whyte Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Czy te najnowsze HAmmery beda dalej korzystaly z socket A???? Bo jak nie to sie wkurze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Jasne że nie. Będą miały nową podstawkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A na tej podstawce bedzie ponad 700 nozek :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 mowcie powaznie bo jak to prawda to roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le cos w pokoju zaraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Bedzie nowa podstawka ,i kompleto niewiem czemu cie to tak bulwersuje ,socket A to jeden z najdluzej trzymajacych sie standardow, pshebija go chyba tylko socket 7 :-).A pozatym nie martw sie bedziesh jeshcze mial co sobie za przeproszeniem "wsadzic" ,masz durka a sa jush athlony XP palomino,thorougbred ,a beda jeshcze bartony ,wiec spoko kielbasa , z AMD nie zginiesh ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whyte Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 no mam nadzieje bo nie mam zamiaru w najblizszym czasie zmieniac mojej super mobo. A moze zrobia jakies przejsciowki ????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Przejściówka :lol: , a to dobre. Hammer będzie 64 bitowym procem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ze zintegrowanym kontrolerem pamieci. Zegnaj north brigde :P Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ciekawe jak to cudeńko się będzie kręcić.... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A po co hammer, ktory bedzie kosztowal wiecej niz twoj caly komp? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A po co hammer, ktory bedzie kosztowal wiecej niz twoj caly komp? :) Na początku... później będzie tańszy. Poza tym zawsze można pomarzyć... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Przeciez i tak do hammera, to 3/4 czesci kompa bedziesz musial zmienic, to po co sie wkurzac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Przeciez i tak do hammera, to 3/4 czesci kompa bedziesz musial zmienic, to po co sie wkurzac :) Ja zaczynam już dziś zbierać kasę :) na nowy sprzęt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wszyscy (prawie) tak robimy... Dzisiaj zaczniesz zbierać, za 5 lat masz nowego kompa! A na takiego Hammera to lepiej już 4-procesorową płytę zapodać (gdzieś taką widziałem). Wtedy masz 12000+ A jak kto woli intele to niech wali se Itanium2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ja joosh mam 11zl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Co wy z tą ceną? Jak żyję, nie spotkałem jeszcze procesora AMD, który byłby tak drogi, że głowa boli. Niewyobrażalne ceny to specjalność Intela, nawet jeżeli Hammer bedzie bardzo drogi, to pewnie i tak będzie tańszy niż Pentium 3 GHz, a jego komponenty będą kosztowały połowę płyt pod P4. Jak mnie przycisnie to kupie choćby ECS, byleby Hammera wsadzić, ale o cenę jakoś się nie martwię... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ja joosh mam 11zl :D:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 bueeeueheueu Hammer brand new 64bit procesor z socket A beueheh, a to dobre. beuehhe przejsciowka, a to dobre. Hammery nie beda na Socket A Ale AMD zapowiedzialo chyba wspieranie SocketA jeszcze do konca 2002r. i nawet chyba opterony beda na SocketA bedzie trzeba sobie zrobic tylko update biosa i bedzie elegancko, ale niewiem czy dobrze mowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Wszyscy (prawie) tak robimy... Dzisiaj zaczniesz zbierać, za 5 lat masz nowego kompa! A na takiego Hammera to lepiej już 4-procesorową płytę zapodać (gdzieś taką widziałem). Wtedy masz 12000+ A jak kto woli intele to niech wali se Itanium2... 4 Hammery(sledgehammery dla ścisłości) to tylko do serwerów sprzęt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Opteron to wersja serwerowa Hammera. Bedzie mial jeszcze wiecej nozek wiec napewno nie pod socket A 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Nazwa kodowa Opterona to Sledgehammer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 caly spod Hammera bedzie zapelniony nozkami 8O :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 http://www.muropaketti.com/artikkelit/seka...md_hammer/2.jpg Hammer ma 754 nozki i nowe gniazdo oczywiscie. SocketA przyda sie jeszcze do paru Thoroughbred'ow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 bueeeueheueu Hammer brand new 64bit procesor z socket A beueheh, a to dobre. beuehhe przejsciowka, a to dobre. Hammery nie beda na Socket A Ale AMD zapowiedzialo chyba wspieranie SocketA jeszcze do konca 2002r. i nawet chyba opterony beda na SocketA bedzie trzeba sobie zrobic tylko update biosa i bedzie elegancko, ale niewiem czy dobrze mowie. ehh, pomylilem sobie Opterona ktory rzeczywiscie bedzie przeznaczony do pracy na sererach, z Bartonem, i Barton to jest AthlonXP w 0,13u z 512kb pamieci podrecznej i on bedzie pod SocketA, a jak nadal sie myle to mnie zbluzgajcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Athlon Barton MP rowniez bedzie wykorzystywany w serwerkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A jak kto woli intele to niech wali se Itanium2... tak kupie sobie itanium i co na nim zrobie jak on tylko 64bitowe aplikacjie obsluguje (chyba ze sie myle) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Nie ma to jak Intel. Co nowy procesor to nowe gniazdo :x Ja miale 2 intele ale juz nie kupie zadnego proca intelowskiego. Socket A ma juz 2 lata a proce(i to niezle) na to jeszcze wychodza. Nie ma sie co lamac. W grudniu kupisz sobie nowa plyte pod Hammera i Ci starczy na nastepne 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 mowcie powaznie bo jak to prawda to roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le cos w pokoju zaraz Facet wez wyluzuj... Niby jak ma Hammer dzialac na Socket A, jak to jest zupelnie inny procesor i magistrala jest w zupelnie innym adresowaniu, trybie, i.t.p. A takie teksty to facet wal sobie na Placu Targowym, a nie na forum. Buraczarstwo... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 mowcie powaznie bo jak to prawda to roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le cos w pokoju zaraz Facet wez wyluzuj... Niby jak ma Hammer dzialac na Socket A, jak to jest zupelnie inny procesor i magistrala jest w zupelnie innym adresowaniu, trybie, i.t.p. A takie teksty to facet wal sobie na Placu Targowym, a nie na forum. Buraczarstwo... :( no cush spider sa ludzie i ludziska i nic na to nie poradzimy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A jak kto woli intele to niech wali se Itanium2... tak kupie sobie itanium i co na nim zrobie jak on tylko 64bitowe aplikacjie obsluguje (chyba ze sie myle) Ktoś pisał że Itanium będzie obsługiwał 32 bitowe aplikacje ale tylko z jakimś emulatorem który znacznie spowalnia system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...