KGB Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 benek popraw sie nie 133MHz tylko 133mb/s i nie 150MHz tylko 150mb/s Dr.Stan brak ci podstaw kontroler SATA na PCI to 200pln i jest on gorszy od tego z KT600 a ECS KT600 kosztuje 230pln wiec kto by kupil taki kontroler bez mozliwosci raid ,jak za 230pln jest cala plyta glowna z szybszym SATA obslugujacym dodatkowo raid 1,0 osobiscie to bym nie kupil ecs ,tylko epoxa,abita -dokladajac 100pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Do tej pory nie interesowałem sie bajerami typu SATA, RAID, FireWire więc w tych sprawach jestem zielony. Dzięki za info. I tak chyba obecnie SATA wiele nie daje, więc szkoda zachodu, a i dyski droższe. A robią dyski ATA133, bo nie widziałem??? Same ATA100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Samsung SP0802N jest ata133 i wszystkie nowe Samsungi,Maxtory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 z tego co wiem tylko maxtor robi ata 133 ale co z tego jak całe pci moze maks przechnąc 133 MB/s wiec hehe a gdzie jaka muza gdzie powiedzmy siecówika i inne komponenty one tez muszą pasmo swoje miec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 z tego co wiem tylko maxtor robi ata 133 ale co z tego jak całe pci moze maks przechnąc 133 MB/s wiec hehe a gdzie jaka muza gdzie powiedzmy siecówika i inne komponenty one tez muszą pasmo swoje miecwiec malo wiesz|^| samo pci ma 132mb/s ,ale SB jest polaczony z NB szyna conajmniej 266mb/s jezeli SB posiada ata133 SB z NB byl polaczony szyna pci 133mb/s tylko do max kontrolera ata100 (kt133a+vt82C686B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Sorry za off-topic. Ale mam pytanko. Planuję zmianę dysku na 80GB, ale koniecznie chce z gwarancją 3 lata. I jakoś nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale zauważyłem, że dyski z 2MB cache mają rok gwarancji, a dyski z 8MB cache mają trzy lata gwarancji. Planowałem Barracude 7.7200, ale widze tylko wersje z 2MB cache i ona ma rok gwarancji. Wersje z 8MB cache znalazłem tylko na SATA, a takiej nie chce. Pytam czy jest Barracuda 7.7200 80GB z 8MB cache na ATA100/133??? A jak nie to jaki inny dysk na ATA 80GB z 3-letnią gwarancją warto kupić??? Żeby cichy był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie kupuj 80gb tylko kup 120gb 8mb cache bo jest niewiele drozszy....a jak chcesz miec cicho to mysle ze tylko baracuda i samsung bo caviar to jak odpala wydaje swist podobny do startu jumbo jeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 benek popraw sie nie 133MHz tylko 133mb/s i nie 150MHz tylko 150mb/s ... :oops: ale szczelilem babola :P oczywiscie masz 101% (albo jeszcze wiecej) racji :) nie kupuj 80gb tylko kup 120gb 8mb cache ...i tu sie nie zgodze - teraz kupuje sie albo 80 albo 160 a dlaczego :P bo talerze w obecnych dyskach sa 80GB (po 40GB na 1 strone) wiec jak kupujesz 80 to masz 1 talerz i 2 glowice a jak kupujesz 160 to masz 2 talerze i 4 glowice - tymczasem kupujac 120 ,asz 2 talerze ale brakuje 1 glowicy (1 strona 1 talerza sie marnuje) wiec IMO nie ma sensu kupowac 120 (i dawac sie robic w balona) zazwyczaj dyski 1 talerzowe sa chlodniejsze - ja staram sie kupowac wlasnie takie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 A ja juz kupiłem Epoxa 8KRAI i jest pełny czad, 245 złotych :lol: w hurcie, XP hula pięknie po pozostałościach z KT400 ale tu mam wątpliwości czy to chodzi tak jak powinno :lol: Pierwsze wrażenie 10/10 to jest to co chcialem :lol: UPDATE: przeinstalowałem jednak system i chodzi mimo wszystko lepiej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 to jakos drogo w hurcie w pronoxie jest po 219 tzn jesli myslisz o hurcie ze bez vatu czyli cena netto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 :? Mam pytanie po upgrade biosa na nowego komp przy moich ustawieniach wczesniejszych nie wstaje ! płyta to epox kt600 zauwarzyłem ze w nowym biosie napiecie dla pamieci to 2,7v min a to jest max dla twisterów a pozatym ten nowy bios (z listopada) jest cos skopany takie same ustawienia jak poprzedni bios i niewstał cos tu niegra ciekawi mnie czy ktos miał juz taki problem[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 to jakos drogo w hurcie w pronoxie jest po 219 tzn jesli myslisz o hurcie ze bez vatu czyli cena netto ja mowie o cenie brutto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Skąd wy bierzecie te ceny? 219 zł? Zajżałem na byle stronę sklepu i te płyty były po minimum 300 zł Sam się przymierzam do którejś z Epoxów albo 8KRAI albo 8RDA3I u mnie w sklepie za rogiem obie są po 320 zł. Nie wiem co wybrać naczytałem się topiców na tweaku ale masa osób ma jakieś problemy. Jedni z pamięciami przy nforcach a inni ze zwiechami jakimiś. Przeczytałem nawet że są cyrki z kartą dźwiękową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Skąd wy bierzecie te ceny? 219 zł? Zajżałem na byle stronę sklepu i te płyty były po minimum 300 zł Sam się przymierzam do którejś z Epoxów albo 8KRAI albo 8RDA3I u mnie w sklepie za rogiem obie są po 320 zł. Nie wiem co wybrać naczytałem się topiców na tweaku ale masa osób ma jakieś problemy. Jedni z pamięciami przy nforcach a inni ze zwiechami jakimiś. Przeczytałem nawet że są cyrki z kartą dźwiękową. 219 to cena netto z hurtowni czli + vat a tu masz ceny plytek juz normalnie do kupienia popland komputronik arest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Może dorzucę swoje „3 grosze”….jako były użytkownik i zagorzały zwolennik chipsetów VIA. Od wyprodukowania KT133 miałem non stop u siebie w domu płyty z chipsetami VIA i nie chciałem absolutnie innej. Przewinęły mi się KT133, KT266, KT266a, KT333, KT400, no i na koniec oczywiście KT600. Wszystkie modele to były Epoxy i wszystkie tzw. „Full-wypas”. Ostatnio przez 7 miesięcy używałem modelu 8KRA2+. Muszę powiedzieć tylko tyle że to jak zwykle zresztą bardzo cool mobo. Wpadły mi jednak w ręce Twistery w „dual-packu” i pomyślałem że na chipie VIA się to jednak trochę marnuje. Zmieniłem na to co w podpisie i po prostu jest bajecznie. Wystarczyło włączyć „Duala” i przybyło ponad 1000pkt. w 3DMarku2001. Wydajność płyty na nForce 2 nie pozostawiła dla mnie cienia wątpliwości. Co do kontrolera SATA, posiadam takowy HDD i korzystałem z niego również na płycie 8KRA2+. Różnica w wydajności o ile w ogóle jest to na korzyść chipa nForce, przynajmniej tak wykazały testy w HDTach, naprawdę niewielka ale jakaś tam jest. W codziennym użytkowaniu nie do odczucia. Jednak jeżeli ktoś posiada tylko jedną kość pamięci to płyty na VIA są znakomitą alternatywą do nForce’a. Co do dostępności modelu 8KRA2I oraz 8KRA2+ to niestety na pewno już w hurtowni takowych nie będzie, ponieważ wyszły z produkcji. Taką informację otrzymałem od „product-managera” w Pronoxie. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 ej wariaci nie podajcie cen z hurtowni - unikajmy sytuacji gdy ktoś przychodzi do sklepu i wówi: -dziendobry w jakiej cenie ta płyta? -X+70 -a to drogo bo w pronoksie mają ją w cenie X czy nie zadużo zarabiacie?? - :oops: POZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 8RDA3+ to juz zupelnie inna plyta. Porownywanie jej z 8KRAI to troszke nie na miejscu chocby ze wzgledu na różnicę w cenie. 8KRA2I oraz 8KRA2+ na pewno nie wyszly z produkcji bo sa to dokladnie te samy plyty co 8KRAI, kazda kolejna ma poprostu cos czego nie ma poprzednia ot cale roznice 8KRA2I ma dodatkowo P80P POST LED 8KRA2+ ma dodatkowo RAID i firewire i to wszystko, nie wydaje mi sie zeby 8KRA2+ i 2I wyszly z produkcji, najpewniej nie ma ich poprostu Pronox w koncu nie musi wszystkiego sprowadzac. Watcher zgadzam sie nie powinno sie tak robic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Akurat mam dobre informacje i napewno wyszły z produkcji. Wiedziałem to już dwa tygodnie temu, dwa lata pracowałem w Pronoxie i znam wszystkie procedury zamawiania towaru. Epox to import Pronoxu i wszystkie informacje są wysylane bezpośrednio od producenta do importera i osoby która się tym zajmuje - w tym wypadku "product-managera". Nie porównywałem płyty 8RDA3+ do 8KRA2 bo to nie ma sensu, chodziło mi tylko o sam fakt że jest wydajniejsza ( co jest oczywiste ) i ma dobry kontroler SATA - mimo "przepuszczania" transferu HDD przez magistralę PCI. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Wydaje mi nieprawdopodobne gdyby wycofywano logicznych pozostalych dwoch czlonkow z rodziny bo Epox zawsze produkuje plyte A B C (tak robi chyba wiekszosc firm) i kazda ma cos wiecej czyli A zaczyna serie a C ja wienczy, to tak jak np AMD ma game prockow tak 8KRAI, 8KRA2I, 8KRA2+ tworzy game serii plyt Epoxa z chipsetem z VIA KT600 i nigdzie na stronie nie ma informacji o jakimkolwiek wycofaniu wrecz przeciwnie i plyty sa dalej w rubryce oferowanych, jaki bylby sens wycofywania 2 czlonkow i zostawiania trzeciego zwlaszcza w przypadku kiedy Epox ma tylko te 3 plyty z chipsetem opartym o VIA KT600. W kazdym badz razie byloby to marginalnie glupie i bezsensowne zagranie bo przeciez zawsze znajdzie sie klient dla ktorego 8KRAI jest swietny bo jest bez firewire i RAIDA dlatego wybiera 8KRAI i znajdzie sie tez taki dla ktorego 8KRAI bylby swietny ale z RAIDEM i firewire'm dlatego wybierze 8KRA2+, dla mnie najpredzej jest tak ze Pronox chce aby tak wyglądało (czytaj nie chce sprowadzac mniej sprzedajace sie plyty tlumaczac ze epox je wycofywuje), Epox wrecz szczyci sie i to na pierwszej stronie modelem 8KRA2+ http://www.hartware.net/review.html?id=360&page=16 a German hardware review site published a review on our 8KRA2+, The EPoX 8KRA2 + presents itself as a successful total concept. There are no really prominent strengths, but to note also no limiting weaknesses. With a price of approx. 85 Euros the Board wins the price comparison and efficiency comparison and gets with it our recommendation as an editorial staff tip! to jaki bylby sens pisac na pierwszej stronie o czyms czego sie juz nie produkuje? Chyba ze informacja o zaprzestaniu produkcji ma taki sens ze plyta jest dostepna w magazynach w duzych ilosciach ale jest juz nie produkowana wtedy ok i wtedy mialbys racje ale zmienia to zupelnie postac rzeczy, natomiast na pewno nie trafi do mnie taka historia ze pronox jej nie ma dlatego ze jest niedostepna i moze mnie o tym caly sztab pronoxu zapewniac poprostu w to nie uwierze :wink: Nie porównywałem płyty 8RDA3+ do 8KRA2 bo to nie ma sensu, chodziło mi tylko o sam fakt że jest wydajniejsza ( co jest oczywiste ) i ma dobry kontroler SATA - mimo "przepuszczania" transferu HDD przez magistralę PCI. Piszesz w tym momencie o masle maslanym bo piszesz ze nie porownywales ale jednak napisales ze jest wydajniejsza ja napisze ze porsche jest szybsze od poloneza czy to nie jest porownanie? oczywiscie ze to juz jest porownanie :wink: i nie wazne czy to jest fakt czy nie fakt, dlatego napisalem ze to nie ma sensu, napisze ze xp1800+ jest wydajniejsze od xp1700+ i oczywiscie ze jest i co z mowienia o wydajnosci xp1800+ vs xp1700+ kiedy ma to sens tylko i wylacznie po uwzglednieniu roznicy ich ceny (i innych rzeczy w sumie tez bo np 1800 moze sie krecic gorzej od 1700) w przeciwnym wypadku w ogole porownanie traci sens. Dlatego napisalem ze suche porownanie wydajnosci czy ujmujac delikatniej :lol: subtelne podkreslenie roznicy wydajnosci 8RDA3+ vs 8KRA2+ nie ma wiekszego sensu, sa to zupelnie rozne plyty i kazda ma inne plusy i inne minusy i kazdy czlowiek z pewnoscia doceni inne cechy obu z tych plyt i spojrzy na nie pod innym katem :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 No cóż, mogę powiedzieć tobie tylko tyle że firma „Pronox” ma stały kontakt z osobami które są odpowiedzialne za produkcję i wysyłkę do swoich importerów. Twierdzisz że masz lepsze informacje niż „Pronox” ??? 8O Gratuluję. Może znasz kogoś na Tajwanie ? Płyty Epoxa najpierw lądują w magazynach Holandii ale to akurat nieważne. Te modele po prostu nie zchodzą już z taśmy produkcyjnej - chyba nie jest ciężko to zrozumieć. Co do stanów magazynowych to wystarczy jeden telefon abym się dowiedział czy są w oddziałach „Pronoxu” całego kraju – czyli, w tym nieszczęsnym wypadku, niestety nie ma. Kupuję tam na bieżąco i wierz mi znam wszystkie osoby w centrali i nie tylko. Co do porównania to masz rację, nie ma sensu porównywać tych modeli, niepotrzebnie się rozpisałem, w sumie chodziło mi tylko o to że kontroler SATA na chipsetach nForce jest wydajnościowo co najmniej taki sam jak na chipsetach VIA. :wink: Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Za chwilę będziecie się kłucić kto lepiej zna Kwaśniewskiego :D Dajcie sobie już siana z tymi plotkami o zaprzestaniu produkcji jednego modelu. To nie ma dużego sensu. Jak będzie w sklepie to się kupi ten model a jak nie będzie to wtedy ten drugi model. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 ale dlaczego przesadzasz, gdzie napisalem np ze mam lepsze informacje niz Pronox? nie napisalem nic takowego wiec nie dorabiaj mi skrzydel :lol: Zreszta przeciez ja nie uslyszalem tej informacji od Pronoxu lecz od Ciebie a mowisz ze mam lepsze informacje od Pronoxu zupelnie jakbys sam nim byl... chyba nie jestes forumowym rzecznikiem Pronoxu? :wink: pracowales tam raptem dwa lata a robisz z siebie nie wiadomo co :wink: jak ja zaczynalem to jeszcze na swiecie Procomu nie bylo, napisalem ze nie zawsze wierze na dzien dobry we wszystkie informacje podawane przez dystrybutorow, w przypadku tej informacji moje podejscie poprostu jest wyjatkowo nie ufne bo jest to dosc nielogiczne kiedy np w ofercie jest pelno KT400 a tylko jeden KT600, widocznie epox wycofuje sie z kt600 kosztem kt800, faktem jest ze nie ma tych dwoch w ofercie i nie ma ich tez w wielu innych krajach sprawdzilem bardzo dokladnie. Jest to rzeczywiscie bardzo bardzo nietypowa sytuacja bo te plytki sa calkiem fajne i tanie i dziwi mnie takie podejscie 8O . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 ale dlaczego przesadzasz, gdzie napisalem np ze mam lepsze informacje niz Pronox? nie napisalem nic takowego wiec nie dorabiaj mi skrzydel :lol: Zreszta przeciez ja nie uslyszalem tej informacji od Pronoxu lecz od Ciebie a mowisz ze mam lepsze informacje od Pronoxu zupelnie jakbys sam nim byl... chyba nie jestes forumowym rzecznikiem Pronoxu? :wink: pracowales tam raptem dwa lata a robisz z siebie nie wiadomo co :wink: jak ja zaczynalem to jeszcze na swiecie Procomu nie bylo, napisalem ze nie zawsze wierze na dzien dobry we wszystkie informacje podawane przez dystrybutorow, w przypadku tej informacji moje podejscie poprostu jest wyjatkowo nie ufne bo jest to dosc nielogiczne kiedy np w ofercie jest pelno KT400 a tylko jeden KT600, widocznie epox wycofuje sie z kt600 kosztem kt800, faktem jest ze nie ma tych dwoch w ofercie i nie ma ich tez w wielu innych krajach sprawdzilem bardzo dokladnie. Jest to rzeczywiscie bardzo bardzo nietypowa sytuacja bo te plytki sa calkiem fajne i tanie i dziwi mnie takie podejscie 8O . Nie ma sensu nadal ciągnąć tą polemizację, do niczego nie prowadzi. Podobnie jak twoja odpowiedz że to "nielogiczne" aby zaprzestać produkcji, napisz maila do Epoxa że to nielogiczne może specjalnie dla ciebie wznowią produkcję. Robię z siebie nie wiadomo co ? No cóż, chciałem tylko pomóc udzielając prawdziwych informacji, również zaczynałem jak jeszcze nikt nie wiedział co to "Procom". Poza tym jakbym był zadowolony z pracy w "Pronoxie" to bym zapewne pracował tam dalej, tak więc "rzecznikiem" nie jestem, jak napisałem po prostu wiem kogo się zapytać aby udzielił mi prawdziwej informacji. Jeżeli w taki czy inny sposób uraziłem twoje przekonania i doświadczenie związane z tą dziedziną to oczywiście najmocniej przepraszam. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 ...8KRA2I oraz 8KRA2+ na pewno nie wyszly z produkcji bo sa to dokladnie te samy plyty co 8KRAI, kazda kolejna ma poprostu cos czego nie ma poprzednia ot cale roznice 8KRA2I ma dodatkowo P80P POST LED 8KRA2+ ma dodatkowo RAID i firewire i to wszystko, ... nie wszystko :P jak pisalem juz na poczatku ta "najslabsza" ma tylko 2 fazowe zasilanie - niby nic ale przy ostrym OC moze sie jednak wykladac (nie twierdze ze bedzie - ale procek moze dostawac nie takie Vcore jakby sie chcialo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 nie wszystko :P jak pisalem juz na poczatku ta "najslabsza" ma tylko 2 fazowe zasilanie - niby nic ale przy ostrym OC moze sie jednak wykladac (nie twierdze ze bedzie - ale procek moze dostawac nie takie Vcore jakby sie chcialo) dwufazowe ma 8KRAI czy ta 8KRA2I? bo juz sam sie pogubilem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Jak najsłabsza ma "dwufazowe" to zapewne model 8KRAI. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 No doszukalem sie 8krai ma dwufazowe ale nie przeszkadza mi to krece sobie spokojnie 1466@2100 10,5x200 to juz na prawde dla mnie duzy nadmiar mocy i raczej krece dla... satysfakcji? :-) niz z pozytku a przy takim o/c chodzi wszystko niesamowicie wysmienicie i full stabilnie po prostu krecic wyzej to bylaby przesada (dla mnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 czyli nie ma sie już co spodziewac tych 8kra2i moj szef dzwonił do pronoxu i sie potwierdziło nie ma i nie bedzie ciekawe gdzie kupić teraz jakby ktos miał namiar na jakis sklepik gdzie są to byłoby fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 moga zalegac jeszcze w jakis sklepach ale to detalicznie musisz kupic, update: przeciez dales linki z tego co widze 8kra2i ma jeszcze komputronik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 niestety komputronik ma chwilowy brak towaru :? no i teraz sie zastanawiam jaka plyte ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> czy moze sie ktos dowiedziec jaki rev jest 8rda+ jesli jest 2.1 lub 2.2 to oplaca sie brac? wychodzi okolo 340 zł pytanie czy nie bedzie z nią problemów sprzet ma byc taki: pamieci pewnie hynix 2x256 400 radek 9500 herc 128 3.0 ns nagrywarka i dvd lg dysk caviar 80 JB Barton 2500 ps czy soundstorm bo chyba na 8rda+ jesy mocno obciaza procka czy to jest sprzetowe bo sie nie orientuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...