wallec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 taaa na standartowym - po ch**u :) silencer + revolteca radiatorki. cudow sie nie spodziewalem ale wydaje mi sie ze i tak malo mam:) pamieci mnie denerwuja bo nawet letnie nie sa przy 700mhz a gdy dam 701 to juz arty takie ze nic nie widac:/ zmiana timingow cos pomoze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 No to rzeczywiscie troche mało mi na all standart leci 345/680 :D Niedługo kupuje Pentaka to zobaczymy co ten bulit by ati potrafi :twisted: p.s pozmieniaj timingi to cos więcej wyciągniesz z pamięci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Od O/C zalezy na jaką karte trafisz jedną kręcą sie super a inne tak sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 p.s pozmieniaj timingi to cos więcej wyciągniesz z pamięci :Dtylko gdzie jak i ktore? sry za lamerskie pytanie ale nigdy tego nie robilem - zawsze trafialem na dobrze podkrecajace sie egzemplarze :lol: thx za podpowiedz;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zainstaluj Ati tray tools i wchodzisz w zakładke timings noi tam pobaw sie timingami poluzowujac co jeden, a najlepiej gdybys znalazł jakies dobre timingi do 9700 i ustawił je, poszperaj w tym temacie i moze cos znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja tam nie widze tej zakładki <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Bo nie wszystkie wersje mają np. ta zainstalowana wraz z Omegami, sciągnij sobie najnowszą wersje i tam bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Aktualnie mam omegi 2653 lepszych nie znalałem, chyba że masz coś lepszego do 9700 z mozliwością edycji timingów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Timingi pamięci można też edytować w programie ATITool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 :? Troche tam tego jest. Nie wiem od czego zacząć :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 U mnie podobnie 705 MHz na pamieciach i arty takie ze nic nie widac :] A jak u was wygladaja timingi ?? bo u mnie CAS Latency (CL) 4T RAS To CAS Delay (tRCD) 5T RAS Precharge (tRP) 5T RAS Active Time (tRAS) 10T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T RAS To RAS Delay (tRRD) 4T Write Recovery Time (tWR) 3T wydaje mi sie ze to albo niedowoltowanie albo kwestia timingow bo to co sie dzieje na akranie to szok :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Umnie tak samo 705 Mhz i ani 1 Mhz wiecej później już artami wali. Jak ustawie niżej rdzen wtedy pamięci idą więcej. Mam takie same timingi jak u ciebie. Kombinowałem troche różnie je ustawiając, ale cos to nie pomaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Umnie tak samo 705 Mhz i ani 1 Mhz wiecej później już artami wali. Jak ustawie niżej rdzen wtedy pamięci idą więcej. Mam takie same timingi jak u ciebie. Kombinowałem troche różnie je ustawiając, ale cos to nie pomaga.Układy zasilające na karcie nie wytrzymują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ale wam sypie artami pod windą czy w grach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Mi tylko w grach jak ustawie pamięci powyżej 705 przy rdzeniu 370. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 (edytowane) u mnie w grach jak rdzen na 400 a pamieci na 705 :) chyba radzia trzeba do WC podpiac i zaczac o modach myslec EDIT: obnizylem taktowanie rdzenia i z pamieci udalo mi sie wycisnac 720MHz ale max rdzen przy takich ustawieniach to tylko 360 :/ Edytowane 24 Stycznia 2006 przez ODOO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Nie wiem co jest u mnie z tymi pamięciami <_< tylko trochę ponad 330 (660) dalej już arty w 3dmarkach :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 nie dovoltowane widocznie są <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Już raczej nic się nie da zrobić, nie? W grę nie wchodzą vmody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 u mnie tez juz wiecej niz te 700mhz nie wycisne;/ timingi nic nie daja. hmm a rdzen 375 myslicie ze to juz kres? mzoe znacie jakeis "tajne metody" :) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Dla mnie zabawa z timingami to poprostu kosmos :wacko: Chyba sobie daruje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gremlin@@@ Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja mam takie pytanko - jak by tu schłodzić rewers mojego radzia. Pamięci grzeją sie jak cholera i jeszcze do tego ta blaszka... Na awersie jest pentak miedziany a po drugiej tylko radiatorki. Myślałem żeby jakoś pokombinować (zawiesić wentyl 120mm?) tylko jak. Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=82910333 tylko że troche drogo za kawałek metalu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja u siebie postawilem z tylu na 4 plastikowych kolkach (do mocowania plyty glownej) wiatrak 7/7cm i to w zupelnosci wystarczy ;) szkoda kasy ladowac w wynalazki tego typu co na allegro no chyba ze zalezy ci na estetyce ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 u mnie w grach jak rdzen na 400 a pamieci na 705 :) chyba radzia trzeba do WC podpiac i zaczac o modach myslec EDIT: obnizylem taktowanie rdzenia i z pamieci udalo mi sie wycisnac 720MHz ale max rdzen przy takich ustawieniach to tylko 360 :/ u mnie tez juz wiecej niz te 700mhz nie wycisne;/ timingi nic nie daja. hmm a rdzen 375 myslicie ze to juz kres? mzoe znacie jakeis "tajne metody" :) :wink:Po prostu albo za słaba zasilka nie potrafi dołożyć starań żeby natężenie było prawidłowe lub po prostu elektronika w karcie nie wytrzymuje mosfety pod tą blaszką kendziorki rezystory! Karta nie składa się tylko z GPU i MEM! zadbajcie o chłodzenie mosfetów! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Dzisiaj będe miał takiego dużego spira ;) Przykleje go do tej blaszki 8) Może będzie lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 tez zastanawiam sie nad ta blaszką :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie nad tylko ściągnijcie ją i walnijcie jakies radianki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nałorzyłem radiator na tą blaszke i nie idzie wiecej jak 345/685 :wink: @drake to trzeba zdjąć ta blaszke? i naco nałorzyc ten radiatorek? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 tam są stabilizatory napięcia walnij jakiegoś spire :D na kleju termo będzie jazda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Chcialem sie zapytac wszystkich ktorzy kupili swoje r9700pro na allegro od ATI-Radeon albo ruseq1 jak sie sprawuja karty czy nie ma z nimi problemow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...