Skocz do zawartości
k a m e r e k

jak ja nie lubie tych wiadomosci z idei

Rekomendowane odpowiedzi

no tak zawsze kasowalem te glupie smssy z idei

a dzis przyszlo ostrzezenie o wiadomosci - walentynka dla ciebie - no tak okazalo sie ze waentynka od glupiej idei - i kB poszly w las na rachunku przybylo -

doszedlem do wniosku - jak idea sie bawi w takie rzeczy to niech daje za free minuty ze sie oglada jej glupie reklamy!

co myslicie o takich prowokacjach operatora? wg mnie to czyste oszustwo

edit - zobaczena rachunku czy cos za to pobrano - nie mniej jednak spam to straty i w inecie dawno to juz zauwazono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez tak twierdze , a tak off topik jeżeli naprawde wycisnoles te 3200 Mhz to gratulacje , bo to jest pierwszy przypadek zeby zrobic cos takiego na AC

MHz

hmm tojest sciema z tym 3200 :P :) ewentualnei to kiedys tak na szybko krecilem to dzialal jak 3200 xp ale nie 3200MHz

jak bede mial czas to bede krecil , na razie nie mam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też dostałem takie coś na WALENTYNKI , ale nie przeszłem do OPCJI > DALEJ < bo wiem ze kase mi za to pociągnie , a i tak napewno nic fajnego w tym nie było i tylko bym nie potrzebnie kase stracił :/ mnie też wkurzają te SPAMy czy jak by to nazwać :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to wku.rwia nie miło siernie! Ja dostaje takie 3 razy dzienie

Jak to wyłaczyć?

Trzeba wysłać gdzieś sms'a?

Zadzwonić pod *22? Wogóle da sie to wyłaczyć ??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to wku.rwia nie miło siernie! Ja dostaje takie 3 razy dzienie

Jak to wyłaczyć?

Trzeba wysłać gdzieś sms'a?

Zadzwonić pod *22? Wogóle da sie to wyłaczyć ??!!

Czytaj dokładnie, Paranoik napisał o tym parę postów wcześniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uwierzycie co mnie spotkało z tymi smsami reklamowymi w Idei.

Któregoś dnia mój fon zaczął pikać jak szalony że przychodzą smsy, dostałem ich chyba 33 jeden po drugim w odstępach paronastosekundowych, a ich tekst był taki (z Oxygen Menagera):

From 7406 "Twoje konto zostalo zasilone suma 4 zl. Wejdz na wap.idea.3mobile.pl i wybierz zakladke "Moje konto""

Czułem że to jakaś gra i nawet tego nie sprawdziłem i potem wyobraźcie sobie moje zdziwko jak dostałem fakturę powiększoną o kwotę 132 zł czyli z grubsza powiększoną o 200% od oczekiwanej. Kwota wynikała z zataryfikowania tych smsów - dokładnie takich jak powyżej - po 4 zł za sztukę, tak jak bym to ja je wysłał (33x4). Na moje monity powiadano zapłać a jak uwzględnimy reklamację to potrącimy w następnych rachunkach, ale kurcze dlaczego ja mam kogoś kredytować przez 2 m-ce. Dopiero po jakimś miesiącu moich ciągłych rozmów z BOKiem uznano mi to jako winę ich systemu i anulowano. Oczywiście za każdym razem w BOKu musiałem referować problem od nowa, nawet się dowiedziałem że poważniejsze reklamacje to trzeba zgłaszać pisemnie aby je załatwili szybciej, bo ustnie to może trwać i ze 2 miechy.

Ciekawe czy takie coś to nie jest praktyka na bezpłatne krótkoterminowe kredyty lub nawet na naciągnięcie klienta który niezauważy bo ma duże rachunki i zapłaci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi