pcmax Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no i jak sgj zajmniesz sie ty,m!??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zajac to 1 a miec wszystko obmyslone to 2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Oczywiście, że będziemy braćpod uwage wszystkie trzy 3dmarki -> 01, 03, 05 Wg. mnie powinno brać się pod uwage pierwsze 3 miejsca w Hall of Fame, jesli mieszczą się powiedzmy w pierwszych 15 miejscach na orbie... ;) Poziom powinien być na tyle wysoki, bo na samym tweaku w Hall of fame nie ma aż tyle wyników... ;) więc dlatego ~15 pierwszych miejsc na świecie -> ORBie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 To jeszcze powiedzcie jakie ustawienia ORB'a. W 20o1 to zaden problem bo tam nie ma wielu mozliwosci ale z 2003 i 05 jest juz gorzej. Tam jest jeszcze do wyboru Driver Settings i 3DMark Version i moze na domyslnych ustawieniach nie wyswietlac czyjegoś wyniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Wg. mnie powinno brać się pod uwage pierwsze 3 miejsca w Hall of Fame, jesli mieszczą się powiedzmy w pierwszych 15 miejscach na orbie... ;)W kategorii OPEN, jak rozumiem. To jeszcze powiedzcie jakie ustawienia ORB'a. W 20o1 to zaden problem bo tam nie ma wielu mozliwosci ale z 2003 i 05 jest juz gorzej. Tam jest jeszcze do wyboru Driver Settings i 3DMark Version i moze na domyslnych ustawieniach nie wyswietlac czyjegoś wyniku. Ustawienia standardowe. Driver Settings - All, 3dMark version - najnowsza. Tak uwazam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Ustawienia standardowe. Driver Settings - All, 3dMark version - najnowsza. Tak uwazam.Tylko że w 2003 domyslnie jest Futuremark Aproved... Co do wersji to tez mysle ze najnowsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 wiec bedziemy brac pod uwage @1st pierwsze trzy miejsca z hall of fame, tak? i co dalej.. wszystko dzielimy tylko na gpu czy do tego szybkosc procka.. bo jak wiemy 2k1 strasznie skaluje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Ustawienia standardowe. Driver Settings - All, 3dMark version - najnowsza. Tak uwazam. Tylko że w 2003 domyslnie jest Futuremark Aproved... Mysle, ze sterowniki powinnismy uznawac wszystkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 skaluje jak diabli dlatego na orbie nie mam szans z podkręcanymi P4 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Stery oczywiście wszystkie, nie ograniczać się do "kulawych" ;) 52.16... szczególnie 3d03 Sądze, że powinniśmy dzielić głównie na GPU, oraz 32bit i 64bit.. ;) ewntualnie powyżej 3.5GHz... (Intel) oraz powyżej 2.8GHz ;) (AMD) Tak wygląda moja propozycja... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 kazik2000 3dmark2001 to juz przezytek i robienie takiej akcji opierajac sie o ten program imo jest bezsensowne. 03 i 05 trza brac pod uwage bo zyjemy w erze dx9 a nie dx8 ale jak chcecie tez 01 to proponuje 3 najlepsze wyniki z kazdego marka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 R.i.P -> nagative ;) Dużo ludzi ma nadal Ti4200... ;) 3d01 to nie przeżytek, tylko żywa legenda :D więc oczywiście powinien być brany pod uwage... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Chyba coś dziś palnąłem nie tak (to przez tą moją głowę ;)) Zrozumcie że ja nie mam nic przeciwko. Tylko że archaiczna już architektura mojego r9100 daje zadowalające wyniki tylko w 3dM2k1. Nie odbierajcie mi tej przyjemności 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 a ja mam pytanie jetsem w pierwsze trojce w tweaku ale ine bede nigdy w 15 na orbie poniewaz jak wiecie 9500 i 9600 to taka kategria w ktorej sa karty zmodowane na 9700 i jeszce PRO, a i 9600XT a ja mam the best wynik na 9600 non pro tak wiec nie mam pojecia jak mam to zrobic! musimy zrobic jakis regulamin no i oczywiscie sie powaznie zastanowic nad nim! po tych czynnosciach zalozyc nowy temat w ktorym widnialby regulamin i wypisac wyniki i uzytkownikow nalezacych do tego teamu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Hmm... trzeba jakoś ten regulamin napisać... mam pomysł... ja napisze podpunkty a wy potem dajcie ad z tak, lub nie, albo własnie propozycje ;) 1. 3 pierwsze miejsca w Hall of Fame. 2. 20 pierwszych miejsc na ORBie 3. Podział na GPU ;) 4. Podział na 32 i 64 bit... 5. Podział na x>3.5GHz (Intel) 6. Podział na x>2.7GHz (AMD) 7. System nie gra roli. 8. Masz vmoda albo nie twoja sprawa... liczy się jak najwyższy wynik na poszcz. GPU. 9. Chłodzenie dowolne. 10. Ustawienia 3dmarka -> default Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 1. tak 2. nie (bo po co? poziom sami będziemy podnosić rywalizacją :)) 3. tak 4. tak 5. tak 6. tak 7. tak 8. tak 9. tak 10. tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 mam pyatnie odnosnie tego regulaminu: czy spelniajac punkty w artykule ppierwszym:) a nie spelaniajac drugiegoo punktu bede w team'ie??? trzeba okreslic jasno o co chodzi kiedy ruszamy??? i jak sgj przyjmujesz ta robote? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 To mam takie pytanie. Zakladajac ze ktos jest na 1 miejscu w Hall of Fame, dostal sie do teamu, tralala... a w 3 dni pozniej jest juz na miejscu dajmy na to 7, to co wtedy? Wylatuje z teamu? Trzeba to ustalic, bo uwazam to za bardzo wazne. W moim mniemaniu powinna obowiazywac zasada iz, kto do teamu by sie dostal, zostalby juz w nim "na wieki" :P Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 all points: approved 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Trzeba poczekać, aż rywalizacja dobiegnie końca... :twisted: -> czyli albo zegary dobiegną końca albo zjarasz karte :twisted: i wtedy wezmie się pod uwage maxi hardcore wynik :D Ja zaczynałem od 2304p, konkurencja wymusiła na mnie taki wysoki wynik :D Teraz już od tygodnia jest spokój na ORBie :cool: Podsumowując-> pierwsze starcie nic nie znaczy, liczy się maxymalny wynik ;) rywalizacja powinna być ostra i zaciekła, ale kiedyś napewno się skończy, jak już przekroczysz o dużo dopuszczalne napięcia i zagary :twisted: i nie będziesz mógł już ani jednego punky więcej wyciągnąć... :twisted: Jak już po wielu trudach i zmaganiach, robiąc 3dmarki z duszą na ramieniu dostaniesz się do teamu, będziesz w nim zasłużenie "dozywotnie" :cool: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Driver Settings - All, 3dMark version - najnowsza. Tak uwazam. bez sensu przeciez byly kiedys stery ktore podwyzszaly wyniki w 3Dmarku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Hmm... trzeba jakoś ten regulamin napisać... mam pomysł... ja napisze podpunkty a wy potem dajcie ad z tak, lub nie, albo własnie propozycje ;) 1. 3 pierwsze miejsca w Hall of Fame. 2. 20 pierwszych miejsc na ORBie 3. Podział na GPU ;) 4. Podział na 32 i 64 bit... 5. Podział na x>3.5GHz (Intel) 6. Podział na x>2.7GHz (AMD) 7. System nie gra roli. 8. Masz vmoda albo nie twoja sprawa... liczy się jak najwyższy wynik na poszcz. GPU. 9. Chłodzenie dowolne. 10. Ustawienia 3dmarka -> default 1. Moze być więcej niz 3. I tak mało kto spełni warunek punktu 2. 2. 20 - czyli tyle ile się miesci na pierwszej stronie. 4,5,6 - Nie widze takiej mozliwości w połączeni u z punktem 1 i 2. Najwyzej tylko wg Mhz. 11. Ustawienia ORB'a do sprawdzania wyników> 2001 - default 2003/05 - Driver Settings >all Drivers, 3DMark Version - default(najnowsza wersja, wyniki z innych nie wazne). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no to w takim razie ktore.. podzielimy sie wszyscy równo i bedziemy gonic z chlopakami XS :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 shadow-> Coś Ci cytat nie wyszedł ;) :lol: I daltego wszyscy będą robić na tych zoptymalizowa sterach, aby wynik był jak najwyższy... 3d01: ->44.03 ->42.86 3d03: ->53.03 ->66.81 3d05: ->66.81 Niech każdy robi na jakich chce, ale tę są najodpowiedniejsze do grania w marki :D Więc jeśli podział na proce odpada, to liczymy tylko score. O to chodzi?? Ale sądze, że powinniśmy chociaż brać pod uwage 32/64 bit... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 ,jestem ze wsi i sie nie znam' :] a co z omegami? swoja droga.. gdzie jonas? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no to totalny bezsens sami siebie chcecie oszukiwac ??? na zoptymalizowanych to nie jest zaden wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Wszystkie stery dozwolone... więc omegi, starstormy, itd... liczy się max score :twisted: Nie oszukujemy siebie :evil: Prawie wszyscy robią na 53.03 i co?? są oszutami... NIE... co proponujesz ? może approved -> 52.16 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 no to ja nie wchodze w taka glupote, moim zdaniem sterowniki podkrecajace wyniki w 3Dmarku to lameriada, a nie zaden szpan. a tak pozatym to moge zhackowac 3Dmarka03 i na moim geforcu bedzie 1000 pkt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 prosze bardzo.. tylko nie rozumiem co tu maja sterowniki do rzeczy... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow32 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 chodzi o to ze byly sterowniki ktore sztucznie podkrecaly wyniki w 3Dmarku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...