Skocz do zawartości
lukasrz

Bankomat nie wypłacił kasy !! a na koncie nic juz niema !

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze kompletnie niemam pojecia gdzie dac ten topic na jaki dział daje na oślą ale sprawa nappewno nie jest ośla :cry:

Witam historia wygląda następująco:

Wczoraj ok 12:00 poszedłem sobie grzecznie do bankomatu wypłacić 150zł , wybrałem 150zł zatwierdziłem po czym miałem standardowo : TRWA REALIZOWANIE TRANSAKCJI........ - trwało to nie standardowo koło minuty :!: Po czym na ekranie ukazał sie nie grzeczny napis transakcjia nie moze zostac zrealizowana... :? a po chwili BLUE SCREEN z napisem AUTOMAT OFFLINE :?

No nic wracam do domu patrze na stan konta a tam yyyy dół niema 150zł !!! i brak potwierdzenia wypłaty ! w historii nic niema ! mam dostęne środki 0zł a w środkach 150zł - czyli to co chciałem wypłacić :?

No i mam 150zł zablokowane na koncie , pisałem do mbanku i napisali cos takiego:

Szanowny Panie,

Blokada autoryzacyjna powinna zniknac sama najdalej w przeciagu 7 dni, gdyby natomiast srodki zostaly zaksiegowane na rachunku (pojawily sie w historii operacji)nalezy poprzez mLinie zlozyc reklamacje takiej transakcji.

Czyli niby wszystko wyjaśnia sie ale czy ktoś z was miał podobna sytuacje ?? i czy w ciagu tych 7dni kasa została odblokowana?? czy moze musieliście składać reklamacje a jesli tak to ile to trwało ??? Kasa mi bardzo potrzebna a mam taka lipe :cry:

Jak ktoś coś wie na ten temat proszę o jakiekolwiek info

z góry dzieki

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo, poprsotu przy naprawie bankomatu lub wymianie kasetek z pieniedzmi. Zostana one przeliczone, jezeli bedzie wiecej niz powinno byc, a zglosil ktos reklamacje ze atomat nie wydal pieniedzy a transakcje zaliczyl zostaja one spowrotem przelane na konto wiec niema sie czym martwic jezeli zglosiles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez tak mialem juz dwa razy. Wyplacalem i pokazywalo mi ze bankomat nieczynny i blue screen. Na szczescie kasa zawsze zostawala na koncie. Ale stres byl, tym bardziej ze zawsze wyplacam maksymalna dzienna stwake czyli 1000zet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obyś nie miał takiej nie przyjemniej sytuacji z mBankiem jak ja:

około 2 miesięcy temu chciałem wypłacić kasę z bankomatu kasa oczywiście nie została wypłacona (100zł) bo coś się w bankomacie spier.... :cry: był to bankomat BPH to nic wracam do domu wchodzę na mBank a tam minus 100zł 8O wqrny wracam do tego bphu i przedstawiam sytuację jaka zaistniała usłyszałem tylko "bankomatami nie zajmujemy się my proszę skontaktować się z mBankiem ponieważ to jest ich sprawa" wiec dzwonie do mBanku znowu przedstawiłem sytuację i pani z mLinji powiedziała mi że wszystko posprawdzają i bym zadzwonił za godzinę więc zadzwoniłem po godzinie i usłyszałem że została zgłoszona reklamacja czy jakoś tak i pieniądze zostaną mi zwrócone od tego czasu dzwoniłem tam chyba z 20 razy i co telefon słyszę że sprawa jest wyjaśniana i że mam się nie martwić....

Czekam dalej na to moje 100zł zobaczymy co będzie ALE ŻEBY 2 MIECHY CZEKAĆ co za dramat.

pozdro.

slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem takie coś ale w PKO BP i na kwotę 500zł , poszedłem do banku, miła pani powiedzała co i jak wypełnić, podyktowała mi prośbę o tymczasowe uznanie reklamacji ( wtedy od razu przelewają pieniądze i jak rekl. uznają to nic się nie dzieje bo pieniądze dostałeś, a jak nie uznają to trzeba to oddać). Pieniądze odzyskałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi