Skocz do zawartości
Gość

Flash biosu MoBo pod XP

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Chiałem sobie zrobić flash'a biosu płyty i jako że od pewnego czasu mam XP więc nie mogę tego zrobić w dos'sie bo go nie mam. A więc postanowiłem zrobić to w wierszu poleceń tym XP'kowym i wyskakuje mi bład że nie mogę zrobić flasha. Mam też boot'owalną win98se i próbowałem z dos'a na płytce i też mi wyskakuje błąd o nazwie Error-3 i że plik nie istnieje.

Ktoś wie jak można zrobić flasza biosu pod xp :?:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie.

Dyskietka,na niej bios i przy uruchamianiu systemu flasciach!esz.

Mam Xp na ntfs i działa bez problemu .

Nie mam stacji dyskietek, ale kiedy miałem win98se to bez problemu robiłem flash'a z HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz bios awarda, to jest programik WinFlash, do flaszowania pod windowsem. Działa, tylko nie łyka wszystkich switchy, które łyka wersja dosowa.

No właśnie w tym problem że ja mam amibios :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam bios AMi i flashowalem w następujący sposób. Plik z biosem i flashera umieściłem na HDD na partycji fat32. Odpaliłem kompa z płyty(nagrana na CD dyskietki startowa od WinMe). Przeszedłem do katalogu z biosem i poleceniem "amixxx.exe plik_biosu" poszło bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra sorry za kłopot już wiem w czym był problem poprostu źle wpisywałem komendę

wpisywałem C:FLASH K7VT2_1383 a powinno być C:FLASH K7VT2_1.383

dziwne bo jak flashowałem poprzednie biosy to nie musiałem pisać tej "." :?.

A flashowałem z dosa na boot'owalnej płytce win98se pod XP nie można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi