Chaos Gdańsk Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 co sądzicie o tym ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21603708 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 z wygladu zalatuje urielem, tylko top jakis inny. minusem na pewno sa krocce o dosyc malej srednicy wewnetrznej jednak cena jest przystepna i mozna by sie bylo nad nim zastanowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Króćce oczywiście można wstawić inne nie ma problemu :) ta sztuka ma takie bo to jest pierwsza próbna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Za 7 dych to jest naprawde cos . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klost Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 po ostatnim poscie wnioskuje ze ty ten bloczek jednak sprzedajesz na allegro a nie zastanawiasz sie nad jego kupnem, jak mi sie wczesniej zdawalo :D jesli sie myle wyprowadz mnie z bedu. a jesli nie jestem w bledzie :) to zapytam: skad masz podstawe tego bloczku? sam robiles? bo jest strasznie podobna do uriela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Ten bloczek i bloczek uriel rev 2 są kopiami cathara tak więc z technicznego punktu widzenia wydajność powinny mieć taką samą, cena wywoławcza jest niska i pójdzie za tyle ile pójdzie, chce zobaczyć ile można dostać za takie cacko, istnieją narazie 2 sztuki, druga dostanie inne króćce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 hmmm widze zainteresowanie dość małe, na forum roi sie od postów że uriela nie można dostać, że nuka nie można dostać :) a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma :) rotfl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 jak znajdzie sie cosik z szybkozlaczkami i o wiekszej srednicy to ja taki bloczek kupie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 wszystko jest możliwe, musiał bym wiedzieć jaka średnica tych złączek i wtedy bym się mógł określić co do całokształtu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trixxie Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 hmmm widze zainteresowanie dość małe, na forum roi sie od postów że uriela nie można dostać, że nuka nie można dostać :) a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma :) rotfl :)Przede wszystkim proponuję zacząć od kilku dobrej jakości zdjęć. Na czym jest wzorowany to wiemy, solidnych testów porównawczych to nawet Uriel się jeszcze nie doczekał, więc trudno się ich od Ciebie domagać, w tej sytuacji najbardziej interesuje mnie jakość wykonania, a to zdjęcie na aukcji jest tak słabe, że ledwo co widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Różnica między urielem i tym blokiem jest następująca: Zrezygnowałem z diody (da sie zrobić) Nie ma grawerowanego loga Top ma inny kształt Zrezygnowałem ze sprayera ( nie zauważyłem zmiany wydajności) Nie ma kartonika (może będzie) Test porównawczy: blok był testowany na 2ch różnych zestawach, o temperaturach nie bede pisał bo wiadomo jak to mierniki na płytach działają, była konfrontacja z urielem rev 2 , wynik konfrontacji tak jak sie spodziewałem (identyczna w 99% konstrukcja) różnica wydajności leżała w zakresie błędu statystycznego. (albo była różnica 1 stopnia albo różnicy nie było). Fotki będą ale mój aparat to szit za 250 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 szit szitem, a umiejetnosci umiejetnosciami. ostre zdjecie da sie zrobic kazdym. i przydaloby sie ich wiecej. a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma rotflczy rownie dobry - pozwol ocenic innym. na razie bardzo malo o nim powiedziales i niewiele pokazales zeby wyglaszac takie opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Chaos Gdańsk great job :) blizniaczo podobny ten bloczek do uriela. Testowales go cisnieniowo ? ...minusem na pewno sa krocce o dosyc malej srednicy wewnetrznej...to sa przeciez normalne krocce na waz 12 [sr.wew.] takie jakie byly montowane, np. w urielach rev2 to nie wiem czy to jest minus skoro wystarczaly :wink: poprawcie mnie jak sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 spokojna głowa będzie więcej fotek, niedługo pare sztuk trafi do ludzi , pewnie podzielą sie z wszystkimi wrażeniami, bloczek mieli okazje na żywo obejrzeć niktórzy uczestnicy zjazdu w gdańsku który sie odbył 21-22 lutego. testowane ciśnieniowo na uszczelce fi 2 jutro będą uszczelki fi 1 (uriel) i będą kolejne testy, ale co tam ma być nieszczelne, rozlutować nie ma sie co :) jak uszczelka dobra to nie ma bata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 Chaos Gdańsk jaka planujesz cene koncowa takiego bloku z kroccami 12/16/12 [choinki] i ta uszczelka fi1 ? bo ta na allegro to chyba promocyjna :wink: a moze sie myle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 110 z choinkami + poczta, ta seria jest limitowana do 17 sztuk ogólnie, bo chcieliśmy zobaczyć czy też potrafimy coś takiego zrobić, na daną chwile mamy 2 bloki gotowe, a dalsze na życzenie klienta, te 17 sztuk to prawdopodobnie koniec tego modelu, projekt nowego mam już w głowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 widzialem bloczek na zywo i mam nawet jego fotki sztuk-sztuk z moim urielem. jutro postaram sie pojsc zgrac fotki, bo leza u kumpla i dostaniecie to co chcecie :] poza zlaczkami bloczek wyglada spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Fakt Niemiec miał go w rękach BTW nieźle sie obłowiłeś na zlocie :) a tak jak wczesniej pisałem, ze złączkami nie bedzie raczej problemu na dniach powinny być wszystkie dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 z czym ja tam wrocilem?? pare drobiazgow :] CFD Uriel rev2 CFD Pawnee 2*uv dye lite plecak creative duperele od miasta gdanska koszulka tepesa 3*akasa sound snesitive neon i to chyba wszystko poza kupa znajomosci i wielkim zadowoleniem :) jak sie uda fotki beda jutro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 koszulka tepesa lol ja tam bym sie nie chwalił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 koszulka tepesa lol ja tam bym sie nie chwalił :) a ja tak :P zapomnialem dodac 2*smycz intela :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 a tak smycz też dostałem, ale robi sie powoli off top :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wornek Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Szczerze powiedziawszy zastanawiałem się długo czy ktoś wykorzysta ten czas kiedy MCS i CFD łączną się :P :P Narodziła się myśl że jeśli ktoś teras zaprezentuje blok podobny do Nukleon albo Uriel zainteresowanie wzrośnie z względu braku na polskim rynku dobrych bloków po wyprodukowaniu kilku egzemplarzy ludzie zaczną chwalić bloczek ( mam nadzieje heh :) ) no no jak widać na tym rynku musi być konkurencja jak zostaniecie z niewygórowanymi cenami to mate szału dostanie :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 sa fotki. kazda zajmuje po ~0.5mb. nic nie bede komentowal. fotky robilem bo mialem pod reka aparat. sam mam uriela :] http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz046.jpg http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz047.jpg http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz048.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 z tymi króćcami robionymi 10 minut przed zlotem to faktycznie nie wygląda teges :) ale tak jak mówiłem na zlocie ten bloczek to jest pre alpha mam nadzieje że uda mi sie na dniach skołować dobry aparat, btw jest ktoś z gdańska kto ma dobry aparat ?? bo nowe sztuki dostają całą game złączek, przez choinki po szybkozłączki niepomijając zakręcanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wornek Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P :P ten podobny do Nuka jest niezły gruba podstawa ciekawe na pewno spora bestia :D :D a mam takie pytanko jak u was z zapinkami bo coś mi się zdaje że w własnym zakresie :roll: żeby niebyła traktuje was poważnie :twisted: :twisted: Ceny proszę !! Szczególnie to coś, co wygląda jak Nuk :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 to moze ja sie odezwe bo teoretycznie kupilem juz jeden taki bloczek, a praktycznie kupie w srode tzn puszcze przelew bo wtedy ma byc gotowy moj bloczek :D SPECJALNE ZAMOWIENIE zlozylem tzn poniewaz jeszcze nie wiem jaka pompke etc kupie do niego zazyczylem sobie same dziury pod krocce 3/8 cala i nie bylo problemu a cena dodam ze tez byla bardzo atrakcyja :wink: ( jaka ?? TAJEMNICA HADLOWA :) ) Jak jest ktos z wawy kto ma jakies chlodzonko wodne i chcialby go przetestowac niech sie odezwie na GG albo PRIV to wpadne pozycze bloczek zrobimy testy porownawcze i zapodamy . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P :P ten podobny do Nuka jest niezły gruba podstawa ciekawe na pewno spora bestia :D :D a mam takie pytanko jak u was z zapinkami bo coś mi się zdaje że w własnym zakresie :roll: żeby niebyła traktuje was poważnie :twisted: :twisted: Ceny proszę !! Szczególnie to coś, co wygląda jak Nuk :lol: :lol: ten po lewej jest to blok z aukcji a ten po prawej jest to CFD Uriel rev 2. Bloki przykreca sie do plyty glownej wiec zapinka jest niepotrzebna. na temat cen sie nie bede wypowiadal. wg mnie oba sa prawie identyczne, wiec ktory jest wg Ciebie podobniejszy do nuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan45 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P ten po lewej jest to blok z aukcji a ten po prawej jest to CFD Uriel rev 2. wg mnie oba sa prawie identyczne, wiec ktory jest wg Ciebie podobniejszy do nuka. No własnie podobają a gdzie mowa o tym co najczęściej was burzy wydajność Pytania uzupełniające do Chaos Gdańsk 1. twój blok o ile sie nie myle ma 6 finów CFD Uriel rev2 ma ich 9 Nukleon2 12 (poprawcie mnie jak się myle Wnioski wysnujcie sami Możesz dorzucis jeszcze jaka jest grubość dna (nie grubość miedzi tylko grub miedzi nad jądrem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wornek Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Sorki ale lukałem na 2 zdjęcie i grubość plexi mnie zmyliła :oops: :oops: dopiero potem dostrzegłem że to CFD Ogólnie podoba mi się blok teras żałuję że dałem 200 zł na Nuka 2 :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...