Skocz do zawartości
Qba100

Sapphire 9800 pro czy Powercolor 9800 pro

Rekomendowane odpowiedzi

hehe znalazłem jeszcze taniej, i właśnie sie wybieram po radka :D wale allegro, bo se kupie w sklepie...

RADEON 9800PRO 128MB SAPPHIRE 256bit TV 1 195 zł

RADEON 9800PRO 128MB HIS 256bit TV 1 255 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) no i pro jest w tech 0.13m (...)

A świstak siedzi i zawija...

Póki co 9800Pro jest wykonany w technologi 0,15 mikrona. ;P

Pozdro.

jestes pewny ze napewno 0,15mikrona........wypadki się zdarzają

Dołączona grafika

a moze uda ci sie kupic 9800 pro na chipie r360 takim samym jak XT......tylko pamiatki sa zamiast 2.2 jak w XT są 2.8ns jak w PRO.....ciekaw tylko jaki producent sprzedaje te karty

Link do artykułu

http://www.sirius.pl/news.php?id=3174

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) no i pro jest w tech 0.13m (...)

A świstak siedzi i zawija...

Póki co 9800Pro jest wykonany w technologi 0,15 mikrona. ;P

Pozdro.

jestes pewny ze napewno 0,15mikrona........wypadki się zdarzają

Dołączona grafika

a moze uda ci sie kupic 9800 pro na chipie r360 takim samym jak XT......tylko pamiatki sa zamiast 2.2 jak w XT są 2.8ns jak w PRO.....ciekaw tylko jaki producent sprzedaje te karty

Link do artykułu

http://www.sirius.pl/news.php?id=3174

sapphire :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najakimś zagranicznym forum też czytałem, że trafiały się 9800Pro właśnie na R360 czyli właściwie XT - oczywiście po przetaktowaniu! :wink:

Co do technologii to dopiero R420 jest w 0.13mikrona. R300 i R350/360 to 0.15mikro ale to wszyscy wiedzą! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a można sprawdzić nie zdejmując radiatorka z wentylem na jakim jest układzie?? choć wątpie żebym od razu trafił takiego R360 ;P ale bąć co bąć najpierw musze odpalić swojego nowego HIS R9800pro, ah ale to pięknie wygląda :D i pomyśleć, że tylko(aż) 1255zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to od kiedy 9800/pro (no nie licząc SE) nie licząc herculesa, różnią się od siebie w wykonaniu sapphire/his/ati ? przecież to wszystko BBA ?

więc kij jeden kto to obrandował ?

czy może tkwie w błędzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam powercolora 9800 pro i pamięci są z Hynixa (2,8ns). A z tego co wiem to zarówno ATI, HiS, i Sapphire mają pamiatki z samsunga (2,86ns)

racjia :wink:

na nowych powercolorach montuja pamiatki Hynixa

A na sapphire jest roznie powiedzmy 70% samsunga

na nowych club3d sa tez samsungi

HiS nie wiem....

a ATI to jakies 65% samsungi :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam powercolora 9800 pro i pamięci są z Hynixa (2,8ns). A z tego co wiem to zarówno ATI, HiS, i Sapphire mają pamiatki z samsunga (2,86ns)

napisz jak je podkreciles :lol:

wogule prosze o wyniki podrecania pamiatek Hynixa i Samsunga... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na pamięciach Hynixa w powercloror 9800 pro uzyskałem 730 Mhz. przy większych częstotliwościach pojawiają się arfetakty (ale tylko w 1 i 4 teście w 3dmarku 03). Na pamięciach mam radiatorki memory cooler (wcześciej przycięte do odpowiednich wymiarów), ale szczerze to bez nich mogłem kręcić do 720 więc dużego przyrostu po ich założeniu nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestowałem moją grafą z podkręconymi pamięciami do 375 MHZ i nie było żadnych artefaktów w NFS Underground, dopiero powyżej coś się zaczęło sypać. W 3d marku 03 były ale tylko w 4 teście. Stąd wysuwa się prosty wnisosek że 3d mark 03 to jedno wielkie [ciach!]o. Jak pisałem wcześniej w 3d marku artefakty pojawiały się powyżej 365 MHZ.

I jeszcze jedno. jak ktoś ma z was grafę 9800 pro niech napisze na ile podkręcił swoje pamięci ale proszę tylko o prawdziwe wyniki (tzn beż żadnych artefaktów i inncyh badziewiów) a nie o zmyślone żeby tylko zaszpanowac na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze teraz bym kupil karte, (9800 pro) ale nie wiem czy sie oplaca... bo nowe chipy ATI maja wejsc w kwietniu/maju... czyli i 9800 pro potanieje :lol: A w kwietniu i tak mnie nie bedzie (pierwsza polowa)... I teraz nie wiem co mam zrobic :evil:

poczekac czy kupowac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi