Paszczu Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Na codzień do oglądania filmów używam ffdshow, ale zaszła potrzeba skompresowania czegoś i musiałem zainstalować jakiś kodek. Na pierwszy ogień poszedł Xvid (koepi build) - zainstalowałem, ale przy wyborze kodeka do kompresji widzę tylko to: To samo jest przy innych kodekach (np. Divx 5.1) - Virtual Dub prawidłowo rozpoznaje format skompresowanego filmu i jest możliwe rozkompresowanie go, ale nie można wybrać go jako kodeka kompresującego. Ktoś może wie dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 jeżeli masz xp to zainstaluj > CODEC NT. 7.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Ta, ale po co mi taki śmietnik? Do odtwarzania filmów mam dobrze skonfigurowanego ffdshow'a + AC3Filter - przebija możliwościami konfiguracji wszystko inne. Ogg Vorbis i inne kodeki doinstaluję w miarę potrzeby. Jeśli nie widzi tych kodeków instalowanych 'normalnie' to dlaczego miałoby być inaczej po zainstalowaniu 'packa'? Problem musi tkwić w czyms innym, tylko w czym? Help! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Kompresujesz jakis plik czy przechwytujesz obraz z jakiegoś urządzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Kompresuję normalnie zwykłego AVI-ka z dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 I nie instalowałeś wcześniej jakichś kodeków? Bo takie znikanie (niepojawianie się na liście) jest na ogół wynikiem instalowania i usuwania. Możesz popróbować pokasować puste wpisy w rejestrze (jeżeli będziesz je miał), ewentualnie pokasować te do istniejących kodeków i powpisywać je jeszcze raz. :/ Może coś da. Inaczej chyba reinstalacja systemu zostaje. :// XP: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionDrivers32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Niestety, wojowałem z kodekami ok. rok temu zaraz po postawieniu systemu. Dzięki za rady - pokasowałem i powpisywałem (dla Divx'a i Xvid'a) jeszcze raz jak poleciłaś, niestety po restarcie jest tak samo. Trzeba dysk w łapę i uderzyć do kolegi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...