Skocz do zawartości
kucyk

Ati Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

taaa na standartowym - po ch**u :) silencer + revolteca radiatorki. cudow sie nie spodziewalem ale wydaje mi sie ze i tak malo mam:) pamieci mnie denerwuja bo nawet letnie nie sa przy 700mhz a gdy dam 701 to juz arty takie ze nic nie widac:/ zmiana timingow cos pomoze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiscie troche mało mi na all standart leci 345/680 :D Niedługo kupuje Pentaka to zobaczymy co ten bulit by ati potrafi :twisted:

p.s pozmieniaj timingi to cos więcej wyciągniesz z pamięci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

p.s pozmieniaj timingi to cos więcej wyciągniesz z pamięci :D

tylko gdzie jak i ktore?

sry za lamerskie pytanie ale nigdy tego nie robilem - zawsze trafialem na dobrze podkrecajace sie egzemplarze :lol:

thx za podpowiedz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj Ati tray tools i wchodzisz w zakładke timings noi tam pobaw sie timingami poluzowujac co jeden, a najlepiej gdybys znalazł jakies dobre timingi do 9700 i ustawił je, poszperaj w tym temacie i moze cos znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie 705 MHz na pamieciach i arty takie ze nic nie widac :]

A jak u was wygladaja timingi ?? bo u mnie

CAS Latency (CL) 4T

RAS To CAS Delay (tRCD) 5T

RAS Precharge (tRP) 5T

RAS Active Time (tRAS) 10T

Row Refresh Cycle Time (tRFC) 17T

RAS To RAS Delay (tRRD) 4T

Write Recovery Time (tWR) 3T

wydaje mi sie ze to albo niedowoltowanie albo kwestia timingow bo to co sie dzieje na akranie to szok :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie tak samo 705 Mhz i ani 1 Mhz wiecej później już artami wali. Jak ustawie niżej rdzen wtedy pamięci idą więcej. Mam takie same timingi jak u ciebie. Kombinowałem troche różnie je ustawiając, ale cos to nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie tak samo 705 Mhz i ani 1 Mhz wiecej później już artami wali. Jak ustawie niżej rdzen wtedy pamięci idą więcej. Mam takie same timingi jak u ciebie. Kombinowałem troche różnie je ustawiając, ale cos to nie pomaga.

Układy zasilające na karcie nie wytrzymują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w grach jak rdzen na 400 a pamieci na 705 :) chyba radzia trzeba do WC podpiac i zaczac o modach myslec

EDIT:

obnizylem taktowanie rdzenia i z pamieci udalo mi sie wycisnac 720MHz ale max rdzen przy takich ustawieniach to tylko 360 :/

Edytowane przez ODOO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie pytanko - jak by tu schłodzić rewers mojego radzia. Pamięci grzeją sie jak cholera i jeszcze do tego ta blaszka... Na awersie jest pentak miedziany a po drugiej tylko radiatorki. Myślałem żeby jakoś pokombinować (zawiesić wentyl 120mm?) tylko jak. Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=82910333 tylko że troche drogo za kawałek metalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie postawilem z tylu na 4 plastikowych kolkach (do mocowania plyty glownej) wiatrak 7/7cm i to w zupelnosci wystarczy ;) szkoda kasy ladowac w wynalazki tego typu co na allegro no chyba ze zalezy ci na estetyce ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w grach jak rdzen na 400 a pamieci na 705 :) chyba radzia trzeba do WC podpiac i zaczac o modach myslec

EDIT:

obnizylem taktowanie rdzenia i z pamieci udalo mi sie wycisnac 720MHz ale max rdzen przy takich ustawieniach to tylko 360 :/

u mnie tez juz wiecej niz te 700mhz nie wycisne;/ timingi nic nie daja. hmm a rdzen 375 myslicie ze to juz kres? mzoe znacie jakeis "tajne metody" :) :wink:

Po prostu albo za słaba zasilka nie potrafi dołożyć starań żeby natężenie było prawidłowe lub po prostu elektronika w karcie nie wytrzymuje mosfety pod tą blaszką kendziorki rezystory! Karta nie składa się tylko z GPU i MEM! zadbajcie o chłodzenie mosfetów!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nałorzyłem radiator na tą blaszke i nie idzie wiecej jak 345/685 :wink: @drake to trzeba zdjąć ta blaszke? i naco nałorzyc ten radiatorek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...