Hagis Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przez glupie tory przechodzilem 4 razy bo mnie promieniowanie zabijalo. Co oprocz wodki polecacie do pozbycia sie napromieniowania? Za daleko kolego zaszedles na torach. wczesniej (jakies 100 m) tez jest dziura w plocie ale bez promieniowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Wczoraj zainstalowalem mody Redux, ten usuwajacy limity czasowe, wiecej krwi, wyostrzenie tekstur i lipa, gra crashowala sie przy starcie. Nie wiem co jest grane. 2 mody mialy do wrzucenia po lika tych samych plikow i nie wiedzialem czy nadpisac, czy nie. Zadna konfiguracja nie dziala. PS. Martinii chyba przy pierwszym przejsciu Stalkera nie bede instalowal Reduxa, bo na poziomie Stalker i tak ledwo daje rade (wiem, lama jestem). Przez glupie tory przechodzilem 4 razy bo mnie promieniowanie zabijalo. Co oprocz wodki polecacie do pozbycia sie napromieniowania? Musisz usunąć spolszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak to jest z tym spolszczeniem? Podmieniłem plik gamedata.db9 i nic się nie zmieniło. Mam wersję angielską (i doinstalowany najnowszy patch), dołączoną do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Wgrałem moda na kierowanie pojazdami http://www.sendspace.com/file/cw6wzx i ten akurat działa. Jedynie z konsoli trzeba dorzucić linijki z odpalaniem silnika i zmiany kamer. Niva jeździ, ale nie mogę odpalić Kamaza :-| bind turn_engine kt bind cam_1 kF1 bind cam_2 kF2 bind cam_3 kF3 cam_1 = First Person cam_2 = Third Person cam_3 = Dunno, you can just look around character with mouse. Fajnie rozjeżdża się ludziki, po wjechaniu w anomalię obrażenia te same to samym bohaterem S. :wink: Jak ktoś pozna sposób na Kamaza, niech pochwali się w temacie :) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Miałem kiedyś Vehicle moda i nie przypadł mi do gustu. Auta jeździły nieciekawie, a do tego sens tego moda.. no nie doszukałem się sensu...:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Skraca drogę :wink: Nie chce mi się łazić. Zostawię w miejscach strategicznych po sprzęcie i będzie oki :) Wóz pancerny jest fajny :) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No rzeczywiście te mapy są tak ogromne, że idziesz i idziesz a końca nie widać :D A 2 jeśli nie chce Ci się łazić, to tracisz pewnie połowę gry, bo na tym ona polega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No właśnie już się nałaziłem teraz chcę czegoś nowego :) Poprowadzić jakiś sprzęt, co innego wjechać z pompą w grupkę bandytów i potem ich wystrzelać a co innego na piechotę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gogle Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Ej a jak mam wgrac S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 ?? Sa to te lepsze tekstury o których ktos pisal 2 strony temu. Kiedy to wypakowuje to pojawia mi sie folder "data" w folderze stalkera nie mam oc podmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 a co byś chciał podmieniać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clink Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Drogie ludzia, wy w to juz gracie i ja bym chciał. Ale nie wiem na co mogę liczyć w mojej konfiguracji: winxp, x2 4600, 2x1gb 667mhz i 7900gs (600/1600). Jest szansa na płynną gre przy dynamic lighting?? Szukałem dema do single player ale nie znalzłem. Szkoda, bo to by mi wiele wyjasniło. Gra nie jest droga, ale nie chce mi sie czegos kupować, tylko po to by sie wk..ic :wink: Mam zasadę: jak nie moge pograc na full, to nie gram :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Spokojnie będziesz grał na pełnym oświetleniu. Będziesz musiał tylko przyciąć odległość rysowania i teksturki. Gra bardzo intensywnie korzysta z pliku wymiany. Tylko takich screenów jak qqrydza to nie będziesz mógł robić :lol: Ale wszystkie efekty świetlne będziesz miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gogle Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Ej a jak mam wgrac S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 ?? Sa to te lepsze tekstury o których ktos pisal 2 strony temu. Kiedy to wypakowuje to pojawia mi sie folder "data" w folderze stalkera nie mam oc podmieniac. Po prostu nie wiem jak zainstalowac tego moda Edytowane 7 Czerwca 2007 przez gogle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Cze, nei podał by mi ktoś działajacego linka do modu SHARPER? niestety z tego http://www.sendspace.com/file/4iijhs za Ho Chi Minha i jego Vietnam nie moge zassac. dzięki i pozdrawiam! Edytowane 8 Czerwca 2007 przez _bollo_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Wszyscy z wolnym czasem i zainteresowani pomocą w tłumaczeniu REDUXa na PL, zapraszam: http://z4.invisionfree.com/STALKERRE/index...c=135&st=15 Może wreszcie nie będzie problemu z crashem moda w wersji PL. @_bollo_, jak mnie litość weźmie to Ci to zuploaduje gdzieś :P EDIT: Dziękuj mojemu piecykowi za godzinę wysyłania w tle podczas gry w Obka :D S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 http://www.bigupload.com/code.php?code=D9D9E7C4 P.S. Znalazłem innego moda, który zmienia prawie całą grafikę gry... ale, ale... Waży prawie... uwaga... 1GB :D a dokładnie 938.33MB więc zalecam tylko największym maniakom gry. http://stalker.filefront.com/file/New_Impr...Maps_FULL;79375 Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Wielkie dzięki Szawel! Czy aby to pobra z BU trzeba założy konto? sorry za lamerskie pytanie, ale nigdy z niego nie korzystałem. A co do drugiego moda, masz może gdzieś jego opis? mam coś takiego, czy to nie jest czasami wina mojego routera? pozdrawiam! Edytowane 8 Czerwca 2007 przez _bollo_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Drogie ludzia, wy w to juz gracie i ja bym chciał. Ale nie wiem na co mogę liczyć w mojej konfiguracji: winxp, x2 4600, 2x1gb 667mhz i 7900gs (600/1600). Jest szansa na płynną gre przy dynamic lighting?? Szukałem dema do single player ale nie znalzłem. Szkoda, bo to by mi wiele wyjasniło. Gra nie jest droga, ale nie chce mi sie czegos kupować, tylko po to by sie wk..ic :wink: Mam zasadę: jak nie moge pograc na full, to nie gram :-P Nie, nie mozesz liczyc na nic. Kup se sprzeta za 10k to moze w to pograsz. To gierka projektowana na 2009 rok wypuszczona jako test na przyszlosc czy oplaca sie konczyc szybciej gry niz to przewiduja tworcy. Ja posiadajac sprzet taki jak Ty pochlastalem sie i juz nie zyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Niechce mi sie czytać połowy tematu więc mam kilka pytań. 1.Czy zagram w to z 512mb ramu na minimum bez szarpania czy poczekać aż będę miał 1GB 2.Mod redux poprawia grafe tak??? Jeśli tak to czy zwiększa wymagania??? 3.Czy jest mod który pozwala nam nosić wszystko bez ograniczeń wagowych??? Jeśli tak to jak sie nazywa??? 4.Co poprawiają patche??? 5.Czy któryś z patchy obniża wymagania tak jak w Hitmanie Blood Money??? 6.Czy spolszczenie nie gryzie sie z patchami albo modami albo jednym i drugim??? Jak mi sie coś jeszcze przypomni to napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 1. na 512 będą przycinki 2. mod redux poprawia realizm gry 3. jest gdzieś na stalker.filefront.com, ale nie polecam bo to niszczy klimat 4. poprawiają błędy gry ;) 5. nie, ale paczka z nowymi teksturami (220mb) dała mi kopa paru fps 6. z patchami - nie. z modami różnie bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elcomber Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Stalker_%28posta%C4%87_fikcyjna%29 brzmi znajomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) o Pikniku Na Skraju Drogi było pisane już gdzieś przy początku tematu. W każdym razie na sporo przed wyjściem gry. Kto czytał ten wie ;] Swoją drogą całkiem fajna książka. Praktycznie gra jest na jej podstawie. @demon92, Dla własnego dobra. Nie odpalaj tej gry na 512MB ;] No i gdybyś przeczytał chociaż ostatnie 2 strony, to byś wiedział do czego jest jaki mod, bo sporo o tym było :P Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gogle Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Gdzie mam wgrac tego S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 ?? I jak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kica1983 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 folder gamedata do głównego katalogu gry :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Wgrałem mody: - Realism Graphic Mod - S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95 i powiem wam, że gra wygląda całkiem inaczej.... Chodzi wyraźnie lepiej. Realistyczne oświetlenie w zależności od pory dnia tez jest ciekawe i daje fajny efekt :) Natomiast co do moda z wyrazistymi teksturami....hmm wyglada to ciekawie, ciezko okreslic czy lepiej czy gorzej. Wg mnie lepiej no i gra chodzi plynniej :) wyeksponowanie ziarnistości niektorych tekstur daje efekt takiego brudu i nędzy jaka jest i powinna byc obecna w strefie - dodaje klimatu. To tyle ode mnie na temat tych 2 modow. Jakby ktos mogl pokazac jakies sample z tej paczki 1GB tekstur to bym byl wdzieczny. Reduxa nie wgrywałem jeszcze.... czekam na wersje pod PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) @_bollo_, kliknij :P S.H.A.R.P.E.R-Textures.V.0.95.Rar by SZAwel Edytowane 8 Czerwca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bollo_ Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 wielie dzięki miszczu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Mam pytanie, już 3 raz mi się STALKER zaciął, nie wiem czego to może byc przyczyna, gra chodzi płynnie ale potrafi się całkowicie zaciąć podczas jakiegoś szybkiego zwrotu akcji np. wybuch lub raz się scieło jak zaczał padać deszcz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 @_bollo_, kliknij :P S.H.A.R.P.E.R-Textures.V.0.95.Rar by SZAwel Kolejny link, z którego nie wiadomo jak pobrać. Być moze to kogoś to będzie śmieszyć, ale mnie nie - linki dla wtajemniczonych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Kolejny link, z którego nie wiadomo jak pobrać.Czekasz 20 sekund, wpisujesz kod i ssasz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 hmm spotkał się ktoś z czymś takim stalker uruchamia się (ekran startowy) po czym wyskakuje do windy bez błędu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...