MichalP [xsrx] Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 Mam pilne pytanie do tych co maja 1250.. wejdzie i wyjscie z pompy opiera sie na gwintach 3,8 i 1/2 cala.. na jakie to weze jest ? czy da sie zamiast tych standardowych szybkozlaczki podczepic ? Bardzo prosze o pilna odpowiedz bo przerabiam 2252 filtr na 1250 i nie wiem czy te koncowy zamawiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 da sie inne zamontować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 wejscie i wyjscie sa inne (dokladnie ile nie pamietam, ale CHYBA wejscie jest 1/2 a wyjscie 3/8'') Mamy z tego: wejscie na waz 16/22 wyjscie na 12/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 hej MichalP - mam dokladnie ta sama pompke :D z braku czasu zalozylem tymczasowa prowizorke (miesiac temu) - na istniejacy tam wlot po prostu wsadzilem weza (19mm ID chyba) i scisnalem plastikowym zaciskiem elektrycznym. trzyma. ale jedno jest pewne - jesli chcesz zalozyc koncowke wlotowa to potrzebujesz przynajmniej jednego elementu z 1250, bo w 1252 nie ma jej w co wkrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 wejscie 16/22 wyjscie 12/16 ja tez sie zastanawiam nad przerobieniem wejscia na 12/16 i nie bawic sie w redukcje :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2003 nie posluzy to pompce i moze powodowac znaczacy wzrost halasu. dlatego tez redukcje srednicy (z 16 do 12) powinno sie robic jak najdalej od wlotu pompki (podaje za o ile pamietam overclockers.com) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Przy odrobinie wysilku waz 12 mm zalozysz na wejsxcie tej pompki. Sam tak mam i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Przy odrobinie wysilku waz 12 mm zalozysz na wejsxcie tej pompki. Sam tak mam i nie narzekamja probowalem ale nie dalem rady , przy nastepnej rozbiorcze wc sproboje jeszcze raz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Na obcegi i rozciagaj dziada, mozesz podgrzac suszarka. Jezeli nakladasz weza w wodzie, to woda powinna byc ciepla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 A nie mozecie po prostu kupic sobie kawalek rurki 16/22? Wtedy 12/16 wkladamy w wiekszy waz. Juz samo na styk swietnie trzyma (0 przeciekow przy 6m, bo im wieksze cisnienie tym lepsze trzymanie), a zawsze mozna porpawic to jeszcze Kropelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Na obcegi i rozciagaj dziada, mozesz podgrzac suszarka. Jezeli nakladasz weza w wodzie, to woda powinna byc ciepladzięki za rade , sprawdze jak będe przerabial wc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 na gorny gwint to ja sobie szybkozlaczke na 3/4 cala walne nie problem ale martwi mie 1/2 cala nie chce kupowac oryginalnych zaciskow na weze bo przerobilem ta pompe z filta 2252 :) rozni sie paroma elementami tylko a dalem cale 60 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 wow 8O ja dalem 170 i tez jestem zadowolony :D to jeszcze raz - na gore (wylot) dajesz 3/4 cala a na wlot 1/2? chyba na odwrot? a masz juz ten dekielek z gwintem od strony wlotu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 16 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2003 no wiec sie udalo :) na gorze wrzucilem choinke na gwincie 3/8 na 12/16 weza... Teraz pytanie o glosnosc.. U was tez pewnie eheim sobie nieco lekko bzyczy - buczy - nie jakos glosno ale slychac np w wannie jak na gapce poloze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 "]no wiec sie udalo :) na gorze wrzucilem choinke na gwincie 3/8 na 12/16 weza... Teraz pytanie o glosnosc.. U was tez pewnie eheim sobie nieco lekko bzyczy - buczy - nie jakos glosno ale slychac np w wannie jak na gapce poloze mojego wogole nie słychac jak go poloze na gąbce albo trzymam w ręku , przenosi troche drgan ale nie slychac go wogole. chyba ze sie zapowietrzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Mam maly klopot.... i licze na pomoc... Mam pompke EHEIM 1046 w wersji na 12V... i za cholere nie moge dojsc do tego jaki jest gwint na wylocie.... 1/4" czy 1/8"... chce tam wsadzic wieksza szybkozlaczkeszybkozlaczke ktora jest inna niz ta w komplecie.... PLEASE HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 w 1048 masz gwint 3/8 cala 7438200 - Threaded connector G 3/8 $6.87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Moj Eheim jest zupelnie nieslyszalny jak lezy na macie wygluszajacej na dole budy wiec MichalP popracuj nad odpowietrzeniem swojego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...