Skocz do zawartości
Gość

Jaka grafa z Video In i Out (VIVO jak kto woli)

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie mam taki dylemat, szwnakuje mi mój gupi GejForce i palnuje go na coś zmienić - miałaby ta karta wyglądać jakoś tak:

GeFroce3/Radeon jakiś 8500 abo cuś

wejście i wyjście wideo

możliwie wyjścia na 2 monitory

cała teoria polega na tym żeby to nie był jakiś szajs tymu Mint tyklo jakaś firmówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz Radeona 8500 VIVO (a tylko takowy nadaje sie do tego by wejscie i wyjscie bylo profesjonalne a nie taki badziew jak w nVidii) to musisz kupic Gigabyte lub Herculesa 8500DV, ktory ma dwie wady...

1. cena ok 1800 zl

2. nizsze taktowanie niz w wersjach 8500

W wynalazki firm made in China na Radeon 8500 VIVO bym sie nie ladowal ze wzgledu na slaba jakosc wykonania.

Pozostaje tez zakup karty takiej jak moja ale osiagi nie sa kosmiczne, cos ala GF2 Ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawi mnie ten 9000, qrde tylko żeby znalazło sie coś z VIVO ...

A po co ci Video In nie lepiej odzielnie kupic jakas dobra karte TV :?: nie wim moze sie myle

Myslisz sie :D uklad bt878 nadaje sie na.... bez wulgaryzmow.

ATI VIVO ma uklad Rage Theatre, ktory odpowiada za jakosc sygnalu PAL na wyjsciu i za przechwytywanie obrazu oraz za zapis strumienia do MPEG oraz MPEG2 w wysokich rozdzielczosciach. Tego nie potrafi zadna karta telewizyja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawi mnie ten 9000, qrde tylko żeby znalazło sie coś z VIVO ...

Cos mi sie wydaje, ze jak wyjdzie to w wersji ALL IN WONDER (tak jak w przypadku ATI7500/8500 nie bylo VIVO).

Mam tez nadzieje, ze AIW 9000 bedzie mial normalne taktowanie i cyfrowy tuner tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslisz sie :D uklad bt878 nadaje sie na.... bez wulgaryzmow.

ATI VIVO ma uklad Rage Theatre, ktory odpowiada za jakosc sygnalu PAL na wyjsciu i za przechwytywanie obrazu oraz za zapis strumienia do MPEG oraz MPEG2 w wysokich rozdzielczosciach. Tego nie potrafi zadna karta telewizyja.

Nawet na BT848 w pelnym palu i 25fps mozna grabowac bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wylamie sie :D , Jak dla mnie bierz SuperGrace Radeon 8500 64mb VIVO ,wejscia/wyjscia chinch i s-video (lacznie 2 wyjscia i 2wejscia) ,kostki ram 3.3ns Hynixa ,fajny cichy cooler.B. agresywne timingi pamieci ,i all dziala.A ,i NIEBIERZ HiSa(minta itp).Tak pozatym to mam karte TV i radka ale z czystym sumieniem stwierdzam ze TV to do piet nie dorasta w jakosci Rage Theater.Nu a na koniec the best wiadomosc ,637zl w hurcie za tego radka (ABCData)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zwolennikiem ATI. (Choc mam Nvidia ale to nie nadlugo :twisted: Rodeon mi sie zepsul od overclockingu i musialem wymienic na GF4 Ti 4600) Tak czy inaczej.

ATI Radeon 8500 All-in-wonder to jest z pewnoscia najlepsza karta do "prztwarzania" obrazu na komputerze. Nie dosc ze to jest Radeon 8500 (troche wolniejszy bo pamiec jest "tylko" taktowana 230Mhz) to do tego dochodzi pilot, TV tuner, Firewire i inne bajery. Niesamowite cacko. Kosztuje mniej wiecej tyle co Radeon 8500 128Mb DV.

Jesli chcesz miec VIVO jako tylko dodatek ale nadal cie interesuja gry to bierz te Radeon-y co ci powyzej sugeruja Herculesa.

Co do Nvidia to raczej Nvidia nie ma za bardzo dobrych kart do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet na BT848 w pelnym palu i 25fps mozna grabowac bez problemu.

Tylko, że z jaką jakością... Miałem u siebie kilka kart TV na BT8xx i każda zgrywała obraz z różnymi zakłóceniami, takimi jak ukośne paski, kropki, szumy na obrazie itp. Może niektórym to nie przeszkadza (nie zawsze rzuca się to od razu w oczy, zakłócenia widać głównie na jednobarwnych obrazach), ale jak dla mnie to skutecznie dyskwalifikuje taką kartę do zastosowań amatorskich.

Osobiście polecam kartę Pinnacle DC10+ (czasami można tanio wyrwać używaną), której z powodzeniem można używać do zastosowań nawet półprofesjonalnych, posiada we/wy video oraz sprzętowy kodek MJPEG - jedyny sensowy format do obróbki nieliniowej video (format DV jest jego odmianą). Chyba, że ktoś nie widzi różnicy w jakości obrazu między tunerem TV, a kartą video, to wtedy może wystarczy mu BT8xx.

Poniżej podaję linka do krótkiego klipu nagranego kiedyś z TV za pomocą mojej trochę leciwej już karty DC20, przekonwertowanego na divx-a:

http://www.wsinf.edu.pl/~leszek/Panasonic_...c_tau_DivX4.avi (3,34MB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...