L.Viadro Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Pytanko jak w temacie, przymierzam sie do zmiany sprzętu na P4 3.2HT (okazyjnie) i zaproponowano mi takie właśnie mobo ASUSA P4P8X. Moje pytanie brzmi: czy do takiego proca ta płyta jest dobra? Czy może lepiej warto zainwestowac w jakąś lepszą? Od razu dodam że nie interesuje mnie OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Polecam Abita IC7-G lub Asusa P4c800-e deluxe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 a jakieś uzasadnienie? BO chipset jest ten sam zdaje sie (865) więc w czym ktwi diabeł?:> A jak już mówiłem mozliwości OC mnie _NIE INTERESUJĄ_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Pytanko jak w temacie, przymierzam sie do zmiany sprzętu na P4 3.2HT (okazyjnie) i zaproponowano mi takie właśnie mobo ASUSA P4P8X. Moje pytanie brzmi: czy do takiego proca ta płyta jest dobra? Czy może lepiej warto zainwestowac w jakąś lepszą? Od razu dodam że nie interesuje mnie OC. Jeżeli nieinteresuje Ciebie W OGÓLE!!! OVERCLOCKING! A MAX WYDAJNOŚCI polecam płyte INTEL-A! model Intel Bonanza D875PBZLK Box] Powszechnie wiadomo, że te własnie płyty maja najwiekszą wydajność , jeżeli niemamy zamiaru kręcic niczego z komponentów komputera dosłownie NIC NIEKRĘCIC. Wszystko tak jak "fabryka dała"... http://www.barwkomp.pl/index2.php?idtresc=...d=PLIND875PBZLK link jest tylko orientacyjny by pokaząc TOBIE o jaką płyte mi chodzi. ...ASUS / ABIT czy inne tego typu płyty mają co prawda wysoką wydajnośc ale głownym ich zadaniem jest dostarczenie overclockerowi całego asortymentu do podkręcania... + jeszcze bajery związane z dziwiękiem czym raid-ami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ment0s Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 OK. A powiedz co robisz ze swom 2.4Ghz ?? Jesli ma HT to od ciebie kupie !! A co do plyty to wal IC7 abita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jeżeli nieinteresuje Ciebie W OGÓLE!!! OVERCLOCKING! A MAX WYDAJNOŚCI polecam płyte INTEL-A! model Intel Bonanza D875PBZLK Box] Powszechnie wiadomo, że te własnie płyty maja najwiekszą wydajność , jeżeli niemamy zamiaru kręcic niczego z komponentów komputera dosłownie NIC NIEKRĘCIC. Wszystko tak jak "fabryka dała"... ja nic nie slyszalem o ich super mega wydajnosci, zwykle plyty intela sa przebijane na standardwoych ustawieniach przez abita, asusa, msi i to z palcem w d.... Wracajac do tematu. P48x bym odpuscil, bo to chipset 865p a nie pe. polecam np Abita AI7 (doskonala wydajnosc wyciagana z 865pe, poza tym uciagnie w przyszlosci prescotta), albo jakis Asus na 865pe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 OK. A powiedz co robisz ze swom 2.4Ghz ?? Jesli ma HT to od ciebie kupie !! A co do plyty to wal IC7 abita to procki 2,4 maja ht myslalem ze od 2,8 jest ht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jeżeli nieinteresuje Ciebie W OGÓLE!!! OVERCLOCKING! A MAX WYDAJNOŚCI polecam płyte INTEL-A! model Intel Bonanza D875PBZLK Box] Powszechnie wiadomo, że te własnie płyty maja najwiekszą wydajność , jeżeli niemamy zamiaru kręcic niczego z komponentów komputera dosłownie NIC NIEKRĘCIC. Wszystko tak jak "fabryka dała"... taaa jasne. Plyty Intela sa stabilne, ale wydajnoscia nie grzesza. Mialem ta plyte do testowanjia i tak jak napisal M79 przecietny Abit nawet bez wsadzania palca w nos go przegania. Krecic mozna-przestawic timingi pamieci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jeżeli nieinteresuje Ciebie W OGÓLE!!! OVERCLOCKING! A MAX WYDAJNOŚCI polecam płyte INTEL-A! model Intel Bonanza D875PBZLK Box] Powszechnie wiadomo, że te własnie płyty maja najwiekszą wydajność , jeżeli niemamy zamiaru kręcic niczego z komponentów komputera dosłownie NIC NIEKRĘCIC. Wszystko tak jak "fabryka dała"... taaa jasne. Plyty Intela sa stabilne, ale wydajnoscia nie grzesza. Mialem ta plyte do testowanjia i tak jak napisal M79 przecietny Abit nawet bez wsadzania palca w nos go przegania. Krecic mozna-przestawic timingi pamieci ;) wiesz wg. testerów PCWORLD to właśnie INTEL na i875 jest wydajniejszy od ASUSA & ABITA na tym samym chipie, bez jakiejkolwiek "overclockerskiej" ingerencji itp. ... widzę że powinienem od razu podawać się na żródło skąd to + - wiem ... ja z własnego doświadczenia wiem że on różnicy w wydajności niezobaczy na oko jeżeli kupi płyte nawet na i865 ; ) powtarzam na OKO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 http://www.tomshardware.com/motherboard/20...7/i875p-41.html na "oko" faktycznie roznicy nie bedzie i lepiej niech wezmie cos tanszego-chocby Abita IS7-E. Sporo kasy zaoszczedzi sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REC_DJ Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 http://www.tomshardware.com/motherboard/20...7/i875p-41.html na "oko" faktycznie roznicy nie bedzie i lepiej niech wezmie cos tanszego-chocby Abita IS7-E. Sporo kasy zaoszczedzi sie. dokładnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 Sorx że pisze dopiero teraz ale nie miałem wcześniej dostępu do netu. 1-mój procek to _NIE JEST_ HT a kupca już mam, mam taką okazje: P4 2.4, ASUS 845PE+LAN, 2x256DDR 333Mhz Kingston, Baracuda 80GB 7200.7 + 1200zł na P4 3.2HT, ASUS 865P, 512DDR 400Mhz Kingston, Baracuda 120Gb 7200.7, DVD LG Wydaje mi sie że to nielada okazja, zwłaszcza że mój procek i mobo nie mają już gwarancji a na nowe częsci na każdą dostaje dwuletnią gwarancje. No i sam P4 3.2HT kosztuje 2000zł... Chyba sie opłaca? 2-z tym 865P to mnie zagieliście bo ja myślałem ze nie ma P tylko są PE O_o TO teraz musze torche popertraktować żebym jakieś lepsze mobo dostał... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...