Skocz do zawartości
snaj*

Najcichsze 92mm i 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie temat jak w temacie ;)

Mam Zalmana F2 (92mm) na ramieniu FB123 nad 6000AlCu i zastanawiam sie czy istnieje CICHSZY i rownie wydajny wentyl ?!

Sa Papsty i NoiseBlockery ale z nich tylko wersje 80mm maja porzadnie niska ilosc dba, ale jednoczesnie bardzo malo CFM nawet w trybach normal ! A ich wieksze wersje to juz grubo ponad 25dba 8O a to je kategorycznie wyklucza.

Ten moj Zalman w Silent robi 20dba, wiec czy istnieje cichszy i rownie wydajny odpowiednik ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup papsta 120 i puść go na 5V albo 7V i jest super wydajnie

cicho, i drogo :D

Jakiego - jest parę modeli - masz jakiegoś konkretnego na myśi ??

Masz takiego i jest duper cichy i wydajny ??

Pytam bo sam szukam cichych wentyli, a mam 2 papsty 13x13x4cm i do super cuchych bym ich nie zaliczył (są na 24V puszczone na 7 i lekko terocą...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przykład ten http://www.4max.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=457  

Ta cena w 4max jest zabujcza

Toz q... napisalem zeby ponizej 21dba a ten mi zapodaje suszarke 26dba 8O juz nie mowie o cenie.

Ze 120stek polecam Noiseblocker SX2, na 5V badzo cichy... Zreszta poczytaj troszke big test coolerow: http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...warticle56.html

Zgoda test jest ale coz z tego jak zaden nie ma dba ponizej 21 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO dobra to dba bedzie male, ale pozostaje jeszcze kilka ale ...

Otoz jak bardzo to cudo rozbuja mi FB123 ! I jaki ostatecznie bedzie CFM jak zapodam go na 7V (bo zgodnie z tym co na stronce sie napisane to jest to min), bo juz i tak mam w IDLE 48C z otwarta buda 8O na niekreconym 1,6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi