Skocz do zawartości
Destiny

Najlepszy Bios dla NF7-S v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

ze zadam takie pytanie:

u Was tez nie ma EPA logo na starcie ( POST )??? bo tak patrze i nic nie widze....nawet na oficjalnym d_24 ......:(

pytam bo sobie podmienilem logosa..i nic nowego mi sie nie pojawiło..wiec wrgalem z powrotem oficjala..i tez nic nie ma...

hmm......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa... kurde..straszna lipa....:(

dziwi mnei to ze ja w ogoole nie widze zadnego logo :(

EDIT :

wiem ze są różne wersje CBROM 'a ..tylko ja w sumie nie wiedziałem która jest do nf7 ....uzyłem 606 ...moze tu popełniam błąd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kura przekombinowalem

Na subzero szly mi memki wczoraj na 220 2-2-2-6 ok 3 h prime blend memory test .Dzisiaj zaladowalem ten d24 cpc i nie poszly :evil:

pozniej d10b4 i tez nie poszly :evil: wrocilem do subzero i nie ida :evil:

narazie blend test leci na 218 2-2-2-6

co jest grane :?:

Robilem resety boisu ok 3 min po kazdym flashu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki mały problem, może ktoś mi pomoże.

Kupiłem kilka dni temu NF7-S 2.0 i po zamontowaniu i zainstalowaniu wszytskiego, moje zdziwienie było olbrzymie bo okazało sie że karta nie ma wyjścia elektrycznego S/PDIF tylko optyczne, więc trzeba wyciagnąc kabelki z płyty, a że mam śledzia z Asusa z IN/OUT S/PDIF, ale oznaczenia sa inne, a strach i niewiedza nie pozwala na eksperymenty :-)

Wie może ktoś jak połączyć to ze sobą ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobne pytanie dotyczy sensu zmiany BIOS-u.

Mam procesor Athlon 1700+ AXDA1700UT3C JIUHB 0303PMW,

kręce go zawsze tylko 11x166 na 1.6v i temperature w stresie mam 38 stopni, idle 30 stopni.

Czy jest sens zmieniac BIOS jeśli nie mam zamiaru uzyskiwac rekordów o/c ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobne pytanie dotyczy sensu zmiany BIOS-u.

Mam procesor Athlon 1700+ AXDA1700UT3C JIUHB 0303PMW,

kręce go zawsze tylko 11x166 na 1.6v i temperature w stresie mam 38 stopni, idle 30 stopni.

Czy jest sens zmieniac BIOS jeśli nie mam zamiaru uzyskiwac rekordów o/c ?

wiec po co pytasz ???

skoro nie masz zamiaru bic rekordów, wszystko chodzi ok, TEMP sa jaknajbardziej w normie.... to raczej zmiana biosu jest bez sensu.......bo po co.............odpowiedz jest znana z gory.......nie ma sensu......no chyba ze tak bardzo zalezy ci aby pochwalić sie przed kims ze masz modowany BIOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ WAMPIR :

tez tak mam..przedtem na któryms tam biosie ( chyba d23) pamiatki mi biegaly na CL2.0 ..a teraz ponizej 400mhz za cholere nie poojda na takich timingach.....

i nie wiem czemu :(:(:(:(

tez przez ostatnie pare dni z tym walczylem,ale u mnie byla ta roznica ze nawet pogorszenie timingow kompletnie nic nie daje.Objawy sa takie ze maszyna mi sie resetowala przy uruchamianiu windy.Dopiero bodlogiej kopaninie wyszlo ze problemem jest Vcore CPU.Przy 2V i wiecej sa krzaki,przy 1.95V chodzi piknie :? .Zmiana biosu nic nie daje.Niewiem jak z tym walczyc,ale narazie niemam czasu sie babrac

mam zamiar przylutowac kabelki do MoBo o sciagnac pomiar Vcore prosto z plyty.Mozliwe ze biosik bedzie zawyzal napiecie co by wiele tlumaczylo bo na starszych biosach za chiny nie moglem ustawic powyzej 2.06V (przy 2.1V mialem identyczne objawy jak teraz przy 2V).Druga bardziej smutna opcja jest taka,ze moj procek poprostu zaczyna umierac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objawy sa takie ze maszyna mi sie resetowala przy uruchamianiu windy.Dopiero bodlogiej kopaninie wyszlo ze problemem jest Vcore CPU.Przy 2V i wiecej sa krzaki,przy 1.95V chodzi piknie  :? .Zmiana biosu nic nie daje.Niewiem jak z tym walczyc,ale narazie niemam czasu sie babrac

miedzy d23_3DFire a d24 jest roznica w vcore... moj mobile potrzebuje 2.2v (na mosfecie) aby chodzil 242x11... w d23_3DFire aby otrzymac takie vcore musze ustawic BIOS na 2.1v... z kolei w d24 jedynie 2.15v daje wlasciwy odczyt na mosfecie. zatem prosto wyciagnac wniosek...

zaznaczam, ze tak jest na mojej plycie... moze byc inaczej na twoje, ale musialbys sprawdzic miernikiem przy obu BIOSach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Objawy sa takie ze maszyna mi sie resetowala przy uruchamianiu windy.Dopiero bodlogiej kopaninie wyszlo ze problemem jest Vcore CPU.Przy 2V i wiecej sa krzaki,przy 1.95V chodzi piknie  :? .Zmiana biosu nic nie daje.Niewiem jak z tym walczyc,ale narazie niemam czasu sie babrac

miedzy d23_3DFire a d24 jest roznica w vcore... moj mobile potrzebuje 2.2v (na mosfecie) aby chodzil 242x11... w d23_3DFire aby otrzymac takie vcore musze ustawic BIOS na 2.1v... z kolei w d24 jedynie 2.15v daje wlasciwy odczyt na mosfecie. zatem prosto wyciagnac wniosek...

zaznaczam, ze tak jest na mojej plycie... moze byc inaczej na twoje, ale musialbys sprawdzic miernikiem przy obu BIOSach.

niom i to by sie zgadzalo z tym co podejrzewalem :D

Merci wielkie

Vadeer,co procek to obyczaj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra procek , ale po powrocie do poprzedniego biosu powinno byc ok przeciez. To dlaczego mi memki siadaja spadek mozliwosci OC o kilka mhz przy 2-2-2-6 :evil:

Moze wgrac oryginal taki jak dostalem z mobo a po nim znowu subzero :?:

Czy dobrze robie wogole po flashu w windzie jak mi sie komp restartuje to robie load optimized , save , reset bios , ustawiam wszystko do OC .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zauwazylem ze prime chyba nie lubi godzin porannych :wink:

Komp chodzi od rana bo pisze prace mgr ( a raczej udaje :wink: )

rano prime na 220 2-2-2-6 padal po 15 min ( blend test ) a teraz puscilem i juz chwile leci

http://student.uci.agh.edu.pl/~wampir/220(2226).gif

i badz tu madry :evil:

UPDATE :

Po ponda 2 h testow poczulem zapach spalenizny i wylaczylem odrazu kompa. Jak sie okazalo byly to zapachyz grila za oknem . Po uruchomieniu kompa prime sie wyje ... pokazal blad po 5 min :evil:

Ja sie zajme wycinankami , mniej stresuje :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a nie mowil :))

cos tam wspominal ze ci zonak trzyma pod pantoflem tylko :) nic wiecej nie mowil :D

ale łądny OT a wracajac do tematu .. na roznych biosach mozna miec rozne osiagi :) .. porównania rob na jednym i tym samym biosie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bravo CHAOS...wreszczie zadnych problemów...szukania....podawania linków........BARDZO DOBRY POMYSŁ.........Pozdrawiam

hehe dodam ze skrypt listujacy jest made by me :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...