Przemo Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Po miesiącu dłubania moje WC stało się w 100% mobilne razem z kompem :). Zapakowałem Eheima 1250 i chłodnice miedzianą od fiata do big towera, wszystko okraszam fotkami poniżej. Dodam że temperatura podskoczyła względem starego układu ok 5 stC, a w starym układzie chłodnica była na zewnątrz razem z pompą. Teraz woda z pompy idzie prosto na blok a z niego na chłodnicę ale już widze że to nie jest zbyt dobre rozwiązanie, w kolejnej wersji woda z pompy pójdzie prosto na chłodnicę, na chłodnicy 2 titany z przełącznikiem 5 lub 7V, poppa włączana synchronicznie przekaźnikiem no i do tego piękne niebieskie podświetlenie dwoma aurorami i jedną samoróbką na dachu :). Czekam na jakiekolwiek uwagi, nawet krytyczne, dzięki którym możliwe że poprawie układ w nastepnej wersji. Jak na razie to jestem zadowolony, jest cicho i wydajnie, wiem że może być lepiej ale na razie starczy :P. PS. Czy ma ktoś na sprzedaż inwerter od katody coolermastera ? Pisać na priv. THX dla fireblade3 za hosting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Nie wiem co się dzieje niektór zdjęcia widzę normalnie a np toje to białe kwadraty z czerwonym krzyżykiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 No coz ja nie widze zdjec w ogole .... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Spoko projekt ale jak na moj gust zrobiony niechlujnie - niebieskie podswietlanie jest bleeeeeee (musisz jeszcze popracowac nad ulozeniem wezy i takie tam szczegoly....) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Przemo, masz blad w linkach do zdjatek. Zamien Ks***.JPG na KS***.JPG, wtedy powinnno byc OK :D A tak wlasciwie to calkiem ladnie Ci to wyszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Oki już wszystko działa, proponuje wykasować te pośpieszne posty by nie zaśmiecać niepotrzebnie topic'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 nie widze fotek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Przemo wyslij mi te fotki bo nie poogladamy tych fotek - godzinny limit transweru - moj mail - fireblade3@wp.pl (Przemo nie ma za co) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Juz sa. Nie rob zdjec przez szybe tylko bez calego boku, bo tak prawie wogole nic nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Wywal ten trojnik i kolanko z okolic wlotu pompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Wywal ten trojnik i kolanko z okolic wlotu pompyIMHO to jest odpowietrzenie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 a moglbym prosic o fotki zamocowanej nagrzewnicy ? najlepiej w dzien ;] bo nie wiem jak zamontowac nagrzewnice w budzie (z podpisu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 :arrow: kolor oswietlenia (niebieski) i zalozenia projeku - fajne. wykonanie - juz troszke gorzej. moze to te zdjecia... na Twoim miejscu poprawilbym oswietlenie budy i ulozenie wezy. nie podoba mi sie roznorodnosc wezy. raz zielony Eheim (tzn. domyslam sie, ze to Eheim), drugi raz waz z oplotem. nie bardzo pasuje to do siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Na tych fotkach to w sumie niewiele widac, zrob jakies bardziej ogolne a nie macro na weze... I przy dziennym swietle. Mysle ze bardziej interesujace byloby pokazanie jak upakowales te czesci w budzie, bo niebieskie podswietlenie chyba kazdy widzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Na tych fotkach to w sumie niewiele widac, zrob jakies bardziej ogolne a nie macro na weze... I przy dziennym swietle. Mysle ze bardziej interesujace byloby pokazanie jak upakowales te czesci w budzie, bo niebieskie podswietlenie chyba kazdy widzial. GOOD IDEAS nic nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Bardzo przepraszam za jakość tych fotek ale dysponuje kamerką a na dodatek coś mi iuvcr nie działa i troszkę takie zkidrane wyszły, dziś dam robione w dzień i lepszje jakości, wieczorem będą. Cóż co do koloru podświetlenia to mi się podoba i taki zostanie :P, ten trójnik przy wlocie pompy to taki napełniach :D, tamtędy zalewałem układ i odpowietrzałem (nie pytajcie jak ale musiałem rzucać cała obudową). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Tylko zdjemij caly bok i najlepiej daj normane, biale swiatlo - wtedy najlepiej wszystko widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Oto nowe fotki (w dzień) Chłodnica jest umocowana na 3 opaskach zaciskowych do kabli (miejsca osnaczone czerwonymi kółkami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 z tego co widze pompe odizolowales od blachy gabka. tez nad czyms podobnym myslalem i mam pytanie - przykreciles ja zwyklymi srubami, czy to np jakies kolki plastikowe? - drgania nie przenosza sie przez nie na obudowe? niby to eheim ale zawsze cos tam wibruje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 Pompa jak widać odizolowana wieloma warstwami gąpki i przymocowana na 4 opaskach do kabli. Zrobiłem to tak że włozyłem cztery te paski przez otwory e eheimie, naciągnełem kilka koreczków z gabki, w budzie przełożyłem przez otwory i z drugiej strony ząłożyłem same te zapinki od tych pasków (razem zużyłem ich 8sztuk ). Wcześniej przykręciłem ją na śruby ale tez tak odizolowałem koreczkami i niestety cała obudowa drgała co sprawiało bardzo nieprzyjemny rezonans. Teraz jest idealnie cicho, praktycznie pompy nie słychać z odległości 10cm, tylko lekki szumik wentyla zasilacza. Co prawda pompa wibruje dość mocno ale przy takim mocowaniu jak teraz nic nie przenosi się na obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 A NB Ci sie nie grzeje? Zdaje sie ze nie masz ruchu powietrza w budzie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 No żeczywiście NB grzeje się niemiłosiernie ale system jest 100% stabilny na szynie 166 więc na razie tak zostanie, prawdopodobnie będę musiał zamontować dwa wentyle na szybie powyżej zasilacza a poniżej chłodnicy by dawały jej zimne powietrze, możliwe że jeszcze jeden pójdzie w okolice NB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a nie lepiej bylo by ci zamontowac blok na NB? pompe masz potezna tak ze bez problemu sobie poradzi a w budzie ciszej bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artie Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Podobne rozplanowanie jak u mnie:) Estetyczniej by wyszlo gdybys schowal wentyle z nagrzewnicy pod blache a na gore grile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Ahh i ten cudowny codeshit :> , a tak ogolnie to calkiem calkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 No z wentylami to fakt, mogły by być schowane, w następnej rewizji postaram się to zrobić, możliwe że wytne tam dziurę prostokątną na całą chłodnice i zamaskuje siatką tuningową. Na blok NB na razie brak kaski :P, chociaż mam taki plan by dać na NB i GPU ale będę musiał jeszcze wynaleźć jakieś węże które będą idealnie trzymać się w szybkozlączkach (jak te obecne) ale za razem będą bardzo giętkie i nie beda się przy ty zaginały (obecne tego nie umożliwiają za bardzo) no i przy zagięciach nie wywierały zbyt dużego nacisku. Czy warto zainwestować w drogie wężę ? Czy zamienić złączki na bloku i jechać na eheimach ? Dodam że do SAND"ów węże eheima sa za cienkie i niestety ciekną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 ... Dodam że do SAND"ów węże eheima sa za cienkie i niestety ciekną. Sprobuj owinac koncowki tasma izolacyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Dzięki za rade ale chybba nie skorzystam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 a ja mam takie male pytanko , szcegolnie do ludzi z wroca. mianowicie gdzie mozna dostac zywice epoxydowa we wrocu? ofcoz jak najtaniej... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 a ja mam takie male pytanko , szcegolnie do ludzi z wroca. mianowicie gdzie mozna dostac zywice epoxydowa we wrocu? ofcoz jak najtaniej... pozdro No wiec ja sie ciebie subtelnie pytam :) - po jaka ci zywica epoxydowa?? iwesz w co sie pakujesz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...