Skocz do zawartości
nrl

Resident Evil 4

Rekomendowane odpowiedzi

Resident Evil Code Veronica też była w 3D a pomimo tego zachowała cały klimat wcześniejszych części. I pomyśleć że czwarta część miała wyglądać jak na tym filmiku:

Aż się nie chce wierzyć, że Capcom zrezygnował z czegoś takiego na rzecz RE4..... :mur:

A wszystko wiesz na ten temat?

Gra została "przeobrażona" gdyż w wersji którą podałeś była zbyt straszna i były duże szanse że gra nie zostałby wprowadzona do sprzedaży w wielu krajach.

PS. Czy w tym filmiki widziałeś gdzieś coś co WOGÓLE przypominało zombie, kluczowy element całej serii? I co wtedy wymyślić? Nagle RE przeszło na typ strachu znanego z SH?

Dobrze jest jak jest. A jak się nie podoba to nie grać. Proste....

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='24 kwi 2007, 19:35' post='2586385']

Gra została "przeobrażona" gdyż w wersji którą podałeś była zbyt straszna i były duże szanse że gra nie zostałby wprowadzona do sprzedaży w wielu krajach.

PS. Czy w tym filmiki widziałeś gdzieś coś co WOGÓLE przypominało zombie, kluczowy element całej serii? I co wtedy wymyślić? Nagle RE przeszło na typ strachu znanego z SH?

Dobrze jest jak jest. A jak się nie podoba to nie grać. Proste....

Lepszy RE ze strachem jak w SH, niż taki shooter jak teraz. RE ma być straszny, bo to jest horror a nie strzelanina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło da fak! A ja gram twardo w oczekiwaniu na ten kawałek!!! Lol miesiąca normalnie... No to kaplica.... Ktoś pisał że po wiosce są ładniejsze miejscówki - kończę zamek i szczerze mówiąc do tego z Code Veronica się nie umywa ... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepszy RE ze strachem jak w SH, niż taki shooter jak teraz. RE ma być straszny, bo to jest horror a nie strzelanina.

oczywiscie, a co do tego filmiku to bardziej przypomina stara, dobra serie RE, nie mowie ze 4 jest zla tylko calkiem inna i nijak sie sie ma do poprzednich czesci, ale gra sie milo

Myszaq

code veronica jak narazie najlepsza z calej serii, nie wiem jak remake bo nie gralem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='24 kwi 2007, 18:35' post='2586385']

No stary, blagam cie... "Za straszna" :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny to jest Silent Hill 1 - pierwsze spotkanie z grą wykręcało psychę na drugą stronę :) RE zawsze był horrorem że tak powiem prawie "na wesoło" w przeciwieństwie do śmiertelnie poważnej serii SH.

Edytowane przez Myszaqu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RE zawsze był horrorem że tak powiem prawie "na wesoło".

jak gralem pierwszy raz w re2 na psx to pady lataly po pokoju

ciezko porownac SH z re tak samo jak re4 z wczesniejszymi czesciami, dla mnie to calkiem co innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny to jest Silent Hill 1 - pierwsze spotkanie z grą wykręcało psychę na drugą stronę :) RE zawsze był horrorem że tak powiem prawie "na wesoło" w przeciwieństwie do śmiertelnie poważnej serii SH.

Napewno nie pierwsza część. RE 1 jest bardzo straszny w rankingu najstraszniejszych gier na Gamespocie ma drugie miejsce, Sillent Hill jest niżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

re 1 miał naprawde wyjebi@ty klimat, gra miodna poprostu, chętnie zagrałbym w remake'a

ale.... bez przesada nie wiem kto tam głosował, silent hill jest dużo straszniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak zakończyć to OT i stwierdzenie co jest straszniejsze. ?

RE4 to coś innego co przede wszystkim stawia na dużą grywalność ,jak to bywa w typowych konsolowych grach. Jak dla mnie za to i tak ma dużego plusa. Nie ważne że nie odczuwam takiego napięcia jak przy RE 2 ,gdzie pare momentów w grze mocno mnie potrafiło wystraszyć . Przy RE 4 się nie nudzę i to jest ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka all. Po zakupieniu nowei karty graf w konu mogę zagrac w RE4 :-) podczas tego czekania wyszedł patch polepszajace grafike. A wiec nie czekając długo zassałem owy patch i spatchowałem gre i mam pewien problem... widze tylko swoja postać,drabiny i zwierzęta,reeszta to czarne tło :( czy ktoś potrafi mi pomóć?.

Moja nowa karta graf może i nie jest zajebista ale wystarczy by pograć w nowsze gry a kartą tą jest : Radeon x1050 (stery wgrane z płytki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka all. Po zakupieniu nowei karty graf w konu mogę zagrac w RE4 :-) podczas tego czekania wyszedł patch polepszajace grafike. A wiec nie czekając długo zassałem owy patch i spatchowałem gre i mam pewien problem... widze tylko swoja postać,drabiny i zwierzęta,reeszta to czarne tło :( czy ktoś potrafi mi pomóć?.

Moja nowa karta graf może i nie jest zajebista ale wystarczy by pograć w nowsze gry a kartą tą jest : Radeon x1050 (stery wgrane z płytki)

No karta zafajna to nie jest. Wręcz bym napisał że kiepska, ale RE4 powinien uciągnąć nawet z tymi nowymi bajerami. Co tu poradzić ? Może zainstaluj jakieś zmodowane sterowniki np. Omegi

http://www.omegadrivers.net/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Resident Evil 1 straszył i to bardzo. Był jedna z pierwszych gier które wymagały voodo na pokładzie. A wyglądał.... hmmm raczej nie ciekawie. Ale klimat miał niesamowity. Dwójka też była super. Stawiam ja na równi z jedynka. Za największa wade dwójki uwazam to ze była za krótka. W piątce będa szybkie zombie ala "Powrót żywych trupów" - zainteresowani wiedzą o co chodzi. i podejrzewam kamera podążająca za graczem. Uwazam ze to sie sprawdziło w czwórce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spotkal sie ktos z czyms takim , po wgraniu mouseaim , nawet z tym fixem , teoretycznie dziala bo mam zmapowane guziki na myszy nawet moge sie rozgladac wciskajac scrolla ale celowac nie moge , poprostu sie nie rusza mi celowanik jak ruszam myszom ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

z tego co pamietam musisz chyba najpierw na prawy przycisk myszy nacisnąc

mam pytanie, nei wiecie gdzie znajduje sie folder z save do gry

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam musisz chyba najpierw na prawy przycisk myszy nacisnąc

Hmm.. skoro pisze ze nie rusza mi sie celownik to znaczy ze prawy przycisk wciskam nie prawdaz?:)

mam pewna teorie... moglby ktos wrzucic DInput8.dll z katalogu z gra ? ja swojego podmienilem przy okazji ktorys fixow mouseaim i chyba dlatego to tak dziala nie do konca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAHHAA juz wiem co bylo nietak, bo to wszystko wina cracka, jak wziolem tego po zmienieniu na euro wsadzilem po tym co patch sie instaluje to roznicy niebylo, a jak sciagnolem cracka do patcha to juz dziala, i przyznam ze roznica jest spora naprawde. Jak wziolem sobie sejw od regeneratora tego pierwszego co lezy na lozku to mnie troche przerazil bo tam bylo jak niewiem ciemno i jak mi ten bydlak tam wlazl to mu chamsko te oczy swiecily, patrzyl sie na mnie i myslal tylko o tym zeby mnie zjesc. Roznica jest np na samym poczatku ze jest jasniej wtedy ziemia niejest juz brazowa taka tylko nieco zołta. B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AAHHAA juz wiem co bylo nietak, bo to wszystko wina cracka, jak wziolem tego po zmienieniu na euro wsadzilem po tym co patch sie instaluje to roznicy niebylo, a jak sciagnolem cracka do patcha to juz dziala

oho, juz poplynales :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przechodze gre jeszcze raz... No nie da się opisać różnicy w grafice po patchu, wypasik. Zamek to poprostu wygląda 1000x lepiej ;) jakby o 180 stopni odwrócony... szkoda że nie mam skrinów bez patcha, wrzóce po patchu jakiś.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Kto grał bez patcha w zamku to chyba widzi, że różnica jest masakryczna. Teraz to jest klimacik :D Tym co się nie spodobała ta część zainstalujcie patcha i zagrajcie... dla mnie bomba :). Ten patch tak spotęgował klimat :o Czemu od razu tego tak nie zrobili :[. Jest mrocznie i strasznie.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam oryginala tylko ze jak zobaczylem jaka grafika jest z tym patchem to musialem se to zmienic i graficzka zeczywiscie klimatowa, a przecierz jak zmienilem z biohazard na resident evil to przez exe nowe pokazywalo ze prosze wlozyc plyte a ta od biohazard niedzialala juz wiec potrzebny byl crack.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość [RONIN]

Mam oryginala tylko ze jak zobaczylem jaka grafika jest z tym patchem to musialem se to zmienic i graficzka zeczywiscie klimatowa, a przecierz jak zmienilem z biohazard na resident evil to przez exe nowe pokazywalo ze prosze wlozyc plyte a ta od biohazard niedzialala juz wiec potrzebny byl crack.

Ile zapłaciłeś aby ściągnąć gierkę aż z Azji :blink: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi