Gość Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 mam takie pytanie jaka jest roznica miedzy opteronami z serii 100 i 200 a athlonem64 fx ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Z tego co wiem to Opteron dziala z pamieciami do PC2700, a FX do 3200. Oczywiscie mowa o dual ECC DDR :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Opterony x48 i nowe x46 maja konkroler pc3200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 a jak to jest z tym ramem ecc czy jest niezbedny do dzialania czy zadziala na zwyklym (bez ecc) update na http://www.digital-daily.com/cpu/athlon64f...4ee/index03.htm znalzalem takie cos Memory 2 DDR400 512 MB modules by Infineon (register, ECC disabled) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 ECC z tego co sie orientuje to nie, pamieci za to musza posiadac rejestry (registered) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 czyli to: DDR 256MB PC-266 ECC-R Infineon low-profile bedzie pasowac (z komputrona) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 bedzie, tylko, ze troche wolna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 sory..... Co daja w pamięci rejestry? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 bedzie, tylko, ze troche wolnaszybszych niema albo kosztuja ok1000zl :? co do rejestrow to niewiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 to ECC na opertonach i fx51 chyba zalezy od mobo (+ operton wymóg) ale nie jestem pewien ,bo czytając specyfikacje niektóre maja a niektóre nie . moze to byc roznica ze w jedym opisie podają info dla opertona a w drugim dla fx51. Arnie fx51 napewno dziala z pamieciami "zwykłymi" nie ECC bo chlopaki z XMS krecą to na Corsarzach XMS bez ECC z tego co mi wiadomo ,zresztą looknij an futuremarka p4fugger piersze 30k i sobie obczaj konfigi. To jest w sumie najlepszy sposób obczajania kompatybilności lookanie w configi userów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 sory..... Co daja w pamięci rejestry? :? Umozliwiaja 32-bitowe adresowanie pamieci o poj. pow. 4GB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 to ECC na opertonach i fx51 chyba zalezy od mobo (+ operton wymóg) ale nie jestem pewien ,bo czytając specyfikacje niektóre maja a niektóre nie . moze to byc roznica ze w jedym opisie podają info dla opertona a w drugim dla fx51. Arnie fx51 napewno dziala z pamieciami "zwykłymi" nie ECC bo chlopaki z XMS krecą to na Corsarzach XMS bez ECC z tego co mi wiadomo ,zresztą looknij an futuremarka p4fugger piersze 30k i sobie obczaj konfigi. To jest w sumie najlepszy sposób obczajania kompatybilności lookanie w configi userów. Zle gadasz. Opteron i FX to praktycznie ten sam procesor, obydwa wymagaja pamieci z rejestrami ("registered") - niekoniecznie (jak mi wiadomo) z ECC. Ale takie pamieci z rejestrami to nie sa pamieci zwykle - takie nie beda chodzic z Opteronem. Ostatnio Corsair i OCZ wypuscily serie pamieci registered specjalnie pod Opterona - 400 MHz i CL2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 to ECC na opertonach i fx51 chyba zalezy od mobo (+ operton wymóg) ale nie jestem pewien ,bo czytając specyfikacje niektóre maja a niektóre nie . moze to byc roznica ze w jedym opisie podają info dla opertona a w drugim dla fx51. Arnie fx51 napewno dziala z pamieciami "zwykłymi" nie ECC bo chlopaki z XMS krecą to na Corsarzach XMS bez ECC z tego co mi wiadomo ,zresztą looknij an futuremarka p4fugger piersze 30k i sobie obczaj konfigi. To jest w sumie najlepszy sposób obczajania kompatybilności lookanie w configi userów. Zle gadasz. Opteron i FX to praktycznie ten sam procesor, obydwa wymagaja pamieci z rejestrami ("registered") - niekoniecznie (jak mi wiadomo) z ECC. Ale takie pamieci z rejestrami to nie sa pamieci zwykle - takie nie beda chodzic z Opteronem. Ostatnio Corsair i OCZ wypuscily serie pamieci registered specjalnie pod Opterona - 400 MHz i CL2 hmmm to musialo mi sie coś porąbać. kurde coraz bardziej problematyczny ten socket 940 ale to pewno dlatego że pierowtny serverowy high-end Naszczescie FSB tak duzo juz tu nie daje wiec chociaż problem krętnych kostek odpadł. Naszczescie 754 jest jeszcze i A64 (widzieliscie ceny 3000+?? wole niż P4! za ta kase) no i do tego już nie ma takich jaj z meorkami, jedyna wada ten głupi mnożnik XX>standartowy. Kurde chciałbym zeby sie te podstawki już ustabilizowały bo nieciekawie jest :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 A widziales gdzies w polszce A3000+?? Niestety ale przy obecnej generacji plyt i o ile nikt nie wymysli moda na unlock mnoznika w antku to za wysoko antoniuszy nie powykrecamy sobie. Athlonik to naprawde cwany procek. Jednego czego mi brakuje to HT. Jakby bylo.... mniam...wtedy to by bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...