muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Tak się jakoś złożyło, że w moim ogromnym :lol: mieście nie jestem jedynym posiadaczem WC. Przedstawione chłodzenie należy do mojego kolegi. (Reszta userów WC o których wiem to nieszczęśnicy od CPC )Ma je od prawie roku. Mi było dużo prościej bo korzystałem z informacji zawartych na forum 8) Dobra dość gadania: Athlon 1,4 Thunderbird @ 1585 MSI KT4V Prolink FX 5200 Ultima Blok CPU 'Storm2' S2 (LEv3) Pompka Hydor SELTZ S-40 II Chłodnica: :twisted: Węże: EHEIM 16/22mm No to zdjęcia: Ja się wstrzymam od wszelkich opini. (na razie) Was proszę o uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 niech kolega zmieni weze z 16/22 na 12/16 spoko chlodnica :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 chlodnica mnie zmiazdzyla - wydajne to to znowu az tak nie bedzie ale wyglada kozacko a do tego zachwyca mnie ilosc pracy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 niech kolega zmieni weze z 16/22 na 12/16 spoko chlodnica :wink: Nie rozumiem w czym miała by pomóc taka zmiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 niech kolega zmieni weze z 16/22 na 12/16 spoko chlodnica :wink: Nie rozumiem w czym miała by pomóc taka zmiana?większe cisnienie wody IMHO powinno byc lepsze dla ukladu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 1.Czy te 2 malutkie wiatraczki cos daja tej chlodnicy? 2.Po co ten wiatrak przyczepiony na sznurkach? Przeciez obudowa jest otwarta, a chyba dzieki jemu zamontowaniu temperatura jesli spadla to o wartosci w granicach 2 miejsca po przecinku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 1.Czy te 2 malutkie wiatraczki cos daja tej chlodnicy? 2.Po co ten wiatrak przyczepiony na sznurkach? Przeciez obudowa jest otwarta, a chyba dzieki jemu zamontowaniu temperatura jesli spadla to o wartosci w granicach 2 miejsca po przecinku :) Co do wiatraka to jadą do nas radiatorki Revolteca więc niedługo będzie na nie dmuchał 8) Na odpowiedź musisz poczekać do poniedziałku, bo kumpel ma net tylko w pracy... Jeśli chodzi o ciśnienie to generalnie dąży się do jak najmniejszych oporów. Było juz o tym nie raz i nie dwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Ehh... te wiatraczki na chlodnicy to mnie rozbroily :D Chyle czola nad wlozonym wkladem pracy w ta chlodnice ale nie wiem czy takie ilosci rurek spelnia dobrze swoje zadanie. Troszke bajzelek w budzie ale ogolnie fajnie to wyszlo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 czegos mi brakuje w tej chłodnicy... a juz wiem jakichs finów:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 czegos mi brakuje w tej chłodnicy... a juz wiem jakichs finów:)Właśnie na to czekałem :D Niestety ta chłodnica to opcja jak najbardziej ekonomiczna, powstała z braku środków na nagrzenicę samochodową. Wykonanie finów to dopiero byłby ogrom pracy! Niestety nie mamy szrotu w mieście więc trzeba sobie jakoś radzić :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 rurki miedziane z tego co wiem za darmo nie są wiec nei wiem czy nei taniej by było jakąś samochodowa ;) ale oki nie krytykuje ;) zwłaszcza że mi przypomina jakieś dzieło Eshera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Krytyka jak najbardziej wskazana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Po zobaczeniu chłodnicy, pomyślałem: Dwóch Dawidów na Goliacie (Goliadzie, Goliatcie?) ! ! POTĘGA ! ! ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 ta chłodnica pewnie jest całkiem wydajna, na pewno dużo bardziej niż węże onanizacyjne od CPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Zważywszy na temperature w tym metalowym pojemniczku na pompkę (26 stopni) to masz jak najbardziej racje. Organoleptycznie rzecz biorąc jest ciepła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Dwóch Dawidów na Goliacie (Goliadzie, Goliatcie?) ! ! - Goliacie No mnie też powaliła ta chłodnica, bardzo mi się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 niech kolega zmieni weze z 16/22 na 12/16 spoko chlodnica :wink: Nie rozumiem w czym miała by pomóc taka zmiana?większe cisnienie wody IMHO powinno byc lepsze dla ukladuMozesz mi wytlumaczyc swoj tok rozumowania, bo wedlug mojej wiedzy jest totalnie nieprawdziwy, ale moze sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Lukas20 proszę Cię... :) Szkoda nerwów i niezaśmieconego topicu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 ta chlodnica to chyba zrobiona przez mario-bros:P buahahahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 :) W kazdym razie pogratuluj koledze pomyslu na chlodnice (choc te wiatraczki wygladaja smiesznie). Srodek budy pozostawia wiele do zyczenia, ale ja jestem pedantyczny, wiec mam inna skale wymagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duster Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Popieram moich przedmowcow, jesli chodzi o chlodnice. Robi wrazenie. Ile mniejwiecej jest tych rurek? (chodzi o calkowita dlugosc). Te 2 wentylatorki na niej umieszczone duzo raczej nie daja, psuja tylko efekt koncowy 8) 2.Po co ten wiatrak przyczepiony na sznurkach? Wbrew pozorom ten wiatrak moze miec znaczenie (w tym wypadku male). Wydaje mi sie jednak, ze lepiej by bylo jakby dmuchal na blok wodny (a przynajmniej w jego okolice). U mnie po wylaczeniu jednej 80`tki z tylu obudowy, ktora wiala na CPU, temp. na procesorze podskoczyla i to o jakies 4 stopnie. Niech kolega sprobuje zawiesic go wyzej, zeby dmuchal na WB, albo po prostu przykreci go do tylu budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 nie no w sumie lepsza taka chlodnica niz zadna, ale w tym przypadku lepszy bylby duzy zbiornik o ile jest miejsce, np. jakies akwarium 50l - teraz jak jest w zimie u mnie to sie swietnie sprawdza jakies 35*C w stressie mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Chlodnica super :) Powinny byc takie szklane okienka i wpuscic cos do srodka i patrzec jak plywa po tej chlodnicy :D Szrot to jedna fana rzecz, za 10zł mozna dostac nagrzewnice od kadeta, a wykonanie tej chlodniczki pewnie wiecej kosztowalo i nie wiadomo jak z wydajnoscia. Wiatraczki rulez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Rurek jest około 10 metrów . Jeśli chodzi o wentyl to jak juz pisałem będzie dmuchał na radiatorki. Kolega zresztą będzie w poniedziałek to Ci odpowie. Ja myślę że ta chłodnica odda więcej ciepła niż zbiornik, ale mogę się mylić. Popieram moich przedmowcow, jesli chodzi o chlodnice. Robi wrazenie. Ile mniejwiecej jest tych rurek? (chodzi o calkowita dlugosc). Te 2 wentylatorki na niej umieszczone duzo raczej nie daja, psuja tylko efekt koncowy 8) 2.Po co ten wiatrak przyczepiony na sznurkach? Wbrew pozorom ten wiatrak moze miec znaczenie (w tym wypadku male). Wydaje mi sie jednak, ze lepiej by bylo jakby dmuchal na blok wodny (a przynajmniej w jego okolice). U mnie po wylaczeniu jednej 80`tki z tylu obudowy, ktora wiala na CPU, temp. na procesorze podskoczyla i to o jakies 4 stopnie. Niech kolega sprobuje zawiesic go wyzej, zeby dmuchal na WB, albo po prostu przykreci go do tylu budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 ta ale zanim taki zbiornik sie nagrzeje to minie ze 2 dni ciaglej pracy w stresie!! a pozatym duza ilosc wody nie bedzie sie w wiecznosc nagrzewala, w koncu podgrzac 50l wody cieplem z proca ktory ma 80W a wiekszosc tego ciepla zanim dotrze do zbiornika jest rozpraszana,no a woda bedzie miala tyle co pokoj, w zimie zawsze na balkon,za okno mozna postawic,nalac borygo i EXTREME!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Chłodnica rulez, chylę głowę przed ilością pracy w nią włożoną. Markowe pudełko na kompakty też mocne :D Czy buda to miditower od Modecoma, bo mi znajomo wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Chlodnica super :) Powinny byc takie szklane okienka i wpuscic cos do srodka i patrzec jak plywa po tej chlodnicy :D Szrot to jedna fana rzecz, za 10zł mozna dostac nagrzewnice od kadeta, a wykonanie tej chlodniczki pewnie wiecej kosztowalo i nie wiadomo jak z wydajnoscia. Wiatraczki rulez :)Właśnie dostałem smsa z odpowiedzią na zapytanie o cenę... Oko mi zbielało cytuje: rura 50zł kolanka 30 poksipol 20. extremalnie ekonomicznie :lol: ale wstawiasz w środek katode UV i masz w domu instalacje, której nie powstydzi się żadna galeria sztuki użytkowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Gdzie jest Swieradow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 efekt w stylu Alien 8: Kolejny pasazer chlodnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 http://www.swieradowzdroj.pl/ - strona mego kumpla - Liczy aktywnie Seti - Czmielu Dokładnie Giger - mój idol http://www.hrgiger.com/ dał chłop radę z obcym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...