BuBu Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 eh za 52 euro to bym sobie tego Tagana sprawil ale za 378zl w sirusie to juz chyba nie (raczej bedzie enermax http://sirius.pl/product.php?action=info&id=5454&sid=1) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 To i ja się podepnę to tematu. Co zakupić Chiefteca 300W (HPC-300-202, ATX 300W CE, P4 z PFC za 148zł + przesyłka ->chieftec.pl) czy ModeCom 350W (PFC ATX również za 148zł + przesyłka ->sirius)? Pozdrawiam. Eeee no frstjob to żart :) :?: Oczywiście że Chieftec MODECOM-y są gorsze od codegenów Pozdro. ty luskarz widac ze jeszcze malo wiesz :) jak bys wiedzial ze fsp=modecom to chyba bys inaczej mowil niz to ze modecomy sa gorsze od codegenow a jesli chodzi o chifteci juz nawet ten twoj 420w to modecom 400w na fsp to ten pierwszy moze laske zrobic drugiemu;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 tylko ja dalej nie weim co i jak w moim przypadku potrzebne jest duzo w i duzo a mam abita który jak wiadomo napiecie da cpu bierze z 12v mam 9 wiatraków w czym same 3 delty zażną mi 25w na dzien dobry mam axp który nie lubi mało v przyzwyczaił sie prawie do 2.1v a na 2.23v nie nazeka mam nie za duzo kaskie myśle ze tka koło 300zł chciałbym ise wyrobić mam fstrent do chiefteca to tak jak ja - drugi zasilacz od Cheifteca nie wyrabia (najpierw 360W przy AXP doprawadziłem do granic wytrzymałosci teraz mam skoki napięcia w idle 11.73/12.10 (płyta); 11.88/12.25 (miernik) co powoduje skoki vcore od 1.67-1.75 myślałem na Enermaxem o którym mowa w topicu ale Miałem Chiefteca 360W i uważam że Enermax 353W jest lepszy ... natomiast Chieftec 420 (GIGI ma) już lepszy od Enermaxa 353 (niewiele ale jednak ...) ... więc nie wiem już co wybrać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Witam :) Więc taka sprawa jest - dostałem zasilacz od siriusa.pl Zanim przejdę do rzeczy, chciałbym napisać parę słówek Nigdy nie wysyłajcie przelewów pośrednio przez Pocztę Polską - bowiem to długo trwa :( Przelew bankiem znacznie szybciej trwa, taka mała nauczka ;) Pudło dostałem w troszkę zniszczonym stanie, ale, cóż, ot co potrafi transport :? W środku pudła była instrukcja+karta gwarancyjna+śrubki+faktura +kable+śrubki no i nasz bohater, Enermax Nie zwlekając zbytnio, zainstalowałem cudeńko Wszedłem najpierw do biosu - oczywiście była pozytywna różnica w napięciach, ale nie zapominajmy o niedokładnościach odczytów W końcu nadszedł na mały miniteścik, w zanadrzu oczywiście miałem miernik 8) Napięcia mierzone z molexa, przy takim konfigu 2.9V mem, 1.6V CPU (ok. 1500 MHz), reszta napięć przy defaulcie Wyniki +12V --> 12.9-12.12 Zawsze takie było minimum i maksimum, niezależnie od testów obciążenia, stabilności 8) +5V ---> 5.14-5.15 I tu znów takie są minimalne i najwyższe skoki A+3.3V nie zmierze, boję się, że spalę mobo :? Uwagi : - mój zasilacz ma wgnieciony bok, nie wiem jak to wpływa na wydajność, ale jutro odsyłam na wymianę - jeśli dostanę blok wodny (czekam na części od popixsa), to mógłbym wykonać ciekawsze testy - mam do dyspozycji parę zasilaczy do porównania, Codegen 300 W i 400W, oraz Chieftec 420W Active PFC z DF, jeśli mi się uda poprosić mojego kumpla. Jeśli wam starczy cierpliwości, możecie doczekać do tego porównania 8) Ot tyle, jakby ktoś miał pytania, niech szybko wali, siedzę w kafejcie i nie mam zbyt dużo czasu ;) (net mi odcięli, dlatego nie bywałem na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Tonic2 zrób szybkie porównanie Enermax vs Chieftec :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Tonic2 zrób szybkie porównanie Enermax vs Chieftec :? Cóż, tak się nie stanie, przykro mi :( Muszę najpierw wysłać zasilacz.... dopiero zapewnie w wekend poproszę kumpla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 mnie sie nie spieszy - i tak na razie nie mam $$ na wymiane - ale jak będe wiedział że warto to się znajdzie ;) - czekam na info & pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Raptor hmm masz 420W Chifa i chcesz wymieniac ??? zle ci?? Ja wlasnie zamierzam kupic jakoms zasilke stary Codeshit juz powiedzial dosc i chyba cos mu spada napiecie na 12 bo hddk dostaje zawalu (takie dziwne pikniecie i zwis windy) i jak narazie co mnie na Chifa 420 wzielo.... ale widze ze cos chyba z nimi nie tak jak ludzie chce wymieniac Tagan tez ciekawy ma moze to ktos??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Raptor hmm masz 420W Chifa i chcesz wymieniac ??? zle ci?? nie chce wymianiać ale skoki vcore mnie dobijają (1.68-1.78) - wydaje mi sie że jest to spowodowane skokami 12V :| (dane z ostatnich 40h gdy komp pracował w idle :arrow: http://qba.homeip.net/HighLow.html ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ja juz chyba ;] podjelem decyzje co do zasilacza zamiast Chifa 420W biore Tagana 380W (mam nadzieje ze mi sie sprawi dobrze ;] ) No chyba ze forumowicze poleca mi cos lepszego do max 400 zl... (najlepiej zeby to byl zasilacz przyszlosciowy - np dla A64 z bajerkami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja juz chyba ;] podjelem decyzje co do zasilacza zamiast Chifa 420W biore Tagana 380W (mam nadzieje ze mi sie sprawi dobrze ;] ) No chyba ze forumowicze poleca mi cos lepszego do max 400 zl... (najlepiej zeby to byl zasilacz przyszlosciowy - np dla A64 z bajerkami) a kiedy go kupujesz bo ja mam podony dylema i tagan jest na razie najlepiej zapowiadajacym sie zasilaczem do 400zł wiec daj znać jak go bedziesz miał albo kiedy go kupujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 hmmm mam zamiar w nastepnym tygodniu bo narazie brakuje mi troszke kasy (okolo 50 zl) no i dotego 7 dni realizacja zamowienia wiec za 3 tyg pewnie bym mial znajac zycie ;] Ale istnieje tez inna mozliwosc... jesli by ktos znal kogos z Niemiec kto moglby zamowic albo ze sklepu albo z eBay'a niemieckiego ten zasilacz to wtedy wliczajac koszta wysylki w niemczech i do polski wyniesie niecale 330 zl zamiast 400 zl (w polsce)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...