siebek Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam takie trzy pytania dotyczace monitorow: 1. Ktory z tych monitorow wybrac: http://www.fsp.w.interia.pl/porownanie.htm . 2. Wie ktos moze, co daje TCO 2003 w porownaniu do TCO 99? Jest jakas zauwazalna roznica? 3. A moze poczekac troche i dolozyc pieniedzy i kupic NECa FE771?? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3872 Musze przy tym zaznaczyc ze nie zalezy mi na tym aby monitor byl calkowicie plaski i pracowal w rozdzielczosci 1600x1200, bo do tej pory siedzialem przy 8 letnim zlomie 15" . Wazne dla mnie jest nasycenie kolorow i to zeby mial odswiezanie 85Hz w rozdz. 1024x768. Nie wiem czy jest jakas duza roznica pomiedzy calkowicie plaskim kineskopem a np. takim flatronem ez, bo ja takiej nie duzej nie zauwazam, no ale moge sie mylic :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Mam od wczoraj NEC FE791SB i ogolnie rewelka takiego obrazu nie widzialem jeszcze nigdzie. Przypuszczam ze ten tanszy model FE771 bedzie rownie dobry. Kineskop SuperBright Diamondtron naprawde daje zajebistego kopa :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrestoNq Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 wiesz flatron z pewnoscia ma lepsze barwy i wogole duzo lepsza jakosc obrazu ale wszytsko zalezy od ceny :) wiadomo ja np kupilem sobie na alleegor z wyprzedazy za 500zl IIYAMA S900MT1 19calowy swego czasu monitor profesionalny i drogi jeszcze dostalem gwarancje na 1 rok a monitor nowka tylko lezakowany jak za taka cene/jakosc to jest full wypas uwazam !! poszukaj na allegro moze najdziesz tez jakas fajna okazje na dobry monitor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 wiesz flatron z pewnoscia ma lepsze barwy i wogole duzo lepsza jakosc obrazu ale wszytsko zalezy od ceny :) wiadomo ja np kupilem sobie na alleegor z wyprzedazy za 500zl IIYAMA S900MT1 19calowy swego czasu monitor profesionalny i drogi jeszcze dostalem gwarancje na 1 rok a monitor nowka tylko lezakowany jak za taka cene/jakosc to jest full wypas uwazam !! poszukaj na allegro moze najdziesz tez jakas fajna okazje na dobry monitor Sory koleś, ale jeśli Flatron ma lepszą jakość obrazu od Daimondtrona to mój OPTIView jest lepszy od Sony :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 wiesz flatron z pewnoscia ma lepsze barwy ... nalepiej nasycone barwy (w domowych monitorkach) maja monitory ktore uzywaja kineskopow Trinitron (prod. Sony) i Diamondtron (prod. Mitsubishi) a co do marek monitorow (oczywiscie przy niektorych nie wszystkie modele) ktore je uzywaja to Eizo, Sony, CTX, NEC, Mitsubishi, Iiyama ... reszty nie pamietam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 wiesz flatron z pewnoscia ma lepsze barwy i wogole [......] Flatrony maja ch_jowe barwy tudziez ostrosc . Niewazne - obraz wyswietlany przez nie jest brzydki :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Z tego co widze to jednak polecacie tego NECa. Moze jakis uzytkownik jednego z monitorow, ktore wymienilem w 1 punkcie by sie wypowiedzial (jezeli sa tacy :P ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Z tego co widze to jednak polecacie tego NECa... troche OT pamietaj - jak kupisz NEC'a to przez 36 miechow musisz tez trzymac opakowanie bo inaczej baj, baj "gwarancjo" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 wiesz flatron z pewnoscia ma lepsze barwy ... nalepiej nasycone barwy (w domowych monitorkach) maja monitory ktore uzywaja kineskopow Trinitron (prod. Sony) i Diamondtron (prod. Mitsubishi) a co do marek monitorow (oczywiscie przy niektorych nie wszystkie modele) ktore je uzywaja to Eizo, Sony, CTX, NEC, Mitsubishi, Iiyama ... reszty nie pamietam :P Pytanko... czy Iiyama w swoich monitorach również wykorzystuje kineskopy Dimondtrona?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Z tego co widze to jednak polecacie tego NECa... troche OT pamietaj - jak kupisz NEC'a to przez 36 miechow musisz tez trzymac opakowanie bo inaczej baj, baj "gwarancjo" :P Spoko. Do tej pory mam pudlo od mojego 8 letniego monitorka gdzies w piwnicy. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ja bym polecał jedan tą iiyamę z allegro co ma PrestoNq . Ja też ją kupiłem tylko że za 410 zł!!!! i jest to mój najlepszy sprzęt jaki kupiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Nie wiem czemu ale boje sie kupowac monitor przez allegro. Nic sie nie uszkodzi podczas transportu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Pytanko... czy Iiyama w swoich monitorach również wykorzystuje kineskopy Dimondtrona??z tego co pamietam wszystkie modele z 2 litera M w symbolu (xMxxxxx) np HM703UT chyba to M oznacza Mitsubishi (kineskop) zreszta sprawdz http://www.iiyama.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Z tego co widze to jednak polecacie tego NECa... troche OT pamietaj - jak kupisz NEC'a to przez 36 miechow musisz tez trzymac opakowanie bo inaczej baj, baj "gwarancjo" :P eee to nioe taka tragedia ;] za to jakosc obrazu najlepsza jaka widzialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Ja tam mam od roq ponad monitorek Flatron 915FTPlus i nie narzekam jak dla mnie jest wsio wypasik ja tam grafika sie nie zajmuje a do gier i tak dalej ql skladam se 2 komputer i znow zamowilem flatrona tyle ze 17' ez i sadze ze sie tez nie zawiode. No ale jesli ktos jest perfekcjonista i bada kazdy piksel jego nasycenie itd. to nie mowie ze moj jest najlepszy itd. Ale nie narzekam wszystko gra niby mam 85hz max a na 1024x768 kiedys na 120hz sie pracowalo i wypasik teraz mam wieksza rozdzialke to 85 hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 a porownywales jakosc obrazu flatrona z diamodtronem lub trinitronem ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 neca widzialem a porownywac nie moglem ale niedlugo da sie o ile sie nie myle to to te co maja te 2 dziwaczne paski ?? No i ten Nec dziwacznie wyglada taka skrzynia z dolaczonymi przyciskami ale nie mowie ze jest zly duzo to ja na nim nie widzialem i az tak wyostrzonego wzroq jak wy nie mam co do ostrosci barw i nasycenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Te paski, jakie paski ? :D Ich praktycznie nie widac... CHyba ze na bialym tle, ale to bardzxo bardzo slabo Co do obudowy, moze nie jest taka coolowa :lol: jak u LG Flatronow, ale ma to cos w sobie :] i jest o wiele mniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Mi akurat podoba sie własnie ta prostota w tych obudowach... kiedys w sklepie widziałem obraz na jakimś Mitsubishi (Dimondtron) i naprawde ... byłem pod wilekim wrażeniem, to nie to co mój OPTIView :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Jak to mowia co kto lubi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiEdLe Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 W tej klasie cenowej NEC-i na diamondtronach wykladaja na lopatki wszystkie inne firmy :twisted: . Jak mozesz to doloz do tego NEC-a nie bedziesz zalowac :) W koncu zakup monitora to wydatak na ladnych kilka latek.... A karton ?? Od czego sa piwnice strychy itp ....;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 ja tez ci proponuje poszukac na allegro ja niedawno kupilem 19" samsunga 900itf za 640 zl monitor niby profesjonalny i naprawde wypasiony tez sie przesaiadlem z 15 " roznica niewyobrazalna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 W tej klasie cenowej NEC-i na diamondtronach wykladaja na lopatki wszystkie inne firmy :twisted: . Jak mozesz to doloz do tego NEC-a nie bedziesz zalowac :) W koncu zakup monitora to wydatak na ladnych kilka latek.... A karton ?? Od czego sa piwnice strychy itp ....;) No to chyba poczekam i dozbieram troche pieniedzy. Chyba nie bede zalowal. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Napewno nei bedziesz, gwarantuje to moja glowa :wink: PS. Z tym kartonem to nie robcie panik, wystarczy otworzyc gore i dol. Nastepnie zgiac cale pudelko, robi sie nam z tego karton o grubosci 1cm i jakiejs tam szerokosci ( to taka mala porada dla ludzi mieszkajacych w blokach ;] hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Iiyama też wymaga orginalnego kartonu w razie reklamacji- podobnie Sony i inne firmy. Transport monitora zakupionego na allegro to nie kłopot, wielu sprzedawców sprzedało kilkadziesiąt monitorów na allegro i nikt nie narzekał. Ja dla pewności zamówiłem kuriera i dostałem towar prosto pod drzwi. A w pustym kartonie po monitorze trzymam kołdre na zime :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 polecam wylacznie monitory firmy sony z kineskopami z serii FD TRINITRON jesli nie masz duzo kasy to kup z serii E {econo} Widziakem juz nie jednego Flatrona i moge powiedziec z reka na sercu ze z flatrona nie wycisniecie takich kolorow jak z tronitrona a odnosnie tych 2 paskow do ktorych sie przyzwyczailem po 2 dniach, to jest poprostu mit ktory trzeba obalic tzn ze przeszkadzaja w czasie pracy. Ja mam osobiscie model E200 z ktorego jestem cholernie zadowolony w ostatniej chwili zdecydowalem sie na niego i nie zaluje a mialem kupic flatrona naszczescie kumpel wybil mi go z glowy jestem jemu wdzieczny:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...