Skocz do zawartości
combat

Co wybrać Grafe czy procka!!????

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kazdy 8) chce miec szybszego kompa jednak budzet niepozwala :roll: wiec niemoge sobie zmienic i procka i grafy wiec pytam co wybrac czy dobra grafe czy procka szybszego. kompa gl pocczebuje do gier wiec zalezy mi na plynnosci.

Mam D700 gf2MX400 @220i 220 384mbram na k7s5a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kazdy 8)  chce miec szybszego kompa jednak budzet niepozwala :roll:  wiec niemoge sobie zmienic i procka i grafy wiec pytam co wybrac czy dobra grafe czy procka szybszego. kompa gl pocczebuje do gier wiec zalezy mi na plynnosci.

Mam D700 gf2MX400 @220i 220 384mbram na k7s5a

ile masz kasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ja wybrałem grafę i jest o wiele lepiej :D w porównaniu do tego co miałem gf2mx32sdram ,a co mam teraz gf4ti420064ddr gainward różnica w grach jest bardzo duża. Tylko do takiego gf4 przydał by się lepszy proc :D bo to co ja mam jest troche zawolne :D heh ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A JA BYM WZIOL PROCESOR !!!!!!

zmienilem gf2gts pro na radka tego w configu i przyrost wydajnosci jest minimalny koledze wszystko duzo lepiej chodzi na 1800+ z gf4mx440

grafiki jeszcze dlugo nie zmienie bede ladowal proca az wyczerpie sie potecjal mojej karty powiedzmy do hamera 5000+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gora z 800zl ale max w <span style="color:red;">[ciach!]</span> za to bedzie gora radek 8500, gf3, a w sumie niewiem czy niepoczekac na Xabre. POMOCY!!

za osiem stowek to ty mozesz kupic gf4ti4200 albo radka za 500 600 pln i lepszego proca !! ale ja i tak stawiam procka na pierwszym miejscu !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz 800zeta to nie jest tak zle

-jak sprzedasz swój proc i grafę-za obie te rzeczy powinieneś dostać z 200zeta

a juz mamy 1000

ja bym zrobił tak-jesli głównie grasz to oczywiście grafa-bez dwóch zdań-proc przy tej obecnej niewiele pomoże

za 500-600 kupisz śmiało albo radka 8500 albo gf3ti200 a jak się uda to ti500 a za resztę kupisz niełego proca

jak to odpalisz to gwarantuje że spadniesz z kszesła

natomiast gdy nie chcesz wymieniac procka -tylko grafa Ci pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętaj że do gier pomoże Ci tylko grafika-

co z tego że włożysz np. athlona 1600,1700 jak przy obecnej karcie -tej którą masz on nie rozwinie w 50% skrzydeł

sprawdziłem nawet ceny:

za 350zł kupisz spokojnie antlona xp 1600 lub athlona th 1.40gb

za niecałe 490 masz gf3ti3200 -x-power

także nawet zmieścisz się w swoich 800zł-850zł.

przerebiałem ten temat sam "na sobie" to wiem ile przynosi przy odpaleniu jakiej bardziej wymagającej gierki nowego proca a ile nowej grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem procka 800 MHz i słabą grafikę. Zmieniłem procesor na Athlona XP 1600+ i wymiata! Jeszcze nie widziałem skaczącej gry, a grałem między innymi w Morrowinnda, WC3, GTA3 i pare innych. Grafikę mam jak widać nie najlepszą ale jakoś nie narzekam, wystarczy mi fps na 1280*1024 w Jedi Knight, żebym zwisu nie widział nawet jak w sali ze 20 osób sie strzela...

Co do grafiki, to według mnie, zmiana grafy nie pomoże za bardzo, bo i tka będziesz miał za słaby procesor.

Za te pieniądze polecam, żebyś kupił na razie Athlona XP 1600+, a na grofikę zostanie jeszcze sporo kasy. Jak zabraknie na Radeona 8500, to poczekaj i dozbieraj. GF4200 przy wolnym duronie to naprawdę nie pomoże za wiele, skoro procek nie będzie wyrabiał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, muszę Cie zmartwić, ale skoro za pół roku wychodzi Radeon 9700, spokojnie o 300% wydajniejszy od gf4ti 4600, to 4200 na pewno nie będzie kartą przyszłościową. Wśród procesorów, na razie nie zapowiadają się zmiany wydajności o nawet 100%, więc zmiana grafiki nic nie da, zwłaszcza, że kupi teraz GF4 za kupe forsy, a za kilka miesięcy wszystki GF-y stanieją, bo na rynku będzie znacznie lepsza karta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem procka 800 MHz i słabą grafikę. Zmieniłem procesor na Athlona XP 1600+ i wymiata! Jeszcze nie widziałem skaczącej gry, a grałem między innymi w Morrowinnda, WC3, GTA3 i pare innych. Grafikę mam jak widać nie najlepszą ale jakoś nie narzekam, wystarczy mi fps na 1280*1024 w Jedi Knight, żebym zwisu nie widział nawet jak w sali ze 20 osób sie strzela... 

Co do grafiki, to według mnie, zmiana grafy nie pomoże za bardzo, bo i tka będziesz miał za słaby procesor. 

Za te pieniądze polecam, żebyś kupił na razie Athlona XP 1600+, a na grofikę zostanie jeszcze sporo kasy. Jak zabraknie na Radeona 8500, to poczekaj i dozbieraj. GF4200 przy wolnym duronie to naprawdę nie pomoże za wiele, skoro procek nie będzie wyrabiał...

Popieram w 100%. Kumpel ma C1,2 i GF2Ti i komp do rozdzielczości 800x600 chodzi podobnie w gierkach. Do GF3Ti200 trzeba chyba jakiegoś XP1600-1800 żeby się dobrze rozkręcił.

Nie kupuj GF3Ti500 bo Ti200 bez problemu podkręcisz do tej wartości z jakimś wentylkiem 80x80x7V.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wzial karte graficzna, bo taki Gf4ti4200 to karta przyszlosciowa, i bedzie ci wystarczala na dlugi okres, a teraz kupisz Athlona 1700+ a juz za rok bedzie starym smieciem.

Błąd, obecnie karty graficzne szybciej się starzeją. Coraz częściej można zobaczyć komunikat: twoja karta nie wspiera (...), aplikacja zostanie zamknięta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...