k a m e r e k Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 no tak zawsze kasowalem te glupie smssy z idei a dzis przyszlo ostrzezenie o wiadomosci - walentynka dla ciebie - no tak okazalo sie ze waentynka od glupiej idei - i kB poszly w las na rachunku przybylo - doszedlem do wniosku - jak idea sie bawi w takie rzeczy to niech daje za free minuty ze sie oglada jej glupie reklamy! co myslicie o takich prowokacjach operatora? wg mnie to czyste oszustwo edit - zobaczena rachunku czy cos za to pobrano - nie mniej jednak spam to straty i w inecie dawno to juz zauwazono Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 tez tak twierdze , a tak off topik jeżeli naprawde wycisnoles te 3200 Mhz to gratulacje , bo to jest pierwszy przypadek zeby zrobic cos takiego na AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Heh a ja "walę tynki" od Idei nie dostałem :cry: :lol: mnie tylko troszke irytuja te konkursy :/ "Wyslij sms na numer 71xx o tresci start. Do wygrania xxxxxxxxxx" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 tez tak twierdze , a tak off topik jeżeli naprawde wycisnoles te 3200 Mhz to gratulacje , bo to jest pierwszy przypadek zeby zrobic cos takiego na AC MHz hmm tojest sciema z tym 3200 :P :) ewentualnei to kiedys tak na szybko krecilem to dzialal jak 3200 xp ale nie 3200MHz jak bede mial czas to bede krecil , na razie nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A ja chyba cos dostałem - SMS o treści "nie mozna pokazać" - ciekawe - aż żałuję, że go usunąłem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A ja nic nie dostałem, kazałem im wyłączyć wysyłanie spamu ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 SID ja dostaje od IDEI te smsy conajmniej 3 razy dziennie i juz mnie to zaczyna wkur... Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maser Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Nie wiecie może czy ERA też wysyła takie niespodzianki :?: :?: :roll: Pozdro 4 All... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 od ery dzis nic nie dostalem, ogolnie od 2 lat byly moze ze 3 takie spamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 he ja z plusa ani razu od 4 lat żadnego spamu nie dostałem ... tylko w każde moje urodzinki +10PLN :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 dobra, maly OT: gdzie na tej pokopanej stronie ery znajde spis aparatow (i cen) dostepnych w 'era moja' ? znajduje wszystko procz tego :? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Co do idei to dzwonisz do boku i mówisz panience, że nie chcesz otrzymywać sms'ów promocyjnych i innych dupereli. I masz świety spokój ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Co do idei to dzwonisz do boku i mówisz panience, że nie chcesz otrzymywać sms'ów promocyjnych i innych dupereli. I masz świety spokój ;]heheh chyba z tego skorzystam bo juz tez mnie denerwuja te konkursy na 7xxx :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 maly OT czy w siemensie c60 da sie jakos wylaczyc logo operatora :?: chcialem walnac se tapetke na caly ekranik ale na srodku sie pojawia "Idea Milego dnia" :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 phranzze tez tego szukalerm na stronce IDEI) cen aparatow w taryfie ERA MOJA) ale niestety nigdzie nie znalazlem. Jest wogole cos na tej powalonej stronce ERY?? Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 też dostałem takie coś na WALENTYNKI , ale nie przeszłem do OPCJI > DALEJ < bo wiem ze kase mi za to pociągnie , a i tak napewno nic fajnego w tym nie było i tylko bym nie potrzebnie kase stracił :/ mnie też wkurzają te SPAMy czy jak by to nazwać :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mnie też to wku.rwia nie miło siernie! Ja dostaje takie 3 razy dzienie Jak to wyłaczyć? Trzeba wysłać gdzieś sms'a? Zadzwonić pod *22? Wogóle da sie to wyłaczyć ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Mnie też to wku.rwia nie miło siernie! Ja dostaje takie 3 razy dzienie Jak to wyłaczyć? Trzeba wysłać gdzieś sms'a? Zadzwonić pod *22? Wogóle da sie to wyłaczyć ??!! Czytaj dokładnie, Paranoik napisał o tym parę postów wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Co do idei to dzwonisz do boku i mówisz panience, że nie chcesz otrzymywać sms'ów promocyjnych i innych dupereli. I masz świety spokój ;]fakt :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Nie uwierzycie co mnie spotkało z tymi smsami reklamowymi w Idei. Któregoś dnia mój fon zaczął pikać jak szalony że przychodzą smsy, dostałem ich chyba 33 jeden po drugim w odstępach paronastosekundowych, a ich tekst był taki (z Oxygen Menagera): From 7406 "Twoje konto zostalo zasilone suma 4 zl. Wejdz na wap.idea.3mobile.pl i wybierz zakladke "Moje konto"" Czułem że to jakaś gra i nawet tego nie sprawdziłem i potem wyobraźcie sobie moje zdziwko jak dostałem fakturę powiększoną o kwotę 132 zł czyli z grubsza powiększoną o 200% od oczekiwanej. Kwota wynikała z zataryfikowania tych smsów - dokładnie takich jak powyżej - po 4 zł za sztukę, tak jak bym to ja je wysłał (33x4). Na moje monity powiadano zapłać a jak uwzględnimy reklamację to potrącimy w następnych rachunkach, ale kurcze dlaczego ja mam kogoś kredytować przez 2 m-ce. Dopiero po jakimś miesiącu moich ciągłych rozmów z BOKiem uznano mi to jako winę ich systemu i anulowano. Oczywiście za każdym razem w BOKu musiałem referować problem od nowa, nawet się dowiedziałem że poważniejsze reklamacje to trzeba zgłaszać pisemnie aby je załatwili szybciej, bo ustnie to może trwać i ze 2 miechy. Ciekawe czy takie coś to nie jest praktyka na bezpłatne krótkoterminowe kredyty lub nawet na naciągnięcie klienta który niezauważy bo ma duże rachunki i zapłaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...