Nexer Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Hymm z tego wynika że nic nie ma do rzeczy skoro jednym się ten bios wgrywa innym nie, może wina jest po stronie sprzętu (cepek, ram itp, a nie sama mobo) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobGee Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Właśnie jestem po wgraniu D10b4 i tym samym pierwszym hot flashu... JAK KTOS MA FIOLETOWE BANKI PAMIĘCI NIECH NIE FLAS[ciach!]E BIOSA D10B4 To na tyle.. :] ja też mam fioletowe banki i D10B4 mi lata. więc to nie reguła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 hmm zauważyłe mdziwną rzecz.... Na oficjalnym d24 temp proca miałem 40 ( czasami 42) w idle.... wkurzylem sie bo taki dziwny ten bios... zapodałem od nowa mojego faworyta... d23 3d fire :) i temp VCORE max 36 w IDLE ...( teraz 33) IMHO ten bios jakos lepiej pokazuje temp...a moze sie myle?? zauważył ktoś coś podobnego u sibie ??:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 hmm zauważyłe mdziwną rzecz.... Na oficjalnym d24 temp proca miałem 40 ( czasami 42) w idle.... wkurzylem sie bo taki dziwny ten bios... zapodałem od nowa mojego faworyta... d23 3d fire :) i temp VCORE max 36 w IDLE ...( teraz 33) IMHO ten bios jakos lepiej pokazuje temp...a moze sie myle?? zauważył ktoś coś podobnego u sibie ??:) RACJA....NA KAZDYM BIOSIE JEST INNA TEMP.......U MNIE miedzy d23 3dfire a d24fire jest 5 stopni roznicy.....<mniej na korzyść d23 3dfire> ale na niektorych .....nie pamietam dokaldnie ktorych.......roznica wynosi do 12stopni.......u mnie najwieksza roznica byla miedzy d23 3Dfire <tesz moj ulubiony , na nim mam najmniejszą temp> a biosem ktory byl wgrany od poczatku czyli oficjalny Abita d18 ...........wynosila 8 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 @Tomcyk A jakie masz chłodzenie?? Sprawdz organoleptycznie albo termometrem domowym :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Yotomeczek Jak było z wydajnoscią na tych biosach czy d10b4 nadal króluje jeśli chodzi o odczyt/zapis do pamieci :?: w sumie to z braku czegokolwiek do modowania na płycie :D zmieniłbym sobie bios chociaż ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Hipo nie gadaj a zacznij testowac .. :P a mowiles wczesniej ze nie ruszasz biosa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 D23 3D-fire hmm zauwazylem minimalna poprawe w 3DMark2001 ok 3% ale to jest w granicach błedu pomiarowego ... w aidzie bez zmian ... ogólnie podobnie jak w D22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 Yotomeczek Jak było z wydajnoscią na tych biosach czy d10b4 nadal króluje jeśli chodzi o odczyt/zapis do pamieci :?: w sumie to z braku czegokolwiek do modowania na płycie :D zmieniłbym sobie bios chociaż ;) ech szkoda gadać ... zawsze mam taki bios który pozwala na danych ramach max fsb zapodać :D Na twinach na CH5 ostatnio d10 najlepiej latał (zwykły modowanych d10 nie miałem czasu sprawdzić) W porównaniu do d24 modded 2 (bodajże) wzrost fsb z 220 na 240 (Prime 6-2-2-2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 mnie na d23 subzero i d23 3d fire winda łąpala resety na 246 .. a na d10b4 smiga .. :) jestem zwolennikiem d10b4 :) 4 Live (póki co :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Hm kusi mnie ale BIOS na Abicie rzecz święta ;) i troche się boje żeby mob o nie padło :) wkońcu 250 śmiga idealnie :D Widziałem gdzieś że jakiś kolo na BH-6 wydusił 267MHz stąd wynikły u mnie pewne wątpliwosci czy aby mój sprzęcik nie posiada jeszcze jakiegoś zapasu mocy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 w jaki sposob ustawiacei na d10b4 fsb wyzsze niz 250? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 8rdavcore http://www.hasw.net/8rdavcore/ tym ustawisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Wgrałem d24 SubZero i nawet system na 250 nie wstał, sieczka :( d10b4 rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Wgrałem d24 SubZero i nawet system na 250 nie wstał, sieczka :( d10b4 rulez może dla twojej mobo (i pamięci) ten topic może tylko pokazać że na każdyn NF7 inny bios lepiej chodzi .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Wgrałem d24 SubZero i nawet system na 250 nie wstał, sieczka :( d10b4 rulez a zrobiles clear cmos i load defaults? bo bez tego to nie wstaje ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Na 240 winda sie odpalała i śmigało wszytko, pieprze te nowe biosy,stykło by mi d10b4 z uzupełnionymi dziurami i FSB do 300 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 no fakt .. dziury by mogli uzupelnic .. to chyab nie jest takei trudne :) z tego co pamietam to mam na koncu cos ala 250, 245, 244, 242, 240, 237, 236, 233, 232 nie zebym cos mowil ale brakuje wiecej niz jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 tak jak brak 212 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 @DEstiny chłodzenie Volcano 7 ( bez + )ale wiesz..organoleptycznie ciezko wyczuć róznice temp. kilku stopni....;) był tu gdzieś soft do kalibracji odczytów..uzywał ktoś moze ??? rzeczywiscie pomaga ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 był tu gdzieś soft do kalibracji odczytów..uzywał ktoś moze ???rzeczywiscie pomaga ?? w83627hf masz problem z odczytem temperatury na NF7-S ,wejdz !!!!! do pobrania tu: http://members.lycos.co.uk/marcinsz0/w83627hf.rar albo ten programik S2KControl S2KControl - programowe chłodzenie procków AMD !!!!! do pobrania tu: http://www.stargaz0r.nm.ru/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 tak jak brak 212 :)a nie wiem w tym obszarze sie nie poruszam :D .. ale wiem ze fsb 200 tez mam "samotne" bo 199 i 201 nie istnieje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Ktoś próbował http://downloads.modlabs.net/bios/beta/D24...4-R3-ED-CPC.zip ?? Ma CPC off Więcej tu http://www.xtremesystems.org/forums/showth...&threadid=35799 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Lame question: A do czego jest CPC?? I co da wyłączenie go?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Lame question: A do czego jest CPC?? I co da wyłączenie go?? Command Per Clock Disable Tą opcję ma DFI - umożliwia uzyskanie wyższego FSB - szczególnie przy dwustronnych kostkach DDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 To trzeba bedzie przetestowac :) Ale to w przyszlym tygodniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 @Yotomeczek - wgrywałes juz moze ten BIOS......D24-R3-ED-CPC ??? Jesli ktoś takowy wgrywał chetnie przeczytam jego opinie.....czy warto bo jesli tylko pomaga on w osiagniecu wysokiego FSB to ja odpadam....mam zablokowanego proca...wiec nic on mi nie da......ale moze ma jakies nowe opcje.....lepszą stabilnosc lub wydajnosc....jesli tak to warto sie zastanowić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 @Yotomeczek - wgrywałes juz moze ten BIOS......D24-R3-ED-CPC ??? Jesli ktoś takowy wgrywał chetnie przeczytam jego opinie.....czy warto bo jesli tylko pomaga on w osiagniecu wysokiego FSB to ja odpadam....mam zablokowanego proca...wiec nic on mi nie da......ale moze ma jakies nowe opcje.....lepszą stabilnosc lub wydajnosc....jesli tak to warto sie zastanowić Wgrałem go - jest w fazie testó (jakiś kolosalnych różnic nie widzę) -testuję na Hyperku DDR333 1x512MB Trochę podniosła się stabilność przy wysokiej szynie (jakieś 3MHz :/ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 podeslalem kumplowi tego D24-R3-ED-CPC ,no i teraz prawie sika ze szczescia bo mu wreszcie bezproblemowo chodza jego GeIL'e 2x512 PC3200 CL2.5 :wink: Wczesniej w dual'u chodzily tylko do fsb215,a pojedynczo na 233 (kazda kosc osobno).Z tym nowym bioskiem lataja mu teraz w dual'u na 233 i jest niezle :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 skoro i tak jedziesz wysoko to faktycznie kazde 3mhz to duzo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...