Skocz do zawartości
miro_x

problem z instalacja win2k na fic PA 2013

Rekomendowane odpowiedzi

problem jest tego rodzaju, ze instalator win2k zawiesza sie po przejsciu trybu tekstowego chyba w trakcie wykrywania urzadzen. na stronie producenta plyty wyczytalem ze problemy wystepuja gdy ma sie jedna opcje w biosie na enabled dalem na disabled i ni hu... to pomoglo.

podobna sytuacja wystepuje w przypadku instalacji winnt. uruchamiam instalatora spod dosa, robi sobie dyskietki i rozpoczyna kopiowanie plikow. w trakcie kopiowania gubi pliki tzn pisze ze nie moze skopiowac plikow. pozniej gdy przechodzi do wlasciwego instalatora wywala blad w trybie tekstowym na caly ekran i nie idzie dalej.

i moje pytanko mial ktos kiedys taka plyte i czy probowal uruchomic na niej win2k lub nt. jesli tak to jak to zrobil bo juz mnie szlag trafia musze siedziec na win 98 i ogladac blue screeny co jakis czas :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej badow zadnych nie mam dysk jest w porzadku. sproboje odkrecic proca i wtedy ruszyc win2k ale nie wiem czy to cos da poniewaz na konfiguracji drugiej takich problemow nie mialem. tutaj procek sie w ogole nie grzeje dziala jakby nie byl podkrecony. no ale poproboje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi byc jakas przyczyna tych bluescreen'ow czy problemu z instalacja NT4/2K.

1. @CPU

2. RAM

3. HDD

Jezeli 3 odpada to sprawdz poprzednie...

Raczej nie sadze, zeby chodzilo o sama plyte.

Tez, jezeli instalujesz na tym 2 komputerze z podpisu, to zastanowilbym sie, czy S3 Trio 3D z 4MB pamieci pociagnie tryb graficzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widze ze sie nie zrozumielismy. chodzi wlasnie o ten drugi zestaw. zreszta w temacie jest o jaka plyte chodzi.

hmm jesli chodzi o grafike to mysle ze tym nie powinno byc problemow. win 98 dziala i mimo tych blue screenow jest spox. 32 bity kolorow.

przczyczyna moze lezec w podkreconym procku.

dysk jest na pewno sprawny.bez badow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi