Skocz do zawartości
$l@ven

Jak z PC "zrobic" konsole.. ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ahh, przypomnialem sobie te czasy jak to mialem Playstation1. Kupilem je, 2 lata przed, zanim dostalem Celerona 433 (z poprzedniego kompa zostala mi tylko stacja dyskietek i monitor :P ). Ta konsole sprzedalem, aby kupic sobie 128ram'u (teraz zaluje....). To byly czasy, ale ja nie o tym...

Co mozna zrobic, aby z PC zrobic konsole. Chodzi mi tu rowniez o sprawy wizualne - Trzeba napewno sie zaopatrzyc w PAD'a. Kupowac pada Logitecha, czy orginalny Sony, ktory zostanie podlaczony przez przejsciowke?

Pamietam, te czasy jak sie w crasha gralo, czy w tekkena z kumplami. Jak to wszystko wyglada z Emulatorami i jak wpolpracuje z padem? Poprzez wyjscie TV wygladalo by to jakos normlanie?

Jakie jeszcze klasyki gralo sie na PSX? Jakie gry najlepsze do zabawy z przyjaciolmi?

Tylko nie mowcie mi zebym kupil konsole :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do emulacji używam ePSXe(wszystkie informacje jak uruchomić, sam program itd. znajdziesz na emu.makii.pl), szczegóły na maksa rozdzielczość o jakiej PSX mogło marzyć :wink: i gram: albo przez wyjście TV(polecam-dzieki lepszej grafice Kick ass!), ew. monitor. Pada mam kijowego, ale bardzo mi to nie przeszkadza-przejdź się gdzieś pooglądaj, popytaj, potestuj.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste, kup Xboxa.........lolololol :lol: :lol: :lol: (sorra ale nie moglem sie powstrzymac......hyhyhyhyhy)

A tak na powanie to mozna emulowac "szaraka" na piecu ale szczerze mowiac to juz nie ten klimat. Lepiej pozyczyc od ziomala PSX i przyponiec sobie tamte dni :). Co do klasykow to mozna by wymieniac i wymieniac, nikt Ci dokladnie nie powiem co bo gusta sa rozne. Najlepiej wbij sie na jakas strone w grami do PSX i poczytaj lub poszukaj jakis rankingow. Powodzenia :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie jeszcze klasyki gralo sie na PSX?

Syphon Filter 1, 2, 3...

Co do tematu - to zalatwic jakis dobry emulator i przede wszystkim dobrego pada. Osobiscie polecam zestaw PSX Dual Shock + przejsciowka USB. Dziala 12 przyciskow, analogi oraz wibracje. Koszt to 150PLN lub 200 z Dual Shock 2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jezeli bylbym slonny kupic odtwarzacz DVD, w tym celu PS2, to czy jakies ubytki w odwtwarzaniu filmow, dzwiekow, beda zauwazalne w porownaniu do normalnego odtwarzacza DVD ?

Mhn..moze jakiegos konkursu poszukam, gdzie mozna wygrac PS2 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze jest to calkiem dobry wybor. Sam uzywalem przez 2 latka PS2 do grania i ogladania filmow. Do PS2 dokupisz jeszcze pilota i masz calkiem fajny odtwarzacz DVD, co prawda Xpudlo ma chyba AC3 ale mi to nie przeszkadzalo. Ja bym bral :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...