grandzu Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Mam takie troche głupie pytanie. Ponieważ kiedy spada napięcie 5V, rośnie 12V i na odwrót. Jest to w jakiś sposób powiązane ze sobą. Więc czy sztucznie obciążając linię 12V podniesie mi się napięcie na 5V? Wiem że troche to sprzeczne z zasadami logiki ale ciekawi mnie to. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Nie umiem odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak się dzieje, ale u mnie zaobserwowałem to samo zjawisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 No cóż, nikt nie ma pomysłów na teorię więc jak znajde czas to sprawdze w praktycze i temat się odświeży. Nie wiem kiedy to będzie więc jak komuś coś przyjdzie do głowy proszę pisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 To bardzo proste - ponieważ oba napięcia są ze sobą powiązane (są na tej samej linii zasilającej) tylko seria TruePower ma dedykowane linie zasilające dla każdego napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Jak dla mnie (teoretycznie oczywiście :) ) jeżeli siada linia +5v i podnosi się +12v (wiadomo że zasilacz już nie wyrabia) - to przy dodatkowym obciążeniu linii +12v możesz przekroczyć maksymalną moc jaką zasilacz... i bum :) ! Przecież inaczej to mógłbyś symetrycznie zwiększać obciążenie tych linii bez końca 8). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...