Corleone Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Lite-On? Ze względu na co to badziewie polecacie :?: :?: :?: :?: Po 6-8 miesiącach użytkowania dalej pracuje świetnie - transfer spada drastycznie po 50-tej minucie lub ok. 450-500 MB jak kto woli zupełnie jak mój czteroletni LG 32x bez czyszczenia, bo w tym "cód" sprzęcie Lite-On nawet czyszczenie na serwisie nic nie daje :( Niestety znam to z autopsji (u zaprzyjaźnionego serwisanta miałem okazje zobaczyć kilka testów i porównać czasy zrzutu nagranych identycznych (poza nazwą) plików zip oraz avi po 90MB :( :( :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2002 Niestety znam to z autopsji (u zaprzyjaźnionego serwisanta miałem okazje zobaczyć kilka testów i porównać czasy zrzutu nagranych identycznych (poza nazwą) plików zip oraz avi po 90MB Tego nie rozumiem. Mozesz napisac wiecej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 U mnie jest wszystko dobrze z odczytem http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/liteon24102b.png Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 no właśnie ja też mam od roku i jakoś nie narzekam 8) jak dla mnie liteon to dobra firma :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 no właśnie ja też mam od roku i jakoś nie narzekam 8) jak dla mnie liteon to dobra firma :? Popieram Liteon jest OK No trza pamiętać, że era dobrego Liteona zacząła się od nagrywarki x24 (wcześniej zdarzały mu się potknięcia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 No to mam farta, bo właśnie takiego 24x kupiłem. Według mnie to świetna nagrywarka, a znajomy kupił LG pare miechów po mnie i już mu sie psuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoRrO Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Cze. Ja też się dołączę :wink: Miałem CDRW LG i chodziła jak złoto. Teraz mam CDRW LiteOn i też chodzi jak złoto. Powód wymiany: 1. LiteOn jest nowy. 8) 2. Ma burnproof. 8) 3. Jest szybszy. 8) :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Tak, LG 32x znajomego też chodził jak złoto, wypalał wypalał, aż sie sam zaczął wypalać... nagrywa coraz wolniej... a mój jak działał tak działa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corleone Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Niestety znam to z autopsji (u zaprzyjaźnionego serwisanta miałem okazje zobaczyć kilka testów i porównać czasy zrzutu nagranych identycznych (poza nazwą) plików zip oraz avi po 90MB Tego nie rozumiem. Mozesz napisac wiecej? Nagrałem na 700MB CDR jeden plik filmowy x7 pod innymi nazwami i podobnie z zipami . Kumpel testuje cdromy wten sposób od około 3 miesięcy . CD-ROM pracuje poprawnie do 5 pliku później już tylko obroty i hałas wzrastają a prędkość zrzutu spada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Nagrałem na 700MB CDR jeden plik filmowy x7 pod innymi nazwami i podobnie z zipami . Kumpel testuje cdromy wten sposób od około 3 miesięcy . CD-ROM pracuje poprawnie do 5 pliku później już tylko obroty i hałas wzrastają a prędkość zrzutu spada. Czym sprawdzasz transfer dla kazdego pliku? Pozatym to normalne ze im dalej srodka plyty tym jest wiekszy transfer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Nagrałem na 700MB CDR jeden plik filmowy x7 pod innymi nazwami i podobnie z zipami . Kumpel testuje cdromy wten sposób od około 3 miesięcy . CD-ROM pracuje poprawnie do 5 pliku później już tylko obroty i hałas wzrastają a prędkość zrzutu spada. Czym sprawdzasz transfer dla kazdego pliku? Pozatym to normalne ze im dalej srodka plyty tym jest wiekszy transfer. To zalezy od rodzaju odczytu (CAV, P-CAV). Fajny program do sprawdzania cdr jest razem z Nero. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 To zalezy od rodzaju odczytu (CAV, P-CAV). Fajny program do sprawdzania cdr jest razem z Nero. Hmm ktory? Pytam o mozliwosc sprawdzenia transferu dla kazdego pliku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 To zalezy od rodzaju odczytu (CAV, P-CAV). Fajny program do sprawdzania cdr jest razem z Nero. Hmm ktory? Pytam o mozliwosc sprawdzenia transferu dla kazdego pliku. przeciez koleś pisze że nagrywał 7x ten sam plik tylko pod różnymi nazwami więc w zupełności starczy sprawdzenie czasu nagrania płytki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Ja mam liteona i jest super, a jego cena też super więc POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 przeciez koleś pisze że nagrywał 7x ten sam plik tylko pod różnymi nazwami więc w zupełności starczy sprawdzenie czasu nagrania płytki :) Ale napisal "predkosc zrzutu" dla mnie to oznacza zgrywanie z plyty na dysk ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 przeciez koleś pisze że nagrywał 7x ten sam plik tylko pod różnymi nazwami więc w zupełności starczy sprawdzenie czasu nagrania płytki :) Ale napisal "predkosc zrzutu" dla mnie to oznacza zgrywanie z plyty na dysk ;) No to w takim wypadku mógł sprawdzać czas zgrania pliku na dysk.Więc wciąż wg mnie to żaden problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 No to w takim wypadku mógł sprawdzać czas zgrania pliku na dysk.Więc wciąż wg mnie to żaden problem... Ok ale czym ;) bo ze stoperem w reku to raczej nie bede tego robil bo to bezsensu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 No to w takim wypadku mógł sprawdzać czas zgrania pliku na dysk.Więc wciąż wg mnie to żaden problem... Ok ale czym ;) bo ze stoperem w reku to raczej nie bede tego robil bo to bezsensu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...