j.h.hudy Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 (edytowane) od 1 tygodnie dostaje ddziennie ok. 30 maili w ktorych symantec zglasza wirusa ( zamienia plik exe na plik txt z opisem co sie stalo) np. dzisiaj z adresu jacektroka@wp.pl dostalem maila z tematem fake o tresci greeting. dostaje tez z adresu pasazonet@onet.pl oraz z adresu sexslipy@fajna dupcia.pl czy wy tez to macie?? zalaczniki maja wyglad sexphoto.jpg .EXE po wyslaniu maila na ktorys z nich mam np taka odpowiedz: Witaj. Ta wiadomosc zostala wygenerowana przez system pocztowy Wirtualnej Polski. Dostarczenie Twojej wiadomosci okazalo sie niewykonalne, nasz serwer pocztowy nie bedzie staral sie wyslac jej ponownie. Dokladna przyczyna niedoreczenia listu znajduje sie ponizej. === Hi. This message was created automatically by mail system at Wirtualna Polska. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out. <jacektroka@wp.pl>: The users mailfolder is over the allowed quota (size). --- Ponizej znajduje sie kopia listu / Below this line is a copy of the message. Return-Path: <j.h.hudy@akcja.pl> Received: (wp-smtpd mta-6 17702 invoked from network); 29 Feb 2004 18:09:59 +0100 Received: from qaq.interia.pl (HELO poczta.vip.interia.pl) ([217.74.66.2]) (envelope-sender <j.h.hudy@akcja.pl>) by mta-6 (wp-smtpd) with SMTP for <jacektroka@wp.pl>; 29 Feb 2004 18:09:59 +0100 Received: from 127.0.0.1 (localhost.localdomain [127.0.0.1]) by dummy.domain.name (Postfix) with SMTP id 96E443F0721 for <jacektroka@wp.pl>; Sun, 29 Feb 2004 18:09:58 +0100 (CET) Received: by poczta.vip.interia.pl (Postfix, from userid 502) id 86AB73F0727; Sun, 29 Feb 2004 18:09:58 +0100 (CET) Received: from hudy (unknown [195.150.116.2]) by poczta.vip.interia.pl (Postfix) with ESMTP id 289933F0721 for <jacektroka@wp.pl>; Sun, 29 Feb 2004 18:09:58 +0100 (CET) Message-ID: <000901c3fee7$1565cf00$d303a8c0@hudy> From: "j.h.hudy" <j.h.hudy@akcja.pl> To: <jacektroka@wp.pl> References: <20040229162000.5779327E177@poczta.vip.interia.pl> Subject: Re: fake Date: Sun, 29 Feb 2004 18:11:34 +0100 MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1" Content-Transfer-Encoding: 7bit X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158 X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165 X-AntiVirus: skaner antywirusowy poczty Wirtualnej Polski S. A. X-WP-ChangeAV: 0 X-WP-AntySpam-Rezultat: NIE-SPAM Zobacz czym się różnią telewizory LCD, LED i Plazmy. Czy warto dopłacać za 3D? Jakie technologie są obecnie stosowane w telewizorach? Jaki telewizor kupić? Wiele osób nie wie na co patrzeć przy wyborze telewizora. Niektórzy chodzą po sklepach i przyglądają się wyświetlanym obrazom, inni z kolei czytają recenzje użytkowników i specyfikacje sprzętu. Jeszcze inni wolą poprosić o poradę sprzedawcę. Wszystkie te wysiłki okażą się jednak zbyteczne, jeśli ani recenzje, ani sprzedawca nie dadzą nam odpowiedzi na pytanie "jaki telewizor będzie najlepszy do mojego domu?" Zanim zaczniemy dopasowywać parametry, powinniśmy się zastanowić, jaki telewizor kupić. Jest w czym wybierać, gdyż na sklepowych półkach znajdziemy ekrany plazmowe, LCD, LED, OLED, CRT, projektory DLP oraz nowoczesne telewizory laserowe Już na samym początku można wykluczyć CRT do oglądania telewizji, gdyż zajmują dużo miejsca, a przy tym nie są zbyt energooszczędne. Dodatkowo wydzielają dość dużą ilość szkodliwego promieniowania, przez co niszczą wzrok szybciej niż inne ekrany. Oczywiście, te dzisiaj już archaiczne telewizory mają również kilka zalet w porównaniu z bardziej nowoczesnymi rozwiązaniami. Są to: najszerszy kąt widzenia bez utraty jasności oraz największa liczba odcieni prezentowanych kolorów. Projektory DLP są ciekawym rozwiązaniem. Obraz przechodzi płynnie z częstotliwością 60 Hz. Niestety, póki co nie jest on jeszcze dostatecznie zadowalający. Największy problem sprawia projektorom wyświetlanie czarnego koloru, wydaje się on szary i rozmyty. Być może technologia zostanie jeszcze dopracowana, ale obecnie, jeśli tylko zależy nam na jakości, lepiej zwrócić się w stronę bardziej klasycznych konstrukcji. o co chodzi??? Edytowane 4 Października 2013 przez j.h.hudy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Też czasem dostaje takie śmieci ale nie wiem czym tu się przejmować. Po prostu ktoś aktywował wirusa w outlooku i wirus sam się rozsyła do wszystkich na liście kontaktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ja codziennie po kilka takich dostaje a nie mam konta na zadnym portalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 to wirusik My.Doom.32 o ile dobrze pamietam, tez tego dziadostwa dostaje po 10-15 dziennie na konto prywatne i publiczne :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Nie wiem czemu tak jest wszedzie ... Ja mam konto na o2.pl i ZERO jakiegos SPAMU z wirusami itp itd.... 8O 8O 8O 8O 8O 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ta ja tez ostatnio mam nawalnice takich mailow a jak chce odpowiedziec to dokladnie to samo co opisales mi wyskakuje @ M3Sj4sH mam konto tez na o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Wirusy - ja mam konto w o2.pl i tam jest swietny anty spam - dostaje tylko 3-5 tygodniowo ale zdarza sie... Zalacznik ma wielkosc 26 kB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Też mam na o2. (wyłączony spam) I dziennie dostaje ok. 10-15 :/ To już jest męczące. Ehhhh.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 No nie wiem - naprawde teraz te robaki netowe to juz przesada... Na szczescie mnie ani spam anie wiry nie dotycza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja mam konto na o2 i nic takiego do mnie nie przychodzi a jak miałem konta na poczta.fm i na wp to pełno tego przychodziło. Więc jeśli nie chcecie mieć takich maili to poprostu zmieńce serwer i po problemie :) pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja mam konto na o2 i nic takiego do mnie nie przychodzi a jak miałem konta na poczta.fm i na wp to pełno tego przychodziło. Więc jeśli nie chcecie mieć takich maili to poprostu zmieńce serwer i po problemie :) pozdro ;] A swistak siedział... Problem nie jest po stronie serwera ale po stronie uzytkownika. Jak się udostępnia swój mail i podaje go na stronach tak jak zrobił j.h.hudy to nie ma się dziwić temu ze pózniej ktoś, a zwykle automat go znalazł i wykorzystuje do rozsyłania spamu i wirusów. Ja jakoś mam mam konto na onet.pl, interia.pl, poczta.fm, tlen.pl i jeszcze jedno na lubelskim serwerze i jakoś nigdy nic takiego nie dostałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 hej wy co macie konto na o2.pl czy nie macie czasem problemu z odbiorem poczty ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 A swistak siedział... Problem nie jest po stronie serwera ale po stronie uzytkownika. Jak się udostępnia swój mail i podaje go na stronach tak jak zrobił j.h.hudy to nie ma się dziwić temu ze pózniej ktoś, a zwykle automat go znalazł i wykorzystuje do rozsyłania spamu i wirusów. Ja jakoś mam mam konto na onet.pl, interia.pl, poczta.fm, tlen.pl i jeszcze jedno na lubelskim serwerze i jakoś nigdy nic takiego nie dostałem. a pisze ktos do ciebie maile ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja mam konto na o2 i nic takiego do mnie nie przychodzi a jak miałem konta na poczta.fm i na wp to pełno tego przychodziło. Więc jeśli nie chcecie mieć takich maili to poprostu zmieńce serwer i po problemie :) pozdro ;] A swistak siedział... Problem nie jest po stronie serwera ale po stronie uzytkownika. Jak się udostępnia swój mail i podaje go na stronach tak jak zrobił j.h.hudy to nie ma się dziwić temu ze pózniej ktoś, a zwykle automat go znalazł i wykorzystuje do rozsyłania spamu i wirusów. Ja jakoś mam mam konto na onet.pl, interia.pl, poczta.fm, tlen.pl i jeszcze jedno na lubelskim serwerze i jakoś nigdy nic takiego nie dostałem. to mi się źle wydawało :wink: ale pamiętam jak miałem konto na poczta.fm to dostawałem pełno niepotrzebnych rzeczy :| hej wy co macie konto na o2.pl czy nie macie czasem problemu z odbiorem poczty ????nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 no ja mam na o2.pl i tez tego dzinnie dostaje kilka :/ faktycznie zalacznik ma ~26Kb :/ ja to usuwam i sie nie przejmuje :/ pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 a pisze ktos do ciebie maile ? :)Pisze, ale nikt na szczescie nie ma mojego adresu w ksiązce adresowej outlooka. Zreszta dostaje równiez maile ze stron na których jestem zarejestrowany z informacjami które chciałem aby mi wysyłali. Jedyne smieci jakie dostaje to te rozsyłane przez interie, onet i o2 ale tego jest bardzo mało, czasem kilka maili w tygodniu, ale i tak wszystko leci do osobnego folderu bo mam ustawione odpowiednio reguły w OE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 echhh wkurzylem sie tez jak niewiem :| nigdy dotychczas nie mialem z tym klopotow mam jednego maila ktorego nie podaje w zadnych servisach i stronach - tylko w sprawdzone miejsca i od 3 dni dostaje na niego po 5, 6 maili z pliczkiem o podwojnym rozszerzeniu :evil: co jest dziwne maile przychodza z roznych polskich serverow - dronet.gliwice.pl czy tez z wp.pl - userzy sa polskiej nazwy np. magdadrzewiecka@wp.pl - po co ktos takie jaja robi :? i wqrza mnie to ze to akurat na ten podstawowy mail :mad: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 mam poczte na www.wp.pl i zero spamu wirusow itp. czasami przyjdzie reklama z wp.pl ale to tez zadko. ps. a moze to przes to ze nie uzywam antywirusow??(po co sie stresowac) Pozdrawiam Egeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ja mam konto na o2 ale to jest kwesta [jak ktos juz powiedzial] ilosci miejsc w ktorych sie rejestrujesz // podajesz e-mail... Jak sie rejesrtu jesz nma setkach stron z softem itp to tak potem massz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Ja mam dwa konta email i dwa profile w outlook'u. Jeden adres jest tylko do korespondencji dla znajomych, a drugi podaję wszędzie gdzie jest to konieczne, na stronach, forach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...