Gość Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Yo Chiałem sobie zrobić flash'a biosu płyty i jako że od pewnego czasu mam XP więc nie mogę tego zrobić w dos'sie bo go nie mam. A więc postanowiłem zrobić to w wierszu poleceń tym XP'kowym i wyskakuje mi bład że nie mogę zrobić flasha. Mam też boot'owalną win98se i próbowałem z dos'a na płytce i też mi wyskakuje błąd o nazwie Error-3 i że plik nie istnieje. Ktoś wie jak można zrobić flasza biosu pod xp :?:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Normalnie. Dyskietka,na niej bios i przy uruchamianiu systemu flasciach!esz. Mam Xp na ntfs i działa bez problemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Normalnie. Dyskietka,na niej bios i przy uruchamianiu systemu flasciach!esz. Mam Xp na ntfs i działa bez problemu . Nie mam stacji dyskietek, ale kiedy miałem win98se to bez problemu robiłem flash'a z HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jeżeli masz bios awarda, to jest programik WinFlash, do flaszowania pod windowsem. Działa, tylko nie łyka wszystkich switchy, które łyka wersja dosowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jeżeli masz bios awarda, to jest programik WinFlash, do flaszowania pod windowsem. Działa, tylko nie łyka wszystkich switchy, które łyka wersja dosowa. No właśnie w tym problem że ja mam amibios :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Też mam bios AMi i flashowalem w następujący sposób. Plik z biosem i flashera umieściłem na HDD na partycji fat32. Odpaliłem kompa z płyty(nagrana na CD dyskietki startowa od WinMe). Przeszedłem do katalogu z biosem i poleceniem "amixxx.exe plik_biosu" poszło bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Dobra sorry za kłopot już wiem w czym był problem poprostu źle wpisywałem komendę wpisywałem C:FLASH K7VT2_1383 a powinno być C:FLASH K7VT2_1.383 dziwne bo jak flashowałem poprzednie biosy to nie musiałem pisać tej "." :?. A flashowałem z dosa na boot'owalnej płytce win98se pod XP nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...