Pjetal Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 W serwisach komputerowych mają podobno coś takiego jak oprogramowanie do tzw. "markowania" BAS sectorów czyli do zamazywania czy jak to nazwać po czym dysk omija te sectory - nie wiecie gdzie to można znaleźć ?? Bawiłem sie też HDD Regeneratorem ale nic nie daje-po formatowaniu czy odpaleniu tego programu te same błędy wciąż sie pojawiają i chce je zamarować żeby dysk mi je omijał...PLEASE HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Zwykły scandisk/checkdisk znakuje bad sektory i nic juz tam nie jest zapisywane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Norton Disk Doctor tez markuje bady, lecz ta metoda nie przynosi cudownych rezultatow. Mozesz tez sprobowac: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36290 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pjetal Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ale właśnie problem w tym że Scandisk czy NDD czy Format dysku nic nie daje !! Po kolejnym włączeniu czegoś on znowu te same BADy skanuje i znowu robi to samo i tak w kółko - tak ten dysk jest zepsuty że jak narazie nawet format NA STAŁE nie potrafi ich zamarkować, potrzebny mi jakis profesjonalny program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 To normalne że tego typu programy bedą zawsze wykrywały te bady. Sam system nie bedzie jednak na nich nic zapisywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...