkt. 3 Klient będzie zobowiązany do uiszczenia opłaty w wysokości 3-krotnej opłaty abonamentowej za każde udostępnione połączenie i za każdy rozpoczęty miesiąc trwania takiego połączenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Z tego co wiem to TPSA zmienia oprogramowanie chyba czy coś w tym stylu. Z tego powodu zainstalowanie telefonu trwa ponad 2 tygodnie 8O i pewnie z tego samego taki jest burdel z rachunkami... Ostatnio ktoś pisał chyba, że wielu testerom NEO przysłano jeszcze przed końcem testu rachunki na 199 zł za modem... NO COMMENTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 net mam legalnie bo zmienialem z sdi na neo+ a w taki przypadku mozna dzielic polaczenie :?: z kad masz takie info. Wogule niemozna dzielic Neo+ :!:Teoretycznie nie ale mozesz napisac do TP podanie o pozwolenie na rozdzielenia lacza.Zawsze odmawiaja chyba ze masz dobre argumenty a to ze wczesniej przez pare lat mialem sdi bylo wystarczjacym argumentem. Admin napisal reklamacje do tp zobaczymy co bedzie chcialem sie tylko dowidzeic czy jest jakas opcja zlapania dialera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecaj_77 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Do DEFECE: Skąd informacja, że nie można w ogóle dzielić NEO? To jakaś bzura! Można w swoim lokalu. Do czystego: To po co dałeś polecenie zapłaty TPSA? Teraz mogą ściągnąć ci z konta ile im się zywnie podoba (to znaczy tyle na ile ci wystawią rachunek...). Nie lepiej płacić samemu z banku internetowego. Masz pełną kontrolę nad wysokością rachunku, poza tym przelewy za darmo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 W swoim lokalu mozna dzielic ale my tu nie piszemy o swoich lokalach tylko o dziekebiu poza lokal. A co do tych podan do TPsy to chyba nikomu niepozwolili (ale moge sie mylic) Ale nie ciagnijmy tego, wracajac do tematu napewno nie przez dialer najlepiej zadzwoncie do tp i spytajcie sie czemu tak wysoki rachunek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 A mi neo teraz wogole nie dziala :P CO jest?! WLasnie zadzwonilem, mowia ze cos maja nie tak u siebie :/ ehh...pochlastac sie mozna :( :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_bb Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 W TPSA jest zawsze jeden wielki burdel . "Debilizm" ludzi tam pracujących czasem mnie przeraża , bo nie da się powiedzieć inaczej . Z rachunkami mam podobną jazdę od czasu jak zmieniłem SDI na Neo+ zresztą z rachunkami za SDI było tak podobnie . Ta firma nic nie potrafi zrobić dobrze i nie zmienię już nigdy o niej zdania . W połowie września zmieniłem SDI na Neo+ . Z początku miesiąc testowy , który sie należy nawet podczas przejścia z SDI na NEO+ a nie jak mi Pani w BOK-u TPSA mówiła że nie można . Bo na czas testów Neo+ można zawiesić usługę SDI po czym albo do niej wrócić albo zostawić Neo+ lub od razu zdecydować się na Neo+ jak się gdzieś wcześniej testowało i rozwiązać umowę o SDI tak jak ja zrobiłem . Fakturę za wrzesień zapłaciłem za cały miesiąć SDI . Faktura za październik powinna wyglądać : - korekta za połowę września z usługi SDI - ok 70 zł ..... - okres testowy Neo+ ...... 1 zł - przejście z SDI na NEO+ ... 1zł - ok 75 zł za Neo+ od połowy października po zakończeniu okresu testowego . A przyszła : - tylko usługa SDI ... 139 zł ;D heheh której już dawno nie miałem ... telefon błękitna linia wyjaśnienia , reklamacja .... po kilku dniach przychodzi faktura za modem Neo+ ..... to mam w końcu u nich to neo+ czy nie mam ..... ?! sic !! Ale w listopadzie to przeszli samych siebie !!! nawet babka z błekitnej lini TPSA się uśmiała z tej faktury i cały czas twierdziła że to niemożliwe . Dostałem rachunek na jeden numer (linię) pozycja : 1. za listopad za SDI (czyli nic nie poprawili z ostatnią reklamacją) 2. za listopad za NEO+ (jakim cudem Neo+ może chodzić razem z SDI na jednej lini !!!! heheh z tej pozycji to płakałem ze śmiechu 3. przejście z SDI na NEO+ ...... 1 zł ..... czyli jednak przeszedłem na NEO tylko jak mam NEO to czemu też mam SDI ?! skoro Pani z błękitnej lini twierdzi , że nie można tego u nich tak wogóle w systemie wprowadzić (wystawić fakturę) !!! Podejrzewam że takie przypadki można by było opisywać i opisywać i zawsze to byłby hot topic.... Czy kiedykolwiek możliwa jest zmiana podejścia do klienta i uporządkownie tego burdelu w TPSA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Jezu jak ja nienawidze tpsy :twisted: Ale od kiedy mam chello (ponad 2 latka) i sluzbowy telefon to rachunki u telezlodzieja mam nonstop na poziomie mniejszym niz 40 zeta. Dobrze im tak :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Ja proponuję te fakturki zapodać do programu Weiss'a w Radiu Zet "Dzwonię do Pani, Pana, w bardzo nietypowej sprawie" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Do DEFECE: Skąd informacja, że nie można w ogóle dzielić NEO? To jakaś bzura! Można w swoim lokalu. Do czystego: To po co dałeś polecenie zapłaty TPSA? Teraz mogą ściągnąć ci z konta ile im się zywnie podoba (to znaczy tyle na ile ci wystawią rachunek...). Nie lepiej płacić samemu z banku internetowego. Masz pełną kontrolę nad wysokością rachunku, poza tym przelewy za darmo... To raczej jest wybór mojej mamy :D Próbowała zablokować ściągnięcie tej kasy z konta przez Tepsę :) ręce opadają :roll: :lol: master_bb u mnie też powinni odliczyć 10/15 dni jak mi SDI obcieli we wrześniu, widzę że też jesteś obdarowywany niezłymi rachunkami ... pozdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Przyszedl do mnie rachunek za neo+ na kwote 700zl 8O jestem w sieci lokalnej na 4 osoby czy to mozliwe ze ktos zlapal jakiegos dialera ? czy poprostu tp sie pomylila czy da sie sprawdzic kto nabil taki rachunek co robic ? jezeli to jest 1-szy miesiac to: aktywacja - 1zl abonament - 150zl sprzet - 200zl ------------------ 356zl (netto) moze zapodaj co jest na tym rachunku :?: no i idz do telepunktu, pros kierownika i rob budel ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 net mam legalnie bo zmienialem z sdi na neo+ a w taki przypadku mozna dzielic polaczenie :?: z kad masz takie info. Wogule niemozna dzielic Neo+ :!: :twisted: MOŻNA :twisted: :!: :!: :!: tylko trzeba pokombinwac.... moi kumple mają neo we trzech za jedną abonamke.... :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Janek--> musisz iśc do telepunktu i sprawe wyjaśnić, ale jeśli cie będą zbywać ( a oni to uwielbiają ) to zacznij drzeć ryja!!! To zawsze pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 net mam legalnie bo zmienialem z sdi na neo+ a w taki przypadku mozna dzielic polaczenie :?: z kad masz takie info. Wogule niemozna dzielic Neo+ :!: :twisted: MOŻNA :twisted: :!: :!: :!: tylko trzeba pokombinwac.... moi kumple mają neo we trzech za jedną abonamke.... :twisted: :twisted: :twisted: NEO + można dzielić w lokalu - jesli przysłali ci rachunek za 700 (np dowalili ci karę za dzielenie łącza) - to piszesz odwołanie, że owszem, łącze było dzielone ale w lokalu (tego sprawdzić nie mogą i nie mają jak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 co za bzdura, rozpisujecie sie tutaj o dzieleniu, a koles nawet nie pofatygowal sie zeby zadzwonic do BOK-u, czy nawet odwiedzic ich osobiscie w celu wyjasnienia sprawy!! nawet nie padlo takie pytanie!! jasiek zanim napiszesz ze przyszedl taki rachunek, rusz glowa a nie rob zamieszania! temat w sekundzie z twojego pytania, przerodzil sie w wywody, czy mozna dzielic neo, co bylo walkowane x razy i nawet moja babcia wie juz, ze poza lokal nie mozna! koniec kropka!! PS. na ADSL nie dzialaja dialery, bo przeciez nie laczysz sie z zadnym numerem, tak jak w przypadku zwyklego polaczenia modemowego! wiec, albo taki rachunek mial do ciebie przyjsc, albo chlopaki w tpsa, popelnili blad, stawiam na to drugie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Neo smiga, kolejna zmiana hasla :? :P Ehh...Dzielenie NEO to nie ten dzial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Manial ma racje. Powinno sie ruszyc kawalek siedzenia i wyjasnic sprawe. Albo ewidentna pomylka albo Ci wytlumacza skad masz taki rachuneczek. A to, ze babki w BOK sie nie znaja na wielu rzeczach to juz sie mialem okazje przekonac nie tylko w TPSA i nie ma co zabardzo na ich "fachowosc" liczyc. Sprawdzenie samemu to podstawa. Jak beda widzieli, ze sie interesujesz a nie olewasz i placisz to juz walkow nie beda probowac. Ale TPSA i tak do piachu !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...