Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

eheim 1250

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pilne pytanie do tych co maja 1250.. wejdzie i wyjscie z pompy opiera sie na gwintach 3,8 i 1/2 cala.. na jakie to weze jest ? czy da sie zamiast tych standardowych szybkozlaczki podczepic ?

Bardzo prosze o pilna odpowiedz bo przerabiam 2252 filtr na 1250 i nie wiem czy te koncowy zamawiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej MichalP - mam dokladnie ta sama pompke :D

z braku czasu zalozylem tymczasowa prowizorke (miesiac temu) - na istniejacy tam wlot po prostu wsadzilem weza (19mm ID chyba) i scisnalem plastikowym zaciskiem elektrycznym. trzyma.

ale jedno jest pewne - jesli chcesz zalozyc koncowke wlotowa to potrzebujesz przynajmniej jednego elementu z 1250, bo w 1252 nie ma jej w co wkrecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]no wiec sie udalo :) na gorze wrzucilem choinke na gwincie 3/8 na 12/16 weza...

Teraz pytanie o glosnosc.. U was tez pewnie eheim sobie nieco lekko bzyczy - buczy - nie jakos glosno ale slychac np w wannie jak na gapce poloze

mojego wogole nie słychac jak go poloze na gąbce albo trzymam w ręku , przenosi troche drgan ale nie slychac go wogole. chyba ze sie zapowietrzy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam maly klopot.... i licze na pomoc...

Mam pompke EHEIM 1046 w wersji na 12V... i za cholere nie moge dojsc do tego jaki jest gwint na wylocie.... 1/4" czy 1/8"... chce tam wsadzic wieksza szybkozlaczkeszybkozlaczke ktora jest inna niz ta w komplecie....

PLEASE HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi