Skocz do zawartości
Chaos Gdańsk

Blok na Proca

Rekomendowane odpowiedzi

po ostatnim poscie wnioskuje ze ty ten bloczek jednak sprzedajesz na allegro a nie zastanawiasz sie nad jego kupnem, jak mi sie wczesniej zdawalo :D

jesli sie myle wyprowadz mnie z bedu.

a jesli nie jestem w bledzie :) to zapytam:

skad masz podstawe tego bloczku? sam robiles? bo jest strasznie podobna do uriela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten bloczek i bloczek uriel rev 2 są kopiami cathara tak więc z technicznego punktu widzenia wydajność powinny mieć taką samą, cena wywoławcza jest niska i pójdzie za tyle ile pójdzie, chce zobaczyć ile można dostać za takie cacko, istnieją narazie 2 sztuki, druga dostanie inne króćce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm widze zainteresowanie dość małe, na forum roi sie od postów że uriela nie można dostać, że nuka nie można dostać :) a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma :) rotfl :)

Przede wszystkim proponuję zacząć od kilku dobrej jakości zdjęć. Na czym jest wzorowany to wiemy, solidnych testów porównawczych to nawet Uriel się jeszcze nie doczekał, więc trudno się ich od Ciebie domagać, w tej sytuacji najbardziej interesuje mnie jakość wykonania, a to zdjęcie na aukcji jest tak słabe, że ledwo co widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między urielem i tym blokiem jest następująca:

Zrezygnowałem z diody (da sie zrobić)

Nie ma grawerowanego loga

Top ma inny kształt

Zrezygnowałem ze sprayera ( nie zauważyłem zmiany wydajności)

Nie ma kartonika (może będzie)

Test porównawczy:

blok był testowany na 2ch różnych zestawach, o temperaturach nie bede pisał bo wiadomo jak to mierniki na płytach działają, była konfrontacja z urielem rev 2 , wynik konfrontacji tak jak sie spodziewałem (identyczna w 99% konstrukcja) różnica wydajności leżała w zakresie błędu statystycznego. (albo była różnica 1 stopnia albo różnicy nie było).

Fotki będą ale mój aparat to szit za 250 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szit szitem, a umiejetnosci umiejetnosciami. ostre zdjecie da sie zrobic kazdym. i przydaloby sie ich wiecej.

a tu pojawia sie produkt równie dobry i zainteresowania nie ma  rotfl

czy rownie dobry - pozwol ocenic innym. na razie bardzo malo o nim powiedziales i niewiele pokazales zeby wyglaszac takie opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos Gdańsk great job :) blizniaczo podobny ten bloczek do uriela. Testowales go cisnieniowo ?

...minusem na pewno sa krocce o dosyc malej srednicy wewnetrznej...

to sa przeciez normalne krocce na waz 12 [sr.wew.] takie jakie byly montowane, np. w urielach rev2

to nie wiem czy to jest minus skoro wystarczaly :wink:

poprawcie mnie jak sie myle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojna głowa będzie więcej fotek, niedługo pare sztuk trafi do ludzi , pewnie podzielą sie z wszystkimi wrażeniami, bloczek mieli okazje na żywo obejrzeć niktórzy uczestnicy zjazdu w gdańsku który sie odbył 21-22 lutego.

testowane ciśnieniowo na uszczelce fi 2 jutro będą uszczelki fi 1 (uriel) i będą kolejne testy, ale co tam ma być nieszczelne, rozlutować nie ma sie co :) jak uszczelka dobra to nie ma bata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

110 z choinkami + poczta, ta seria jest limitowana do 17 sztuk ogólnie, bo chcieliśmy zobaczyć czy też potrafimy coś takiego zrobić, na daną chwile mamy 2 bloki gotowe, a dalsze na życzenie klienta, te 17 sztuk to prawdopodobnie koniec tego modelu, projekt nowego mam już w głowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czym ja tam wrocilem?? pare drobiazgow :]

CFD Uriel rev2

CFD Pawnee

2*uv dye lite

plecak creative

duperele od miasta gdanska

koszulka tepesa

3*akasa sound snesitive neon

i to chyba wszystko

poza kupa znajomosci i wielkim zadowoleniem :)

jak sie uda fotki beda jutro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy zastanawiałem się długo czy ktoś wykorzysta ten czas kiedy MCS i CFD łączną się :P :P Narodziła się myśl że jeśli ktoś teras zaprezentuje blok podobny do Nukleon albo Uriel zainteresowanie wzrośnie z względu braku na polskim rynku dobrych bloków po wyprodukowaniu kilku egzemplarzy ludzie zaczną chwalić bloczek ( mam nadzieje heh :) ) no no jak widać na tym rynku musi być konkurencja jak zostaniecie z niewygórowanymi cenami to mate szału dostanie :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa fotki. kazda zajmuje po ~0.5mb. nic nie bede komentowal. fotky robilem bo mialem pod reka aparat. sam mam uriela :]

http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz046.jpg

http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz047.jpg

http://lo2.olsztyn.pl/~niemiec/blok/Obraz048.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi króćcami robionymi 10 minut przed zlotem to faktycznie nie wygląda teges :)

ale tak jak mówiłem na zlocie ten bloczek to jest pre alpha

mam nadzieje że uda mi sie na dniach skołować dobry aparat, btw jest ktoś z gdańska kto ma dobry aparat ?? bo nowe sztuki dostają całą game złączek, przez choinki po szybkozłączki niepomijając zakręcanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P :P ten podobny do Nuka jest niezły gruba podstawa ciekawe na pewno spora bestia :D :D a mam takie pytanko jak u was z zapinkami bo coś mi się zdaje że w własnym zakresie :roll: żeby niebyła traktuje was poważnie :twisted: :twisted:

Ceny proszę !! Szczególnie to coś, co wygląda jak Nuk

:lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze ja sie odezwe bo teoretycznie kupilem juz jeden taki bloczek, a praktycznie kupie w srode tzn puszcze przelew bo wtedy ma byc gotowy moj bloczek :D

SPECJALNE ZAMOWIENIE zlozylem tzn poniewaz jeszcze nie wiem jaka pompke etc kupie do niego zazyczylem sobie same dziury pod krocce 3/8 cala i nie bylo problemu a cena dodam ze tez byla bardzo atrakcyja :wink: ( jaka ?? TAJEMNICA HADLOWA :) )

Jak jest ktos z wawy kto ma jakies chlodzonko wodne i chcialby go przetestowac niech sie odezwie na GG albo PRIV to wpadne pozycze bloczek zrobimy testy porownawcze i zapodamy . . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P  :P  ten podobny do Nuka  jest niezły gruba podstawa ciekawe na pewno spora bestia :D  :D  a mam takie pytanko jak u was z zapinkami bo coś mi się zdaje że w własnym zakresie  :roll:  żeby niebyła traktuje was poważnie   :twisted:  :twisted:  

Ceny  proszę !! Szczególnie to coś, co wygląda jak Nuk  

:lol:  :lol:

ten po lewej jest to blok z aukcji a ten po prawej jest to CFD Uriel rev 2. Bloki przykreca sie do plyty glownej wiec zapinka jest niepotrzebna. na temat cen sie nie bede wypowiadal.

wg mnie oba sa prawie identyczne, wiec ktory jest wg Ciebie podobniejszy do nuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te bloczki coraz bardziej mi się podobają :P

ten po lewej jest to blok z aukcji a ten po prawej jest to CFD Uriel rev 2.

wg mnie oba sa prawie identyczne, wiec ktory jest wg Ciebie podobniejszy do nuka.

No własnie podobają a gdzie mowa o tym co najczęściej was burzy wydajność

Pytania uzupełniające do Chaos Gdańsk

1. twój blok o ile sie nie myle ma 6 finów

CFD Uriel rev2 ma ich 9

Nukleon2 12 (poprawcie mnie jak się myle

Wnioski wysnujcie sami

Możesz dorzucis jeszcze jaka jest grubość dna (nie grubość miedzi tylko grub miedzi nad jądrem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi