Popixs Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Tytulem wstepu, projektujac nowa podstawe dla bloku na karty graficzne i mostki plyt glownych kierowalismy sie osiagnieciem maksymalnej wydajnosci przy zarowno malych, jak i duzych powierzchniowo zrodlach ciepla, starajac sie nadazyc za coraz to bardziej postepujaca technologia, a mimo wszystko w miare moliwosci ograniczyc koszty produkcyjne. Jednak kierowalo nami jeszcze jedno - chec wprowadzenia do oferty bloczka na procesor klasy low-end, tj. rozwiazania < 100PLN, ktore byloby bardzo konkurencyjne z innymi tego typu w tym segmencie cenowym, efektem naszych staran jest Uziel: stworzony na bazie: ktory pozwala na w miare wydajne odbieranie ciepla z proceosrow AMD. Charakteryzuje go: :arrow: mocowanie do dziur w plycie glownej, uwzgledniajac przesuniecie rdzenia :arrow: mozliwosc zastosowania specjalnej zapinki do plyt bezdziurowych dostepna w dziale akcesoria naszej strony (podziekowania dla mate-a) :arrow: kompatybilnosc z kazda zlaczka na gwint 3/8" bedaca w naszej ofercie :arrow: brak skomplikowania ukladu: 1 wlot, 1 wylot Reszta zdjatek :) Wybiegajac jak zwykle w przyszlosc: :arrow: zadnych cen :arrow: wszystkie informacje, za wyjatkiem powyzszej, zostana wam udzielone w tym topicu, wiec prosimy nie pisac maili / PW, a zadawac pytania tutaj dla dobra ogolu :) :arrow: bedzie takze wersja przeznaczona dla procesorow Pentium4 :arrow: bedzie tez mozliwosc zalozenia oswietlenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 czyli ogolnie rzecz biorac jest to bloczek na GPU/NB z zapinka na socket A. Dobrze rozumuje?? czy jest duzo mniej wydajny w porownaniu do uriela?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 pierwsze testy w drodze. czy mniej wydajny nie powiem, napewno duzo tańszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Zadnych cen, tak ? ..... tanszy o polowe ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 hehe , super :D mam tylko pytanie co do testu... podjeliscie sie go ladny kawalek czasu . rozumiem ze macie b. duzo roboty z bloczkami ale chyba choc czesc teestu udalo wam sie ukonczyc? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Malo miedzi mala cena :twisted: Ciekawe jak sobie poradzi z orbitalami Mate`a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Hmm.. Konkurencja dla CPC :?: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W CCCP sama cyna jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 W CCCP sama cyna jest :lol:Wiem ze jakosciowo bloki CFD sa o lata swietlne przed CPC, chodzi o to ze cena jest coraz blizsza i pod wzgledem finansowym, dobre WC staje sie coraz bardziej realne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 No oferta ciekawa. Szczególnie jeśli ktoś poszukuje czegoś tańszego. Mam nadzieje że cena nie bedzie wygórowana. Czekamy na testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 niezle cacka :D spoko wygladalby zestaw : cpu>nb>gpu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Widze ze oferta przed swietami coraz bardziej sie powieksza :D Mozna juz skompletowac fajna rodzinke bloczkow o tej samej konstrukcji i roznych topach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titus Fox Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Wygląda ciekawie :) Teraz tylko czekać na Uriela w wersji na GPU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Czy ten Uziel to jest też wersja finalna na NB? Czy będzie coś specjalnego na NB później? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 I tańszego ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo_78 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 sorki nie na tej stronie napisałem powyższy post :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Malo miedzi mala cena :twisted: Ciekawe jak sobie poradzi z orbitalami Mate`azartujesz sobie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 kiedy bloczki będą dostępne w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Malo miedzi mala cena :twisted: Ciekawe jak sobie poradzi z orbitalami Mate`azartujesz sobie?! co dokladne masz na mysli mowiac : zartujesz sobie?!?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Popixs czy mógłbyś mi odpisać na mojego drugiego e-maila do Ciebie. Spieszy mi się. Forumowiczów przepraszam za OT, jeszcze dzisiaj usune tego posta, prosze więc o nie komentowanie go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 wal na popixs@wp.pl ja nic nie dostalem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 co do testow Uziel'a - bloczek jest juz w warszawce u lukasa, on go przetestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 co do testow Uziel'a - bloczek jest juz w warszawce u lukasa, on go przetestujeAle to pewnie jutro (postaram sie testowac go caly dzien), bo dzisiaj wiczorem skalcze Malysz :D a po Malyszu musze jeszcze wpasc na Andrzejki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Malo miedzi mala cena :twisted: Ciekawe jak sobie poradzi z orbitalami Mate`azartujesz sobie?!Tony tej miedzi to tam napewno nie ma ... Popixs daj na luz powiedzialem to jako zalete nie wade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 hehe , super :D mam tylko pytanie co do testu... podjeliscie sie go ladny kawalek czasu . rozumiem ze macie b. duzo roboty z bloczkami ale chyba choc czesc teestu udalo wam sie ukonczyc? pzdr Już się kiedyś pytałem o TEST WC, i również bez odpowiedzi -> Ignorancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 NaYReL Przecież 2 miesiące na test to stanowczo za mało! Kto by zdązył bloki przetestować! Weź sie zastanow zanim coś powiesz lepiej! (2x30dni = 60x24h = 1 440 godzin. W tyle to ci sie woda nie nagrzeje!) ironie jest niektórym cięzko zrozumieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaYReL Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Tyle że ja się pytałem czy jeszcze mają zamiar go przeprowadzić. Zastanów się co czytasz, czy ja napisałem GDZIE SA WYNIKI ? bo chyba ty tak to zrozumiałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 co do testow Uziel'a - bloczek jest juz w warszawce u lukasa, on go przetestujeAle to pewnie jutro (postaram sie testowac go caly dzien), bo dzisiaj wiczorem skalcze Malysz :D a po Malyszu musze jeszcze wpasc na Andrzejki. Mysle ze dobrym pomyslem byloby przetestowanie go z Orbitalem O2, Łukasz jesli jestes zainteresowany pozycze Ci do porownania. W sob i niedz jestem w Warszawie w akademiku. Na PRV... PS.Andrzejki dopiero jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Kurde, moge wrzucic tez orbitala, ale z nim moze byc troche problemow. Generalnie uklad jest przystosowany do wtykow 16 OD, ale jesli Mate ma gwint 3/8'' to moge wymienic jego na wlasne. Uziela bede testowal pewnie OK 5-6 dni tak, zeby miec przynajmniej po 3-5 wynikow w stresie i idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 No to już trafił na półkę sklepową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...