ojejku Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 A ktoś narzekał na cukierkową grafikę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ja nie uwazam ze grafika na tych 5 najnowszych screenach wyglada cukierkowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Screeny eleganckie :-P Mogli by Lenina brzydszego zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Screeny eleganckie :-P Mogli by Lenina brzydszego zrobic :)Dziadzio Lenin wypas z wystającymi nogami coś ala Saddam w pierwszym dniu po obaleniu (Saddama nie 0.5L) przez hamerykanów. Screeny też ok podkreślają klimat gry takie powiedziałbym "brudnawe" i ta rdza na metalach i wrakach pojazdów. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) kolejne screeny (chyba swiezutkie, pachnace) http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_01.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_02.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_03.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_04.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_05.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_06.jpg http://stalker-game.com/download/gallery/s..._stalker_07.jpg pozniej przetlumacze troche tekstu z ruskiego forum, najswiezsze informacje na temat gry, czyli fani pytaja - programisci odpowiadaja ;) Edytowane 15 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Screeny git :wink: ; a do siedzących w temacie - jak to ma wyglądać od strony wymagań ? i czy faktycznie całkowicie i definitywnie zrezygnowano z elementów rpg (a jeżeli tak to do jakiej aktualnej gry najbliżej STALKEROWI w sensie koncepcji - tak dla porównania)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 no ładnie w chwili gry ja sprawdzałem te forum to jeszcze czat trwał stąd nie widziałem fotek, a one same są wspaniałe. Nie chcę tutaj popadać w hurra optymizm ale jak patrze na np ten screen albo ten to mogę tylko podnosić szczękę z podłogi :) w tym momencie wszystkie UE3 i inne [ciach!]ły wyglądają po prostu żałośnie. jak zajrzałęm do topicu z R6 to po prostu mnie odrzuciło w perspektywie tych fotek. Bardzo dobrze, że pokazywany jest Pripjat bo to chyba najbardziej klimatyczne miejsce w grze i widać, że jest kapitalnie dopracowane. Dziś tak sobie liczyłem i wychodzi na to, że nie minął miesiąc od pierwszej publikacji gamespota, a mamy przyjemność oglądać już 115 screen (mniej wiecej ;) - tyle fotek nie ukazało się przez ostatnie ... 1,5-2 lata! To chyba dobitnie świadczy o tym, że gra jest już na absolutnym ukończeniu i premiera się zbliża wielkimi krokami. W zasadzie teraz przydałby się taki 3 minutowy film z gry i były po prostu wypas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ... jak to ma wyglądać od strony wymagań ? Wypas grafa = wypas sprzęt. czy faktycznie całkowicie i definitywnie zrezygnowano z elementów rpg Nie. ... do jakiej aktualnej gry najbliżej STALKEROWI w sensie koncepcji - tak dla porównania)? Boiling point. :wink: Prawie jak Anton Bolshakov. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 w kwestii wymagań to można co najwyżej wróżyć z fusów jeżeli chodzi o dokładne dane. Jakby się wczytać w treść czatu to jest tam takie stwierdzenie zresztą potwierdzone przez osobę z gsc, iż na e6300, 2gb ram i 7900 gra odpali sie na max detalach nic więcej powiedzieć chyba nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) aby wlaczyc wszystko na co pozwala silnik stalkera w najwyzszych detalach i dobrym frameratem bedzie potrzeba sprzetu pokroju: Dual Core 6300, RAM 2 Gb, GForce 7900 :) ps. LPKorn uprzedziles mnie :) Edytowane 15 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A o jakiej rozdzielczosci tutaj mowimy? Bo tak mysle czy na moim sprzecie z podpisu da rade puscic ten tytul w natywnej (1280x768), ze wszystkim na full + AA i AF x4 (ewentualnie AA x2). Anybody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Po screenach widac ze grafa podchodzi pod Half-life 2 (a moze i lepiej wygląda). I bardzo dobrze, tak jest realnie a nie plastiki z dooma, preya czy innych crysisów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Mnie stalker (te screeny) bardziej przypominają ten wytwór: TCE nota bene bardzo przyjemna sieciowa strzelawka :] Edytowane 16 Grudnia 2006 przez radioram 89'8 fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Po screenach widac ze grafa podchodzi pod Half-life 2 (a moze i lepiej wygląda). I bardzo dobrze, tak jest realnie a nie plastiki z dooma, preya czy innych crysisów :/ Nie wiem jak kolejny dodatek, ma być ostro podrasowany ale porównując podstawową wersję to imo się nie umywa do stalker'a. Ba nie miała polotu do tej bety mp, która to rozwalała hl pod każdym względem biorąc pod uwagę stronę graficzną. Jakość i szczegółowość rysowanego otoczenia jest tam po prostu rewelacyjna. A to tylko dx8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 no właśnie mówię - "podchodzi", bo grafa ma styl taki jak w HL2, a ze lepsze wykonanie to nie zaprzeczam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiem jak kolejny dodatek, ma być ostro podrasowany ale porównując podstawową wersję to imo się nie umywa do stalker'a. Ba nie miała polotu do tej bety mp, która to rozwalała hl pod każdym względem biorąc pod uwagę stronę graficzną. Jakość i szczegółowość rysowanego otoczenia jest tam po prostu rewelacyjna. A to tylko dx8.1. wydaje mi sie ze MaZZeo mial na mysli to ze grafika w hl2 byla nastawiona na realizm, nie na cukierkowa grafe i przekolorowane tekstury (jak np farcry, chociaz mialo to swoj urok w przypadku FC) i ja tez sie z tym zgadzam. A to ze grafika z hl2 wypada blado na tle stalkera to juz jest inny rozdzial :) Edytowane 16 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 "Podchodzi" jest dla mnie jednoznaczne określenie i rozumiem je jako coś("podchodzący") co nie osiąga poziomu "podchodzonego". No dobra ale już wszystko jasne i sprostowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bost Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A o jakiej rozdzielczosci tutaj mowimy? Bo tak mysle czy na moim sprzecie z podpisu da rade puscic ten tytul w natywnej (1280x768), ze wszystkim na full + AA i AF x4 (ewentualnie AA x2). Anybody?800x600 medium detail no fsaa anizo 4x wydaje mi sie ze MaZZeo mial na mysli to ze grafika w hl2 byla nastawiona na realizm, nie na cukierkowa grafe i przekolorowane tekstury (jak np farcry, chociaz mialo to swoj urok w przypadku FC) i ja tez sie z tym zgadzam. A to ze grafika z hl2 wypada blado na tle stalkera to juz jest inny rozdzial :)tak halflife poza nowatorska facefx prezentuje raczej tandetne texturki i nienajlepsze modele bump mapping tez nie jest raczej pelna geba dx9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 800x600 medium detail no fsaa anizo 4x tak halflife poza nowatorska facefx prezentuje raczej tandetne texturki i nienajlepsze modele bump mapping tez nie jest raczej pelna geba dx9. widzisz maSTHa212, juz wiesz w jakich ustawieniach pograsz :lol: owszem, moze i hl2 dzisiaj juz nie zachwyca ale "za czasow swojej kadencji" wygladal bardzo dobrze, napewno wyroznial sie z tlumu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) 800x600 medium detail no fsaa anizo 4x tak halflife poza nowatorska facefx prezentuje raczej tandetne texturki i nienajlepsze modele bump mapping tez nie jest raczej pelna geba dx9. Ooooo wróżka :lol: Coraz bardziej mi to FEARa i G3 przypomina zamiast HL2. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ta gra ma klimat i tyle to się liczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 dwa nowe filmiki: http://www.axifile.com/?7602919 http://www.axifile.com/?1337729 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) CarsonPoland Dzieki za link ,zaraz sie sprawdzi co to za cudo Update z tego co mozna zauwazyc to cudow nie bedzie :/ goscie przyjmuja kulki i zachowuja sie jak sztywne manekiny Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 nie no dlaczego tak mowisz? przeciez wszystko jest ok, no moze prawie wszystko. ten shotgun (chyba spas) jakos sie dziwnie "zachowuje". zwroc uwage na animacje Snork'a (tego potworka co biega na czworaka, z maska na gebie) jest masakryczna, prawie jak sam z DoubleAgent. Nie wiem czy zwrociles uwage ale niektore postacie sie tam "kwadratowo" ruszaly bo to byly zombie ;) Troche dziwnie sie zachowuja postacie (juz jako trupy) lecace na glebe, chociaz jak obejrzalem filmik jak pewien snajper wycinal amerykanskich zolnierzy to tez mi sie wydawalo ze jakos dziwnie "upadaja", a jednak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Cóż po tych filmikach moge powiedzieć tylko tyle: standart na dzisiejsze czasy. Mi nie dają żadnych podstaw do uznania tej gry za wymiatający wszystko mega-hit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) ....ktorym to pozostanie Crysis :) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez laeskrad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zrobiłem taką grafikę, która pokazuje jak rewelacyjnie odwzorowane są lokacje w STALKERZE... Ale będzie jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Cóż po tych filmikach moge powiedzieć tylko tyle: standart na dzisiejsze czasy. Mi nie dają żadnych podstaw do uznania tej gry za wymiatający wszystko mega-hit. A gdzie ocena gry?? Gdzie recenzja?? Myślałem, że szanowny Pan wróżbita po tych dwóch krótkich filmikach napisze coś więcej o grze przecież to teraz standard albo jak kto woli "standart". Poza tym nikt nie mówił, że gra ma być mega-hitem. Mnie się podobają prezentacje filmiki poczekam na fulla, ale klimat gry już mnie zaciekawił i wciągnął ze względu na miejsce akcji w tej grze o czym pisałem już wiele razy. Ktoś pisał, że dziwnie upadają ciała ja nie widzę w tym nic nie zwykłego to tylko w filmach ze Schwarzenegger-em trafiony typ leci z 200 metrów po czym upada z hukiem, rzeczywistość jest inna i widzę, że w STALKER-ze jest to całkiem dobrze ujęte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) ....ktorym to pozostanie Crysis :) Yeah, right :lol: LCC fajnie zrobione, ale o tym ze strefa ma byc bardzo dokladnie odwzorowana (w 60%) wiadomo juz od dawna ;) ...przecież to teraz standard albo jak kto woli "standart"buahaha, no nie moge :lol: kojarzy mi sie to z pewnym tematem w dziale wc :lol: Edytowane 20 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) mastertab Spoko spoko ale Ja odnosze dziwne wrazenie ze ty zachwalasz wszystkie wychodzace gry :) a moze poprostu ty masz sklep i handlujesz grami ?, wtedy bym rozumial twoj entuzjazm darmowa reklama :) Swoja droga ludziska oczekuja po takich tytulach czegos wiecej Ja gralem w alphe stalkera jakies 4-5 lata temu na GF 440 ultra wszystko chodzilo miodzio w 800x600 ! ! Wtedy bylem naprawde pozytywnie zaszokowany ! ! ! na tamte czasy zlozonosc grafiki i obiektow w grze nie miala sobie rownych !! mijaja 4 lata dodali pare post efektow i czym tu sie zachwycac ?????? Moja karta ma gdzies okolo 10 krotnie wieksza moc obliczeniowa od starej GF 440 ultra i co w zamian dostane w STALKERZE ??? ano pare dodatkowych efektow i mniejsza przestrzen do zwiedzanai niz pierwotnie obiecywanio powtarzam czym tu sie zachwycac ???? Czy wy nie odnosice wrazenie ze coraz wiekszy procent mocy obliczeniowej nowych kart idzie w piach ???? Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...