Pietia(lania) Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 od razu pisze ze szukalem ale nie znazazlem , tak wiec jak zainstalowac polskie literki mam movixa2: movix2-0.3.1pre4-iso , nagralem wszystko ladnie ele nie wszystkie polskie literki sa wyswietlane dokldnie ż ł i jeszce pare , ale nie ktore sa normalnie 8O , tak wiec jak ktos bylby tak mily i mi krok po kroku napisal jak to zrobic aa i pisze ze nie mialem nigdy stycznosci z [brzydkie określenie na linuksa]em wiec porsze o tlumaczenie jak do dziecka 5-cio letniego Dzieki z gory :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 /mplayer/font Trzeba zamienić oryginalną czcionkę na polska. Szczegóły znajdziesz Tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 wyobraź sobie ze do tego to juz doszedłem tylko nie wiem czy trzeba tylko podmienic czciake , czy jeszcze bawic sie w configu , jezeli tak to co dokladnie wipiasc , ehh bo wszystkie odp. jakie znalazlem sa ldla mnie nie jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Musisz napisy przekonwertowac na jakis ludzki format (czyt ISO) bo 99% napisow jest w win-1250 *wymiotuje* stworz plik 'konw' a do niego daj taka tresc: #!/bin/sh iconv -f Windows-1250 -t iso8859-2 $1 > $1.nowy mv $1 $1.win.txt mv $1.nowy $1potem przerzuc go do /bin i wykonaj chmod +x konwpotem na kazdym napisie trzeba wykonac polecenie konw napisy.cd1.txt i po wczytaniu beda sie wyswietlac dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Ehh czyli nie da sie zeby automatycznie Movix[kwadrat] to robil ;( szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 w mplayerze jest opcja zmiany kodowan wyswietlanych znakow. nie wiem jak to wyglada w movixie (nie wiem nawet czy i jak dziala w mplayerze) ale zobacz moze tez tak jest. ustawisz kodowanie windy i MOZE bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...