YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Czy duża będzie różnica w wydajnosci miedzy agp 4x a 8x, bo chcialem kupic nowa plyte glowona ale nie wiem czy warto, niedlugo maja wyjsc nowe karty graf. Radeon 9700 i nv30 i one obsluguja 8x, a jezeli warto poczekac na plyty z 8x agp to kiedy moga byc dosptene takie w polsce pod Pentium IV, prosze tylko nie mowic o AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Będę strzelał - koło października najwcześniej, wyjdą napewno przed Radkiem 9700, tylko kiedy w Polsce? Ślij maile do dystrybutorów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a warto czekac na agp 8x?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja bym nie czekał. Dla mnie AGPx4 jeszcze się nie zapchało, a wszyscy krzyczą już AGPx8. Już lece do sklepu wymieć swojego Radeon'a 8500 na GF4MX420 z AGPx8+płytę główną z AGPx8 bo nievidia tak chce.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a warto czekac na agp 8x??Czekać tak, jak najbardziej, tylko nie warto na razie kupować. No chyba że zmieniasz Durona 750 na Athlona ponad 2000+ tak jak ja zaniedługo. Jak już mam kupować to i poczekam, ale żeby mi jakoś na tym specjalnie zależało to nie mogę powiedzieć. Karty graficzne mają narazie same ze sobą problem, a te 128MB to nawet nie korzystają z AGP tak bardzo tylko walą wszystkie tekstury do pamięci i wsio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Wg mnie nie warto. Żeby wykorzystać AGP x8 trzebaby mieć kartę go obsługującą, i to dobra -> Matrox Parhelia - wydajność gorsza od GF4 na AGP x4. A zanim takie dobre karty się pojawią, na horyzoncie będą już nowsze, z większą pamiącia, itd... Kupuj to co jest dostępne teraz. Czekać można w nieskończoność, a z nowościami b. często jest tak, że wymagają poprawek, już nie mówiąc o ich cenach, nieproporcjonalnie wyższych do wydajności, w stosunku do starszego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 niewarto!! mnie ten radek chodzi na AGP x2 tak samo jak na x4 wiec po co komu AGP x8 to odlegla przyszlosc wedlug mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 No to tak: Jakby kupic kompa hmm PIV 2,26 GHz + Radeon 9700 + plyta na AGP 4x jakby na tym chodzil DOOM III, i ile byloby pkt w 3dmarku? a jakby wszystko to samo tylko plyta na agp8x??, jak uwazcie czy wzrost wydajnosci w tym przypadku bedzie niewielki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 No to tak: Jakby kupic kompa hmm PIV 2,26 GHz + Radeon 9700 + plyta na AGP 4x jakby na tym chodzil DOOM III, i ile byloby pkt w 3dmarku? a jakby wszystko to samo tylko plyta na agp8x??, jak uwazcie czy wzrost wydajnosci w tym przypadku bedzie niewielki? W 3DMarku znikoma różnica, w DOOM III może już większa. Ale tylko przy przeładowywaniu lokacji, np. wyjście z pomieszczenia na teren otwarty. Szybciej by wrzucało nowe tekstury, a ma być ich ponoć do 80MB jednorazowo w pamięci grafy. Ale nie wierzę, żeby podczas grania na takim sprzęci erobiło to jakąkolwiek zauważalną dla oka różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 No to tak: Jakby kupic kompa hmm PIV 2,26 GHz + Radeon 9700 + plyta na AGP 4x jakby na tym chodzil DOOM III, i ile byloby pkt w 3dmarku? a jakby wszystko to samo tylko plyta na agp8x??, jak uwazcie czy wzrost wydajnosci w tym przypadku bedzie niewielki? ...by, ...by, ...by. Myślę że nie ma co bawić się w "gdybabie", bo nie da się tego przewidzieć. Matrox ma moc obliczeniową i w ogóle 2x większą od GF4, a okazał się klapą (może sterowniki coś poprawią, ale tu znowu trzeba czekać :-) Nie wiedomo jaki okaże się Radeon i czy będzie umiał wykorzystać AGP x8. To tak jak z UDMA100 i UDMA133, a nawet UDMA66. Maxtor obsługuje UDMA133 a praktyce podobną wydajność osiągnie na kontrolerze UDMA66. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ja bym nie czekal tylko kupil po prostu jakiegos Gainwarda lub Radeona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ja bym nie czekal tylko kupil po prostu jakiegos Gainwarda lub Radeona.Gratulacje, a Radeona to jakiego? nie robi ci różnicy?? Dla ciebie to Minta! A Gainward to co niby lepszy od innych dobrych kart??? To nie problem producenta tylko technologii!!!! Czy AGPx4 czy AGPx8!!! Poza tym jak już ktoś chce kupić GF4Ti to NV25 czy NV28, o to chodzi tutaj!!! A nie o jakieśtam potyczki firmowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Hmmm jakbym miał kupywać GF'a to napewno nie od Gainwarda, jak juz do winfast'a lub chaintech'a albo MSI , z tego co wiem to z gainwardem jest duzo poroblemow i niby cus z tymi zegrami mieszaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a Radeona to tylko od gigabyte ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Hmmm jakbym miał kupywać GF'a to napewno nie od Gainwarda, jak juz do winfast'a lub chaintech'a albo MSI , z tego co wiem to z gainwardem jest duzo poroblemow i niby cus z tymi zegrami mieszajaNastepny znawca. Z tego co wiesz, a co wiesz ? masz gainwarda, czy kmuplem twojego kumpla mowil ? albo jeszcze lepiej ! sprzedawca ci powiedzial ? A z zegarami mieszaja masz racje, dzialaja bez problemow na wyzszym zegarze jak inne i wytrzymuja tak dluzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Hmmm jakbym miał kupywać GF'a to napewno nie od Gainwarda, jak juz do winfast'a lub chaintech'a albo MSI , z tego co wiem to z gainwardem jest duzo poroblemow i niby cus z tymi zegrami mieszaja z gainwardem dużo problemów???????? chyba coś się komuś uroiło!!!! jak nie masz lub nie miałeś w kompie to nie wyciągaj wniosków wyssanych z palucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 widzę że wątek z konkretnej debaty schodzi na psy... Won z tym gainwardem, bo już nie mogę o nim słuchać!!!! Przeczytajcie sobie TOPIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YokeR Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 dobra nie bede sie z wami klocil moze moj kumpel mial jakis felerny epzemplarz, niech wam bedzie nie ma znim problemow, to moze ktos jeszcze sie wypowie o agp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 wydaje się że nie warto zachęcam do lekturki http://www.hardwarezone.com/articles/artic...z?cid=3&aid=473 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 wydaje się że nie warto zachęcam do lekturkihttp://www.hardwarezone.com/articles/artic...z?cid=3&aid=473 Tak roznica jest mala ale moze inne karty beda lepiej wykorzystywac. Ale i tak wiekszych roznic bym sie nie spodziewal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Warto, nie warto. Wydajnosciowo pewnie na poczatku duzej roznicy nie bedzie ale jak masz troche potrzymac sprzet to lepiej poczekaj. Tak dla przylkadu to do plyt I845(D)(E)(G) nie wsadzisz karty AGP2X bo ja spalisz (podobno). Takie pytanie do posiadaczy SIS645(DX) i ewentyalnie VIA. Jak jest u Was? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...