The_Structor Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 kurcze nie moge znalezc modulow do Myszki USB (microsoft), moze mi ktos pomoc ? bo mam zonka, wsio niby dodane a nie moge znalezc tego :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thanatos Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 modprobe psmouse :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thanatos Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 O kurde sorry! tak jest jak się dokładnie nie czyta... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 hid w dziale usb generalnie IMHO poczekaj z pol roku - zadna dystrybucja nie jest 2.6.0 ready, to ciagle wersja testowa (u mnie sie wywalilo wlasnie na hid'ie ktory mimo ze zgodnie z handbookiem i podobniej jak w 2.4 wkompilowany a zalogowac sie nie da bo klawiatura tez na USB i jednak nie dziala tak jak powinno [zarowno jako modul jak i w jadrze] ) Zreszta wlasnie niedawno IMHO 2.4 osiagnelo stan zadowalajacej uzytecznosci i z paroma patchami da sie nawet uzywac na workstation calkiem przyjemnie. [zwlaszcza patche Con'a Koliva plus nowsze ntfs w przypadku dualboota z winxp]. Jestem wlasnie pozytywnie zaskoczony tym ze dzieki nowym latka Con'a w tle mi sie kompiluje full staffu a X'y niewzruszone co przy vaniliowym jaderku jest z lekka utrudnione. (jeszcze na marginesie: jesli sie komus nie chce samemu aplikowac patchy to naprawde polecam gentoo-sources do zassania z kazdego serwera z gentoo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 hmm jestem eeeeasy lUser :P mam teraz 2.4.23 i jest oka, mysz chodzi tylko z dzwiekiem problemy, ale to sie moze siakos zalatwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Slack 9.1 jest 2.6.x ready. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 no dobra gentoo tez ;) jest juz ebuild nawet. hid nadal nie dziala ;) FB dla Radeona nadal powoduje na moim sprzecie czarny ekran ;) chyba poczekam do okolic 2.6.15 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Z fb w ogóle w 2.6 miałem jazdy. Pomogło dopiero niekompilowanie obsługi różnych rozdzielczości dla konsoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 coz mnie szlag trafil i sie skonczylo na emerge unmerge i powrocie do sprawdzonego i zapatchowanego 2.4.22 BTW: wiesz moze czy jest juz jakis patch na latency pod workstation dla 2.6 czy tez moze przypadkiem linus sprawil cudem ze da sie jadra vaniliowego uzywac na workstejszyn ? [nie zebym specjalnie wierzyl, ale raz na 5 lat male cuda zdarzyc sie by mogly ;) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Co do patcha na latency to nie znam ;] Swoją drogą masz patcha w 2.4.22 na do_brk()? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 yeee mam dzwiek w 2.4.23 :> moje uwagi co do 2.6.0 (jestem nowy, wiec sa to proste rzeczy :D) : -prblemy jak cholera z USB (myszka) -karta dzwiekowa (pomimo dodawania modulow - nForce2, nic a nic sie nie dalo zrobic, nawet konfiguracja its.. :/) -szybko sie ladowalo (im syzbciej niz wsyztskie, ktore do tej pory mialem - 2.4.22, 2.4.23, no i 2.6.0) imo chyba warto poczekac na 2.6.10 i dopiero wtedy kompilowac :> pozdrawiam z udzwiekowionego slacka 9.1 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Swoją drogą siostra siedzi na 2.6.0 i jej wszystko działa... ale nie ma myszki na usb ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 hmm wiesz co.... tam jest cos takiego jak : Mouse USB support (najprawdopodobniej to wlaczyla, ale ja pominalem), przeoczylem to, gdyz korzystalem z potradnika HowTo USB mouse, ale dla kernela 2.4.x a w xf86config mialem tak: Section "InputDevice" Identifier "USB Mice" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "ZAxisMapping" "4 5"EndSectionSection "ServerLayout"InputDevice "USB Mice" "CorePointer"EndSection i dzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 Mi za cholerę nie chce działać myszak na USB pod 2.6 mam załadowane hid, usbmouse, psmouse, gpm/Xy korzystają z /dev/input/mice i d00pa. Wy macie moduły mousedev i keybdev? Wygląda jakby u mnie właśnie ich brak powodował niedziałanie myszki.. nie wiem czy tak jest w 2.6 czy w rpmie z 2.6 w PLD.. bleh. Co do dźwięku.. driver nvidii z łatką dla 2.6 i dźwięk mi działał. Pozatym po co te drivery, alsa ma sterownik do tej dźwiękówki.. snd-intel8x0 A co do latency etc.. nie jestem oczytany w info dotyczących 2.6 ale to jajo ma takie rzeczy "on-board" chyba.. więc marco stał się cud ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 22 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2003 mi tak jak u marco fb nie chciec dzialac. iptables nie dzialaja, ale to chyba moj blad ;] myszke i tak mam na przejsciowce na ps2, usb nie uzywam ;] 2 razy dluzej wykrywa mi urzadzenie na sata 2, ktorego tam nie ma ;] poza tym chyba jest ok. wydaje mi sie ze dzwiek w alsie jakby lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Mi za cholerę nie chce działać myszak na USB pod 2.6Biorac pod uwage ze mi nie dziala klawiatura to myszy nie mam jak sprawdzic ale zapewne podobnie czyli nie jestem osamotniony w stwierdzeniu ze cos zrabali w hid albo ze dokumentacja ssie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2003 Rozumiem, że mam zainstalować na pałę i przetestować? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Rozumiem, że mam zainstalować na pałę i przetestować? ;] a czy kiedokolwiek w Linuksie cokolwiek robiło się inaczej? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2003 Hmm... czy ogólnie kiedykolwiek w życiu zrobiłem coś inaczej? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a mi dziala i nvidia i mycha na USB i nagrywarka bez emulacji scsi, nie dziala tylko obsluga karty scsi :/ DTC Domex 536 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 co do 2.6 to mialem z nim jazde ;) - problemy z ALSA * - nvidia o dziwo ruszyla - brak konsol/niemoznosc odpalenia *term'a * - zle wykrywane dodatkowe klawisze, 2 sie pokrywaja - brak patcha do supermount (?), ale za to jest bootsplash (afair ;) nie chce rebootowac zeby sprawdzic :P ) - jeszcze kilka drobiazgow narazie jade na 2.4.24 z patchami ck i ow. chodzi bardzo ladnie :P nowym i2c rozwalilem sobie obsluge bttv, w wolnej chwili naprawie :) marco: albo mi sie wydaje albo tez uzywasz gentoo 8) *) juz rozwiazane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 phranzee: gentoo to jedyny linux jakiego moge przetrawic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 phranzee: gentoo to jedyny linux jakiego moge przetrawic ;):) btw od wczoraj jest 2.6.1 8) narazie na nim jade, ale mialem 2 zwiechy. nie wiem czy jego wina czy po prostu za duzo grzebania w sysie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 phranzee: a na 2.6.1 dziala juz ci bttv ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 phranzee: a na 2.6.1 dziala juz ci bttv ??jeszcze nie, ale sie nie bawilem za dlugo ;) do tego jakos go nie widze w menuconfig ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 walsnie sie biore za 2.6.1 wiec jak bedziesz mial juz dzialajace bttv daj znac. chyba ze zrobie to predzej ale watpie bo teraz z czasem cienko stoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...