Skocz do zawartości
srekal34

Mobo do wysokich FSB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat. Tematy z serii złote rady, max OC, mają już po kilkadziesiąt stroni aby odszukać wybraną informację musiałbym na to poświęcić wiele godzin. Mój problem brzmi: Jakie mobo pod AMD wytrzyma FSB 250 do 400zł. Nie zależy mi na wyposażeniu dodatkowym...

W grę wchodzą też modyfikacje, by takie FSB osiągnąć, jednak takie, przez które nie stracę gwarancji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe... wysokie FSB, jak do 400 zl to tylko NF7, ale looknijcie na te 2 topiki:

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?threadid=28636

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...?threadid=28769

Szkoda ze nie mozna takiego stuffu dostac w naszym kraju....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kogo ja widzę - srekal! :P

NF7(2.0) + L12mod + BIOS d10b4

:: 1700+@2646MHz(dlt jiuhb 0313RPMW 1,88V 203x13) :: abit nf7-s rev.2.0 :: 2x256MB OCZ PC3000 :: sapphire r300@8potoków@380/330 :: chieftec 360W :: Zalman 6000Cu with modified nadmuch ::

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, co to sie porobilo - dopiero co w takich watkach wszyscy solidarnie wskazywali na Solteka FRN2, a teraz... Abit, DFI lan-party 8O

Jak ten czas leci... Soltek zaczal wypuszczc qpe zwana ver E4 i sie na tym skonczylo :(

Quo Vadis, Soltek :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile kosztuje Infinity? Moze by ktoś z forum sprowadził? Widziałem kogoś kto w USA mieszka chyba...

Ktos mowil cos o 500zl. Mial je sprowadzic Beno, ale jakos pomysl umarl. Nie moge cosik znalezc Infinity w zagranicznych sklepach :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysokie fsb? polecamhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5694

tak BTW - ale lolki tam te komentarze pisza :lol:

tzn ?? wg ciebie ta płyta to złom czy co?

plyta cacy (sam ja bardzo bardzo dlugo mialem i fsb250 leciala),ale rozbawil mnie koles ktory wykrecil proca na 3GHz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ent---->No za 500zł to bym się skusił...

Na allegro jakiś koleś pamietam z forum kiedyś sprowadzał eksluzywny spęt ze stanów, typu hyperX, itp, wiec może na specjalne zamówienie sprowadził by mi też tą płytkę... A pamietma ze ceny miał dość przystepne...

Widziałem Infinity NF2(tlyko ze bez przypisu infinity-to cos zmienia?) w jednym ze sklepów za 80$..wiec niedrogo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ent---->No za 500zł to bym się skusił...

Na allegro jakiś koleś pamietam z forum kiedyś sprowadzał eksluzywny spęt ze stanów, typu hyperX, itp, wiec może na specjalne zamówienie sprowadził by mi też tą płytkę... A pamietma ze ceny miał dość przystepne...

Widziałem Infinity NF2(tlyko ze bez przypisu infinity-to cos zmienia?) w jednym ze sklepów za 80$..wiec niedrogo...

Z tego co wiem to DFI zrobilo tylko dwie plyty na nForcie 2 - LanParty i Infinity, wiec jesli nie bylo zadnego przypisku to pewnie Infinity, pamietaj zeby to byla tylko rev.B. Za 500zl to ja sam bym sie zastanowil czy nie zmienic swojego NF7 :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi