Skocz do zawartości
whyte

Jak dlugo AMD bedzie korzystal z socket'a A????

Rekomendowane odpowiedzi

Bedzie nowa podstawka ,i kompleto niewiem czemu cie to tak bulwersuje ,socket A to jeden z najdluzej trzymajacych sie standardow, pshebija go chyba tylko socket 7 :-).A pozatym nie martw sie bedziesh jeshcze mial co sobie za przeproszeniem "wsadzic" ,masz durka a sa jush athlony XP palomino,thorougbred ,a beda jeshcze bartony ,wiec spoko kielbasa , z AMD nie zginiesh ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy (prawie) tak robimy... Dzisiaj zaczniesz zbierać, za 5 lat masz nowego kompa! A na takiego Hammera to lepiej już 4-procesorową płytę zapodać (gdzieś taką widziałem). Wtedy masz 12000+

A jak kto woli intele to niech wali se Itanium2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy z tą ceną? Jak żyję, nie spotkałem jeszcze procesora AMD, który byłby tak drogi, że głowa boli. Niewyobrażalne ceny to specjalność Intela, nawet jeżeli Hammer bedzie bardzo drogi, to pewnie i tak będzie tańszy niż Pentium 3 GHz, a jego komponenty będą kosztowały połowę płyt pod P4. Jak mnie przycisnie to kupie choćby ECS, byleby Hammera wsadzić, ale o cenę jakoś się nie martwię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bueeeueheueu

Hammer brand new 64bit procesor z socket A beueheh, a to dobre.

beuehhe przejsciowka, a to dobre.

Hammery nie beda na Socket A

Ale AMD zapowiedzialo chyba wspieranie SocketA jeszcze do konca 2002r. i nawet chyba opterony beda na SocketA bedzie trzeba sobie zrobic tylko update biosa i bedzie elegancko, ale niewiem czy dobrze mowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy (prawie) tak robimy... Dzisiaj zaczniesz zbierać, za 5 lat masz nowego kompa! A na takiego Hammera to lepiej już 4-procesorową płytę zapodać (gdzieś taką widziałem). Wtedy masz 12000+

4 Hammery(sledgehammery dla ścisłości) to tylko do serwerów sprzęt...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bueeeueheueu

Hammer brand new 64bit procesor z socket A beueheh, a to dobre.

beuehhe przejsciowka, a to dobre.

Hammery nie beda na Socket A

Ale AMD zapowiedzialo chyba wspieranie SocketA jeszcze do konca 2002r. i nawet chyba opterony beda na SocketA bedzie trzeba sobie zrobic tylko update biosa i bedzie elegancko, ale niewiem czy dobrze mowie.

ehh,

pomylilem sobie Opterona ktory rzeczywiscie bedzie przeznaczony do pracy na sererach, z Bartonem, i Barton to jest AthlonXP w 0,13u z 512kb pamieci podrecznej i on bedzie pod SocketA, a jak nadal sie myle to mnie zbluzgajcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak Intel. Co nowy procesor to nowe gniazdo :x Ja miale 2 intele ale juz nie kupie zadnego proca intelowskiego. Socket A ma juz 2 lata a proce(i to niezle) na to jeszcze wychodza. Nie ma sie co lamac. W grudniu kupisz sobie nowa plyte pod Hammera i Ci starczy na nastepne 3 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowcie powaznie bo jak to prawda to roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le cos w pokoju zaraz

Facet wez wyluzuj...

Niby jak ma Hammer dzialac na Socket A, jak to jest zupelnie inny procesor i magistrala jest w zupelnie innym adresowaniu, trybie, i.t.p. A takie teksty to facet wal sobie na Placu Targowym, a nie na forum. Buraczarstwo... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowcie powaznie bo jak to prawda to roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>le cos w pokoju zaraz

Facet wez wyluzuj...

Niby jak ma Hammer dzialac na Socket A, jak to jest zupelnie inny procesor i magistrala jest w zupelnie innym adresowaniu, trybie, i.t.p. A takie teksty to facet wal sobie na Placu Targowym, a nie na forum. Buraczarstwo... :(

no cush spider sa ludzie i ludziska i nic na to nie poradzimy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak kupie sobie itanium i co na nim zrobie jak on tylko 64bitowe aplikacjie obsluguje (chyba ze sie myle)

Ktoś pisał że Itanium będzie obsługiwał 32 bitowe aplikacje ale tylko z jakimś emulatorem który znacznie spowalnia system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...