GenghisKhan Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 tacy kozacy jestescie - a ja wam mowie ze wasze kompy to gowna odpalcie zwyklego kalkulatora w windzie (nie jakies tam benchmarki w mipsach czy tipsach czy w czipsach) widok>naukowy zmiencie i dajcie dobie liczbe powiedzmy 9999 do 9999 i zobaczcie ile wasze krecone na 3GHz procki beda liczyc taka liczbe albo n! z 99999 policzcie powiem wam ze zwykly xeon 64 bitowy z 733 zegarem policzy to 2 razy szybciej a z liczniem na serio duzych liczb to nawet za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e klastry super - chruper maja problemy ludzie technologia dzisiaj jest zbyt wolna............ takie liczby i tak sa male wiem bo sie fizyka experymentalna interesuje to wiem mniej wiecej jakie na serio w naszym swiecie liczby wchodza w gre.... zycze milej zabawy katowaniem procka i liczeniem ile czasu mu to zajmie aha on bedzie mial 100%obciazenia pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Pamietam, ze w starych edycjach kalkulatora (jeszcze tych w win3.x) byl niezly blad. Po wpisaniu 3,1-3,11 wychodzilo -0,00 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 hmmmmmm......no niezle,gdzies o tym czytalem :? [/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Lepszy jest Matlab i polecenie bench :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Eeee.... Ja tam jestem rozczarowany nie tym jak długo liczy ,tylko komunikatem: "Wynik jest za duży." Wynik pojawił sie w ułamku sekundy (a pracuje na BARDZO STARYM kompie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 wiecie co mi pokazal jak kazalem mu policzyc n! z 999999999 zkakonczenie podanej operacji moze zajac bardzo duzo czasu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 wiecie co mi pokazal jak kazalem mu policzyc n! z 999999999 zkakonczenie podanej operacji moze zajac bardzo duzo czasu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale zostaw dalej, on sobie liczy (zobacz obciazenie proca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 tacy kozacy jestescie - a ja wam mowie ze wasze kompy to gowna odpalcie zwyklego kalkulatora w windzie (nie jakies tam benchmarki w mipsach czy tipsach czy w czipsach) widok>naukowy zmiencie i dajcie dobie liczbe powiedzmy 9999 do 9999 i zobaczcie ile wasze krecone na 3GHz procki beda liczyc taka liczbe albo n! z 99999 policzcie powiem wam ze zwykly xeon 64 bitowy z 733 zegarem policzy to 2 razy szybciej a z liczniem na serio duzych liczb to nawet za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e klastry super - chruper maja problemy ludzie technologia dzisiaj jest zbyt wolna............ takie liczby i tak sa male wiem bo sie fizyka experymentalna interesuje to wiem mniej wiecej jakie na serio w naszym swiecie liczby wchodza w gre.... zycze milej zabawy katowaniem procka i liczeniem ile czasu mu to zajmie aha on bedzie mial 100%obciazenia pozdro Stare :) Jednak taki Xeon nie poradzi sobie z niczym do czego nam (zwyklym urzytkownikom) jest komp potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ano treoche by mu to zajelo.u mnie to co jakas minute wyskakuje ten message :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 wiecie co mi pokazal jak kazalem mu policzyc n! z 999999999 zkakonczenie podanej operacji moze zajac bardzo duzo czasu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Czyli cos takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 dokladnie.ohhhhh to moj 101 post 8) 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ok kazalalem mu liczyc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ok kazalalem mu liczyc :D Po skonczeniu, podaj czas trwania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 wiecie co mi pokazal jak kazalem mu policzyc n! z 999999999 zkakonczenie podanej operacji moze zajac bardzo duzo czasu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Po skonczeniu, podaj czas trwania...Obawiam się, że wszyscy byśmy już się dawno zestarzeli, a wynik byłby jszcze odległy ( na dzisiejszym sprzęcie ). 100000 ! (silnia) na Athlonie 2000 liczy ok. 2 min, a 1000000 to już kilkanaście lat, więc podana przez Arniego liczba jest nie do policzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Obawiam się, że wszyscy byśmy już się dawno zestarzeli, a wynik byłby jszcze odległy ( na dzisiejszym sprzęcie ). 100000 ! (silnia) na Athlonie 2000 liczy ok. 2 min, a 1000000 to już kilkanaście lat, więc podana przez Arniego liczba jest nie do policzenia. Nic straconego. Moze kiedys nam jednak poda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Obawiam się, że wszyscy byśmy już się dawno zestarzeli, a wynik byłby jszcze odległy ( na dzisiejszym sprzęcie ). 100000 ! (silnia) na Athlonie 2000 liczy ok. 2 min, a 1000000 to już kilkanaście lat, więc podana przez Arniego liczba jest nie do policzenia. Nic straconego. Moze kiedys nam jednak poda :)Więc czekamy na wynik....................................................................... :) :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Nie sadze, zeby wynik tej operacji zmiescil sie okienku kalkulatora... trzeba by pewnie z kilku(nastu) MB czystego textu, zeby go przedstawic jak tak lubicie liczby, to lepiej sciagnijcie sobie progsa Super PI, ktory liczy liczbe PI z bardzo duza dokladnoscia. Max. chyba 32*1024*1024 miejsc po przeciknu, wiec jest co robic... a wynik wrzuca do pliku tekstowego, wiec mozna go potem podac (32MB :>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Nie sadze, zeby wynik tej operacji zmiescil sie okienku kalkulatora... trzeba by pewnie z kilku(nastu) MB czystego textu, zeby go przedstawic jak tak lubicie liczby, to lepiej sciagnijcie sobie progsa Super PI, ktory liczy liczbe PI z bardzo duza dokladnoscia. Max. chyba 32*1024*1024 miejsc po przeciknu, wiec jest co robic... a wynik wrzuca do pliku tekstowego, wiec mozna go potem podac (32MB :>) Pfi, to lepiej samemu dojsc do wzoru ktory da nam jak najbardziej przyblizona liczbe PI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Pfi, to lepiej samemu dojsc do wzoru ktory da nam jak najbardziej przyblizona liczbe PINo to prosze bardzo, dojdz tym sposobem do chocby do miliona miejsc po przecinku to bede w szoku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 No to prosze bardzo, dojdz tym sposobem do chocby do miliona miejsc po przecinku to bede w szoku :) A myslisz, ze jakim sposobem ludzie dochodza do tego milionowego miejsca po przecinku ? po prostu trzeba dobry wzor i dalej juz powinno isc dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 milion silnia :lol: tego nawet ten xeon nie policzy do konca twojego zycia :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 po jednej h zawiesil mi sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 po jednej h zawiesil mi sie :D Teraz juz wiem, dlaczego nie bylo u mnie dzis pradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 zwykly xeon 64 bitowy hahaha, dobre. Kazdy xeon jest 32 bitowy i niewiele sie rozni od pentiuma (3 badz 4 w tych nowszych) sam mialem okazje pracowac na podwojnym xeonie i i wydajnosc nie byla tak wysoka jak cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 zaraz sobie policze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja mialem 8 komunikatow zanim mi obliczyl n@ z pieciu dziewiatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 ja mialem 8 komunikatow zanim mi obliczyl n@ z pieciu dziewiatekKomunikat jest nieważny - nie musisz klikać bo komputer liczy dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 na piecach to wy sobie mozecie liczyc i liczyc ! I tak sie nie doliczycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 tacy kozacy jestescie - a ja wam mowie ze wasze kompy to gowna odpalcie zwyklego kalkulatora w windzie (nie jakies tam benchmarki w mipsach czy tipsach czy w czipsach) widok>naukowy zmiencie i dajcie dobie liczbe powiedzmy 9999 do 9999 i zobaczcie ile wasze krecone na 3GHz procki beda liczyc taka liczbe albo n! z 99999 policzcie powiem wam ze zwykly xeon 64 bitowy z 733 zegarem policzy to 2 razy szybciej a z liczniem na serio duzych liczb to nawet za<span style="color:red;">[ciach!]</span>e klastry super - chruper maja problemy ludzie technologia dzisiaj jest zbyt wolna............ takie liczby i tak sa male wiem bo sie fizyka experymentalna interesuje to wiem mniej wiecej jakie na serio w naszym swiecie liczby wchodza w gre.... zycze milej zabawy katowaniem procka i liczeniem ile czasu mu to zajmie aha on bedzie mial 100%obciazenia pozdro Zauwaz madralo, ze do wykonywania pracochlonnych obliczen sa wykorzystywane zupelnie inne jednostki niz komputery PC. PC-ty zostaly stworzone w zupelnie innym celu. Takie gadki sa porownywalne do udowadniania, ze maluch jest kiepskim samochodem terenowym. Wie to kazdy, ale sie o tym nie mowi!!! Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Spokojnie kolega chcial sie popisac i sie nie udalo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...