lukasrz Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 U mnie nic takiego nie ma w BIOSIE.... poczytaj dobrze -opcje typu DRMA TIMING BY SPD DRAM CLOCK CYCLE LENGHT CAS TO RAS CAS LATENCY itp -wszystk oz pamieci pisalemi napeweno jest troche inaczej ale mniej jwiecej cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam Z programu CPU-Z odczytałem następujące dane: Cas# Latency – 2,5 clocks Ras# to Cas# Delay – 3 clocks Ras# Precharge – 3 clocks Cycle Time (tras) – 7 clocks Podajcie mi jak mam ustawić te timingi.... tak aby mi pamięci nie padły. Mam teraz procka podkręconego ( 180x10,5 ) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam Z programu CPU-Z odczytałem następujące dane: Cas# Latency – 2,5 clocks Ras# to Cas# Delay – 3 clocks Ras# Precharge – 3 clocks Cycle Time (tras) – 7 clocks Podajcie mi jak mam ustawić te timingi.... tak aby mi pamięci nie padły. Mam teraz procka podkręconego ( 180x10,5 ) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Kurcze no na 300 / 620 wyciaga 13 tys z groszami a wydaje mi sie ze powinno byc wiecej. Postaram sie podkrencic karte na 320 / 645 zobaczymy co pokaze. Bez kitu nie moge sie obciac czego to wina. Timingi mam najnizsze jakie moge ustawic. Timingi to 2-3-3-6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Timingi mam najnizsze jakie moge ustawic. Timingi to 2-3-3-6. najlepiej było by jakbys dał 2-2-2-6 nieda rady jakie masz pamiątki moje SpecTeki 266 i Kingstony bez problemu na takich latają Do "Trendzik" najlpeij jakby bylo 2-2-2-6 ale masz podkreone pamieci i mogą nie wstać na takich ostrych timingach jednak spróbuj dac takie a pamieci nie uszkodzisz napewno 1 jak juz to komp na ostrych timingach nie wstanie i wtedy CLEAR CMOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 macie problemy a nie chce sie szukać http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...499&articID=133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zacznijmy od tego ze ja nie posiadam Amd tylko Intela. A z timingami nie moge nizej zjechac. Geil DDR 400 - wlasnie takie mam pam i nie chca skubane na 2-2-2-6 dzialac. Powalcze troche z napieciami moze to cos pomoze. Karta na 320 nie chce dzialac pam na 640 dzialaja ale rdzen wyzej niz 310 nie pojdzie. Niestety trafil mi sie egzemplaz ze stepingiem A2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 U mnie jak zmienie Timingi komp nie wstaje! Nie wiem dlaczego ale mam karte Gainwarda i rdzeń kręci się tylko na 280-285 Mhz............ a później komp wisi...czy to wina chłodzenia ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 U mnie jak zmienie Timingi komp nie wstaje! Nie wiem dlaczego ale mam karte Gainwarda i rdzeń kręci się tylko na 280-285 Mhz............ a później komp wisi...czy to wina chłodzenia ?? albo kiepskiego stepingu jadra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 co to znaczy... kiepski steping jądra bo nie kminie za bardzo ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Elol! Ja kupiłem wczoraj w MM moje Ti4200 za 449,- z wyprzedaży - nie jest źle - ale z drugiej strony zastanawiam się, czy aby... jej nie zwrócić, bo jednak ni cholery nie wykorzystuję jej potencjału - wcześniej miałem GF2Ti, potem GF3Ti200 - niewielki był skok - teraz to i tak nie ma różnicy... ;) Pytanie - oddać kartę, czy ją 3mać..!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Elol! Ja kupiłem wczoraj w MM moje Ti4200 za 449,- z wyprzedaży - nie jest źle - ale z drugiej strony zastanawiam się, czy aby... jej nie zwrócić, bo jednak ni cholery nie wykorzystuję jej potencjału - wcześniej miałem GF2Ti, potem GF3Ti200 - niewielki był skok - teraz to i tak nie ma różnicy... ;) Pytanie - oddać kartę, czy ją 3mać..!? Co ty gadasz ze niema róznicy odpal sobie gre jakas wymagajaca w 1024x768x32 full detale na gef2ti i gef4ti i zobacz ze bedzie duuzo płynniej i duuzo ładniej pozatym gef4 ma dx8 co daje super efekty no i Half Life 2 na gef4ti chodiz spoko płynnie , trzymaj tą karte i niegadaj ! miedzy samym gef3 ti200 różnica jest rzędu 40% na starcie nawet w samym 3dsmarku 2001 to widac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Elol! Ja kupiłem wczoraj w MM moje Ti4200 za 449,- z wyprzedaży - nie jest źle - ale z drugiej strony zastanawiam się, czy aby... jej nie zwrócić, bo jednak ni cholery nie wykorzystuję jej potencjału - wcześniej miałem GF2Ti, potem GF3Ti200 - niewielki był skok - teraz to i tak nie ma różnicy... ;) Pytanie - oddać kartę, czy ją 3mać..!? Co ty gadasz ze niema róznicy odpal sobie gre jakas wymagajaca w 1024x768x32 full detale na gef2ti i gef4ti i zobacz ze bedzie duuzo płynniej i duuzo ładniej pozatym gef4 ma dx8 co daje super efekty no i Half Life 2 na gef4ti chodiz spoko płynnie , trzymaj tą karte i niegadaj ! miedzy samym gef3 ti200 różnica jest rzędu 40% na starcie nawet w samym 3dsmarku 2001 to widac a GF3 to niby jakiego ma DX ?? też 8 więc efekty nie dojdą. różnica między dx8 na ?GF3 a 8.1 na GF4 wynosi ~0 :DXLR8R : jeśli możesz drożej sprzedać niżkupiłeś to sprzedawaj, GF3 jeszcze jest wystarczająco mocny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ale szczerze powiedziawszy chodzolo mi o ta roznice miedzy GF3 a GF4 - niewiele płynno ści - np. Underground, Lord of The rings, CMR3.0 - max detale - i tak, czy siak smigalo na maxa... z drugiej strony - pliz help z CMR3 - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50076&highlight= - z gory bardzooo dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ale szczerze powiedziawszy chodzolo mi o ta roznice miedzy GF3 a GF4 - niewiele płynno ści - np. Underground, Lord of The rings, CMR3.0 - max detale - i tak, czy siak smigalo na maxa... z drugiej strony - pliz help z CMR3 - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50076&highlight= - z gory bardzooo dzieki! Bo gef3 to mocna karta :D róznice poemidzy gef3 a gef4 zauwarzysz w bardzie jwymgajacych grach głwoniew dx8 np w HL2 czy DOOM3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...