spider2000 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Mam HDD Maxtorka (seria Diamond 9+ czy jakoś tak) 7200rpm. Same obracające się talerze nie hałasują... ale strasznie skrzeczy jak zaczyna ostro coś odczytywać/nadpisywać. Jest jakiś sposób na jego wyciszenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 spider2000 na twoj problem jest rozwiazanie: SUNBEAM MAGIC HARD DISK SILENCER http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=434 Sam mam i dziala w 100% :D (testowana na Barracudzie II i 7200.7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 spider2000 na twoj problem jest rozwiazanie: SUNBEAM MAGIC HARD DISK SILENCER http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=434 Sam mam i dziala w 100% :D (testowana na Barracudzie II i 7200.7) Z tego co wiem, to Baracudy są dużo cichsze jeżeli chodzi o skrzeczenie :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 spider2000 napisalem, ze testowalem z Barka II i to dziala (tych barek to chyba zadne HDD nie pobija pod wzgledem halasu i ciepla ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2004 czy ten sunbeam wyciszy tez swist talerzy? Mam dwa dyski Barakude IV 40GB i Samsunga 160GB 8MB cache i po wyciszeniu kompa sa one najglosniejszymi elementami w moim kompie. Chyba ze to z dyskami cos u mnie zle sie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 spider2000 napisalem, ze testowalem z Barka II i to dziala (tych barek to chyba zadne HDD nie pobija pod wzgledem halasu i ciepla ;) ). I wyciszył je całkowicie, ze nic nie słychać? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 tomboy - swistu talerzy nie wycisza. spider2000 - calkowicie nie wyciszy HDD, ale roznica przy zastosowaniu jest wrecz kolosalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 moj kumpel ma ten Silencer do dysku.........jest duzo ciszej.....ale nadal słychać igłe.......jedyna zmiana to taka ze dzwiek jest duzo bardziej przxyjemny do ucha......poprostu zlewa sie z otoczeniem przez co dysk staje sie bardzo cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarross Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 hmm wycinając dziure uwalniasz wiatraczek od oporu jaki stanowiła kratka , wentyl przyspiesza i staje sie głośniejszy .. Hmmm akurat to jest na odwrót: jak zdławisz przepływ to obciążenie spada i przyspieszają... sprawdzone osobiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 ja w kazdym wiatraku .....zdejmuje albo wycinam Grille.......jest trochę ciszej........niby taki detal .....ale roznica jest widoczna..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ten Silencer montuje sie w zatoce na 5,25 czy 3,5 cala? Nie chce rezygnować z nawiewu na hdd zeby go wyciszyc, wiec jak jest 5,25 to odpada :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 ja w kazdym wiatraku .....zdejmuje albo wycinam Grille.......jest trochę ciszej........niby taki detal .....ale roznica jest widoczna..... TT V11+ idealny przykład Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Jaki wentylator 80x80 polecacie? Chcę wymienić wentylatory (4 szt.) na chłodnicy na jakieś cichsze (patrz moje www). Myślałem o Noiseblockerach (Sx), ale po przeczytaniu tego wątku ... :? Wentylator musi być: * 80x80 * mieć czujnik obrotów - chcę podłączyć do Aerogate2 i regulować jego prędkość i widzieć na panelu prędkość obrotową wentylka * będzie pracował w poziomie * być cichy i jednocześnie wydajny * cena? - na tym nie chcę oszczędzać - ma być cicho i wydajnie Będą 4 sztuki. Przerabianie na 120 mm nie wchodzi w grę - nie będę znowu modyfikował obudowy Mam Papsta 80x80 - cichy to on jest, ale niezbyt wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 tomboy tego silencera mozna, ale nie trzeba instalowac w zatoce 5.25. Osobiscie mam HDD z silencerem na dnie budy (silencer ma korkowe podkladki) i jest super :D (w chieftecu mozna tez dac wentyl, zeby dmuchal na HDD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 AndyN moze Papst ale ten z predkoscia 2050rpm Papst 8412 N/2 GL 0,6 W : 1500 RPM - 33mł/h - 12 dB(A) przy 12V Papst 8412 N/2 GML 0,9 W : 2050 RPM - 45mł/h - 19 dB(A) przy 12V http://www.pc-hardware24.com/index.html?ta...63.html&lang=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 AndyN moze Papst ale ten z predkoscia 2050rpm Papst 8412 N/2 GL 0,6 W : 1500 RPM - 33mł/h - 12 dB(A) przy 12V Papst 8412 N/2 GML 0,9 W : 2050 RPM - 45mł/h - 19 dB(A) przy 12V http://www.pc-hardware24.com/index.html?ta...63.html&lang=pl a mają one czujnik obrotów? Bo na zdjęciu tylko dwa kabelki widać i czy ślizgowe mogą pracować w poziomym położeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Co do czujnika obrotow to maja je wszystkie modele papsta z "2" w nazwie (przynajmniej wszedzie tak pisza ;) ). Papst 8412 N/2 GML - ma czujnik Co do orientacji poziomej to tego niestety nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 ale z drugiej strony taki wiatrak ktory pracuje z glosnoscią 12dbA to praktycznie zadna wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2004 No to ja tez :) Buda Antec Sonata + dwa wentyle 120 mm - dwa dni temu dokupilem sobie jeden z nich: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=375 i goraco plecam naprawde b. cichy (slychac tylko szum powietrza) i dobra cena i super wyglada. Na procku Volcano12 z wymienionym wentylem z orginalnego na cos takiego - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=374 i jestem zadowolony - JEST CICHO !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 ten revoltec cichszy jest od Zalmana F2 na 5V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 tomboy tego silencera mozna, ale nie trzeba instalowac w zatoce 5.25. Osobiscie mam HDD z silencerem na dnie budy (silencer ma korkowe podkladki) i jest super :D (w chieftecu mozna tez dac wentyl, zeby dmuchal na HDD) Pasuje ten silencer do szyn (przykrecane z boku) w Chieftecu :?: Masz fotki tego wynalazku :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Hmmm akurat to jest na odwrót: jak zdławisz przepływ to obciążenie spada i przyspieszają... sprawdzone osobiście. Jasne ze wlasnie tak:) Niedowiarkom proponuje wziac wentyl w reke i przytkac czyms od strony wlotowej... Mniej powietrza = mniejszy opor = wieksze obroty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 turzol tego silencera spokojnie mozna zamontowac w zatoce, ale z tymi podkladkami korkowymi nie wejdzie, jezeli nizej bedzie naped / krawedz obudowy (w innym przypadku spoko). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Ja moze troszeczke z innej beczki ale zawsze :] Wlasnie zmienilem 2 wentylatory w moim zasilaczu ktore przy max obciazeniu mialy halasowac nie bardziej niz 32db a w zamian poszly papsty i jest "sporo" lepiej :] Moze te papsty ciut mniej wydajne od tego co bylo ale o niebo cichsze . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 To co u mnie w podpisie,używam na maksymalnych obrotach i jest głośno ale nie jest to na szczęście dźwięk bardzo dokuczliwy.A co do chłodzenia to ten cooler jest dupny z lekka bo na moim procku temp. w stresie podchodzi pod 60 stopni,u kumpla na tym samym chłodzeniu na procku 2000+ ponad 50 stopni.Aha,mam 2 wentyle w budzie dodatkowe.Więc twierdzenia że ten cooler jest bardzo dobry można między bajki włożyć.Jak bedę miał kasę to zmieniam.A jak tam z głośnością Volcano 12 EXTREME na średnich obrotach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja mam pytanko o wentyl Arctic Cooling Fan PRO 2L (czy jakoś tak, ten z LEDami i trzystopniową regulacją obrotów). Czy jest on lepszy pod względem cisza/wydajność w stosunku do Fan PRO TC? Bo zastanawiam się którego z nich <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na Thermalrighta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja mam pytanko o wentyl Arctic Cooling Fan PRO 2L (czy jakoś tak, ten z LEDami i trzystopniową regulacją obrotów). Czy jest on lepszy pod względem cisza/wydajność w stosunku do Fan PRO TC? Bo zastanawiam się którego z nich <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na Thermalrighta. Konstrukcyjnie to te same wentylatory, róznią sie tylko podświetleniem i reczną regulacja obrotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A wie ktoś gdzie można dostać tego Arctica PRO 2L w Warszawie? Jest może na WGK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shch00r Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A wie ktoś gdzie można dostać tego Arctica PRO 2L w Warszawie? Jest może na WGK?Jest. Ogólnie nie jest zle jesli chodzi o produkty Arctica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 A wie ktoś gdzie można dostać tego Arctica PRO 2L w Warszawie? Jest może na WGK?Jest. Ogólnie nie jest zle jesli chodzi o produkty Arctica. O kojarzysz w jakich cenach tam chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...